Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Dodatno obrazovanje za advokate

Vlada Srbije predložila je republičkom parlamentu da po hitnom postupku usvoji Predlog zakona o advokaturi, koji predviđa niz novina u toj oblasti, među kojima je i da će advokati ubuduće morati da prođu dodatno obrazovanje kako bi mogli da obavljaju tu delatnost.

MMF: Neophodna reforma javne uprave

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) ocenila je danas u razgovorima sa predstavnicima nekoliko sindikata zaposlenih u javnim službama u Srbiji da je neophodna reforma javnog sektora i da povišice plata budžetskih korisnika treba da budu usklađene sa utvrđenim fiskalnim pravilima.

Četvoro povređenih u Sani

Vlada Jemena poslala je na ulice glavnog grada 2.000 policajaca, s namerom da uguši demonstracije na kojima se traži da predsednik države Ali Abdulah Saleh ode sa funkcije posle 32 godine vladavine.

Novi sukobi u Teheranu

Pristalice iranskog režima i opozicije sukobile su se danas na sahrani studenta ubijenog na antivladinim protestima u Teheranu u ponedeljak, izvestila je državna televizija.

Ponovo odloženo suđenje Vasiljeviću

Suđenje vlasniku piramidalne štedionice "Jugoskandik" Jezdimiru Vasiljeviću i njegovim saradnicima, odloženo je danas, treći put za redom, za 30. maj, jer Vasiljević zbog lošeg zdravstvenog stanja nije mogao da iznese odbranu.

U svađi braće dvojica ubijena

Krvavi obračun između četiri brata koji se dogodio sinoć u francuskom gradiću Anjeru, pored Pariza, završio se dramatično - dvojica braće su preminula, jedan je teško ranjen, a četvrti se našao iza rešetaka.

Svinjetina jeftinija 10 odsto

Svinjsko meso bi do kraja ove nedelje trebalo da pojeftini u proseku za 10 odsto, jer je na tržištu došlo do pada cena tovljenika.

Nestabilnost usporava reforme

Politička nestabilnost dovodi u pitanje dogovor o reformama koje je neophodno sprovesti do jeseni, smatra Milica Delević iz Kancelarije za evropske integracije.

Priznao da je lagao da Irak ima biološko oružje

Dezerter Rafid Ahmed Alvan al Džanabi, koji je ubedio Belu kuću da Irak ima tajni program biološkog naoružanja, priznao je prvi put da je lagao, a potom, kako je rekao, šokiran posmatrao kako se ta informacija koristi za opravdanje invazije.

Pakistan najopasniji za novinare

Najmanje 44 novinara poginula su prošle godine širom sveta zbog obavljanja svojih zadataka, a najopasnija zemlja za rad medija je Pakistan, saopštila je Komisija za zaštitu novinara.

Sindikati policije nastavljaju pregovore

Dva reprezentativna sindikata policije nastaviće danas sa ministrima finansija i unutrašnjih poslova, Dijanom Dragutinović i Ivicom Dačićem, pregovore o posebnom kolektivnom ugovoru, pošto je Nezavisni sindikat policije prekinuo štrajk, započet 3. februara.

Suđenje Vasiljeviću iz trećeg pokušaja

Suđenje vlasniku piramidalne štedionice "Jugoskandik" Jezdimiru Vasiljeviću i njegovim saradnicima, koje je 2006. prekinuto zbog Vasiljevićevog bekstva iz zemlje, trebalo bi da počne danas iz trećeg pokušaja pred Višim sudom u Beogradu.

Danas o zahtevima zdravstva

Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije saopštio je da će njihova delegacija danas u 17 sati u Ministarstvu finansija razgovarati o zahtevima tog sindikata.

Izložba o Matici srpskoj u SANU

Ministar kulture Nebojša Bradić otvorio je izložbu "Portreti časnika i dobrotvora Matice srpske", koja je priređena u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti, u okviru Manifestacija Dani Matice srpske u Beogradu.

NUNS: Pronaći krivce za pretnje B92

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je danas nadležne državne organe da hitno pronađu i kazne one koji su Lazarevac oblepili smrtovnicama za B92 uz navođenje imena glavnog urednika te televizije Verana Matića i autora serijala Insajder.

Sutra izveštaj Ban Ki Muna o Kosovu

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija razmatraće sutra najnoviji izveštaj generalnog sekretara svetske organizacije Ban Ki Muna o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Radnik krao, gazda kažnjen za ponižavanje

Vlasnik firme u gradu Vajtem u Eseksu, koji je uhvatio svog radnika u krađi, potom mu okačio natpis "lopov" i tako ga sproveo do policije, sada će morati da plati kaznu zbog ponižavanja.

Traže smrtnu kaznu za lidere opozicije

Poslanici u iranskom parlamentu zatražili su danas smrtnu kaznu za opozicione lidere koje optužuju za izazivanje nemira tokom antivladinih protesta u Teheranu, u kojima je poginula najmanje jedna osoba.

Sukobi širom Turske

Turska policija i kurdski demonstranti sukobili su se danas u 12 gradova širom Turske na protestima povodom 12. godišnjice hapšenja lidera zabranjene Radničke partije Kurdistana (PKK) Abdulaha Odžalana.