Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Staklo u kašici za bebe u Hrvatskoj

Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske saopštilo je danas da se proizvod "bebivita" prerađena hrana na bazi žitarica - mlečna kašica od griza za bebe posle navršenog šestog meseca povlači s tržišta.

Ombudsman: Nisu dozvoljene "civilne straže"

Pokrajinski ombudsman ocenio je danas da pojedini mediji nekorektno izveštavaju o sve češćim slučajevima nasilja i tuča među maloletnicima, jer bez razloga pominju nacionalnu pripadnost aktera.

Kurs dinara i sutra isti

Kurs dinara će i sutra ostati skoro nepromenjen prema evru u odnosu na današnju vrednost i srednji kurs biće 114,6859 dinara za jedan evro.

Ukrali deo spomenika na Iriškom vencu

Nepoznati počinioci su sa spomenika Revolucije iz NOR-a na Iriškom vencu u periodu između 14. i 17. septembra ukrali deo bronzane ploče, težine oko 400 kilograma.

Veljović: Uskoro nova hapšenja

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je danas da je "organizovani kriminal" uvek želeo da izbegne istrage, i da utiče na njih i poručio da se istrage o 24 sporne privatizacije privode kraju, te da se uskoro mogu očekivati nova hapšenja.

VIDEO: Pogledajte spot za Prajd 2013.

Uoči Parade ponosa, koja bi u Beogradu trebalo da se održi 28. septembra, organizacioni odbor Prajda napravio je video koji "anticipira" atmosferu ovogodišnje manifestacije.

VIDEO: Porodica ubila najmanje 30 ljudi

Bivša negovateljica u dečijem vrtiću Inesa Tarverdijeva (46) i njen drugi muž Roman Potkopajev (35), zubar, zajedno sa njihovim ćerkama Viktorijom (25) i Anastasijom (13), ubili su najmanje 30 osoba, među kojima ima i žena i dece.

Novi ministri da prijave imovinu do 2. oktobra

Novi ministri u rekonstruisanoj Vladi Srbije, kojima je to prva javna funkcija, trebalo bi da do 2. oktobra podnesu izveštaje o imovini, što je obaveza predviđena Zakonom o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Više od polovine brojila u Srbiji nebaždareno

Gubici zbog nebaždarenih brojila za struju, kojih u Srbiji ima između 50 i 60 odsto, godišnje iznose oko 25 do 30 miliona evra, rečeno je danas na skupu o brojilima i liberalizaciji tržišta struje.

Srbija i Hrvatska najzaduženije

Srbija je, prema dostupnim podacima, najzaduženija zemlja regiona posmatrano prema postotku javnog duga u odnosu na ukupni bruto domaći proizvod (BDP), a nakon nje sledi Hrvatska.