Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Zemljotres kod Antalije

Zemljotres magnitude šest stepeni dogodio se danas u Sredozemnom moru, južno od turske oblasti Antalije, pri čemu do sada nije prijavljeno da je bilo žrtava ili materijalne štete.

Dačić: Nikolića treba kandidovati za Nobela

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić trebalo je da bude kandidat za Nobelovu nagradu, jer je on predložio razgovor sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem i stajao iza svega toga, rekao je danas premijer Srbije Ivica Dačić, reagujući na Nikolićevu izjavu da neće podržati njegovu kandidaturu za to međunarodno priznanje.

Kikindske, ipak, danas izašle

Nedeljnik Kikindske danas je ipak izašao iz štampe, posle brojnih protesta i osuda koji su usledili kada prvi put za 15 godina nije stigao na kioske u redovnom terminu.

U SAD od 1. januara kofi šopovi

U SAD se 1. januara otvaraju prvi kofi šopovi gde će marihuana moći da se slobodno kupuje, u američkim državama Vašington i Kolorado, gde je legalizovana upotreba kanabisa.

Oslo najskuplji, Mumbaj najjeftiniji

Najjeftiniji grad u svetu je Mumbaj u Indiji, a zatim slede južnoafrički Kejptaun i poljska prestonica Varšava. Titulu najskupljih gradova u svetu ponele su četiri nordijske prestonice, na čelu sa Oslom, zatim slede Kopenhagen, Stokholm i Helsinki.

Trudnice više ne plaćaju utrogestan

Trudnice u Srbiji oslobođene su plaćanja učešća za lek utrogestan koji se koristi za održavanje trudnoće. Do sada su one plaćale učešće od 45 odsto cene leka.

"Bačević odbija da objavi studiju o kanalu Dunav-Morava-Vardar"

Ministarstvo prirodnih resursa i rudarstva Srbije odbija da objavi studiju izvodljivosti za izgradnju kanala Dunav-Morava-Vardar, koja je, kako tvrdi ministar Milan Bačević, "pozitivna" i dokazuje da je kanal "ekonomski isplativ", saopštila je danas Transparentnost Srbija.

Dignut u vazduh naftovod u Jemenu

Naoružani napadači digli su danas u vazduh jedan od glavnih naftovoda na jugoistoku Jemena kojim upravljaju strane kompanije, pa je proizvodnja zaustavljena, saopštile su vlasti.

Zapaljen fakultet u Kairu

Egipatski studenti koji podržavaju zabranjeni pokret Muslimanska braća sukobili su se danas s policijom kada su tokom ispita upali u zgradu fakulteta Univerziteta Al-Azar u Kairu i zapalili je, izvestili su mediji.

Sarajevo zbog duga u mraku

Već dve noći nema ulične rasvete u većem delu glavnog grada Bosne i Hercegovine zbog duga Ministarstva prostornog planiranja, prenose regionalni mediji.

Krstić: Finansiranje Vojvodine nije nemoguća misija

Ministar finansija Lazar Krstić izjavio je da usvajanje zakona o finansiranju Vojvodine nije nemoguća misija, već da ima puno nagomilanih problema kojima se nije pridavala pažnja dugi niz godina, "što iz političkih, što iz drugih razloga".

41 žrtva poplava u Brazilu

U poplavama u Brazilu život je izgubila 41 osoba, a oko 70.000 ljudi moralo je da napusti svoje domove u dve jugoistočne brazilske države, saopštile su vlasti.

Nikolić: Neću dati Dačiću podršku za Nobela

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da premijer Ivica Dačić ne može da dobije njegovu podršku ukoliko makar i kao kandidat za Nobelovu nagradu stane uz premijera Kosova Hašima Tačija.