Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ime novog ministra ekonomije u sredu

Ime kandidata za novog ministra ekonomije biće poznato u sredu, 23. februara, posle sednice Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije, izjavio je danas potpredsednik URS Veroljub Stevanović.

Promotivne cene karata Jata

Putnici "Jat ervejza" će tokom promotivne akcije, koja počinje danas i trajaće do 28. februara, imati priliku da po nižim cenama kupe karte koje će važiti za putovanja od 1. marta do 15. aprila, najavila je domaća aviokompanija.

Očekuju se 4 ponude za Telekom

Šef vladine radne grupe za prodaju Telekoma Srbije Vuk Đoković izjavio je danas da se na tenderu za Telekom očekuju najmanje četiri ponude.

Pronađeno 6 obezglavljenih tela

Šest obezglavljenih tela pronađeno je ispred jedne policijske stanice u saveznoj državi Verakruz na istoku Meksika, dok su u severnom pograničnom gradu Siudad Huarez pronađena tela 11-godišnjeg dečaka i njegovog oca.

Stiže šećer iz robnih rezervi

Vlada Srbije će iz robnih rezervi izneti na tržište nekoliko hiljada tona šećera mesečno, najavio je ministar trgovine Slobodan Milosavljević.

Opozicionom aktivisti 4 godine zatvora

U Belorusiji je, posle samo jednog dana suđenja, na četiri godine zatvora sa maksimalnim obezbeđenjem, osuđen opozicioni aktivista koji je učestvovao u masovnim neredima u glavnom gradu Belorusije posle predsedničkih izbora 19. decembra prošle godine.

EU tuži Sloveniju

Evropska komisija (EK) je odlučila da podnese tužbu protiv Slovenije Sudu Evropske unije (EU) jer slovenački zakoni o zdravstvenom osiguranju nisu usklađeni sa pravnim poretkom EU, zbog čega smatra da Slovenija ograničava izbor potrošačima i sputava strana zdravstvena osiguravajuća društva.

25 poginulih u eksploziji

Najmanje 25 osoba je, prema najnovijim informacijama, poginulo danas kada je došlo do niza eksplozija u magacinu municije u vojnoj bazi u najvećem gradu Tanzanije Dar Es Salamu.

Zbačeni predsednik Tunisa u komi

Bivši predsednik Tunisa Zin el Abidin Ben Ali, koji je prošlog meseca zbačen s vlasti u masovnih uličnim demonstracijama, doživeo je moždani udar i nalazi se "u komi" u jednoj saudijskoj bolnici, tvrdi njegov porodični prijatelj.

Sindikat se dogovorio sa Dačićem

Predstavnici Policijskog sindikata Srbije (PSS) i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić postigli su na večerašnjem sastanku saglasnost da se usvoji predlog Posebnog kolektivnog ugovora.

Vlada razrešila Slobodana Ilića

Vlada Srbije danas je razrešila dužnosti državnog sekretara u Ministarstvu finansija Slobodana Ilića, saopšteno je posle današnje sednice Vlade.

Dečak pronašao ukradenu statuu faraona

Šesnaestogodišnjak iz Kaira pronašao je statuu faraona Ehnatona neprocenjive vrednosti, koja je tokom antivladinih demonstracija ukradena iz Egipatskog muzeja, izjavio je državni sekretar za antikvitete Zahi Havas.

Pretučen zbog dresa

Šesnaestogodišnjeg učenika Srednje mašinske škole, pretukla je grupa momaka, jer je na sebi imao dres Crvene zvezde.