Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Štrajk na aerodromima u Nemačkoj

U borbi za bolje uslove rada i veće plate zaposleni u sektoru bezbednosti aerodroma u Diseldorfu i Keln/Bon stupili su u štrajk, koji će trajati do kraja vikenda.

Ugljanin izlazi iz Vlade?

Ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin izjavio je danas da više neće biti član Vlade Srbije ukoliko do 27. januara ne bude potpisan koalicioni sporazum o njegovom ulasku u vladu i popravljen položaj Bošnjaka u Srbiji.

Sprečen šverc 34 kg srebra

Pokušaj krijumčarenja 34,4 kilograma srebra, koje je u svom prtljagu prenosio srpski državljanin koji je doputovao iz Istanbula, sprečili su sinoć pripadnici carine i policije na aerodromu "Nikola Tesla".

Amandmani o Vojvodini pred EP

Potpredsednik skupštinskog Odbora za evropske integracije i poslanik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Laslo Varga izjavio je da je njegova stranka Evropskom parlamentu dostavila amandmane na najavljenu Rezoluciju o Srbiji, koji se tiču Vojvodine.

Goran Vesić napustio DS

Goran Vesić, nekadašnji visoki funkcioner Demokratske stranke (DS) izjavio je da je napustio tu stranku, za koju je rekao da nema politički program, ideju i viziju.

Katalonija proglašena suverenim entitetom

Skupština severoistočne španske oblasti Katalonije usvojila je danas uglavnom simboličnu deklaraciju u kojoj se navodi da ona predstavlja suveren entitet, čime se priprema teren za održavanje referenduma o odvajanju te oblasti od Španije.

Vlada Kosova će obnoviti porušene spomenike

Vlada Kosova, postupajući po nalogu specijalnog predstavnika Evropske unije na Kosovu Samjuela Žbogara i zahtevu ambasadora Kvinta grupe, donela je odluku o izdvajanju "dovoljne sume novca" za obnovu svih porušenih spomenika u poslednjih nekoliko dana na srpskim grobljima na Kosmetu.

Lopov se rasplakao i odustao od pljačke

Čovek koji je izgleda jedva smogao snage da opljačka piceriju u gradu Helena u američkoj državi Montani, predomislio se kada je prodavac počeo da mu odbrojava novac, rasplakao se i na kraju otišao sa picom da nahrani svoju porodicu.

Hrvatska plaća odštetu porodici ubijenih u Kninu

Presudom opštinskog suda u Kninu, Hrvatska mora da plati 540.000 kuna (71.330 evra) odštete Jovanu Beriću i njegovim dvema sestrama, čiji su roditelji, 69-godišnji Radivoje i Marija Berić, ubijeni 28. septembra 1995. u selu Varivode kod Knina, zajedno s još sedmoro srpskih civila.

Dinar sutra jači za 35 para

Dinar će sutra ojačati i prema dolaru i prema evru i to za 0,3 odsto ili 35 para, tako da će zvanični srednji kurs biti 111,6466 dinara za jedan evro.

BBC: Srbi veoma gostoljubivi

U tekstu "Zavodljivi šarm Srbije" novinarka BBC-ja Tamara Šivord predstavila je Guču kao festival kome nema premca, Mokru Goru kao srpski Aspen, a Kopaonik kao skijašku tajnu vrednu pažnje.