Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Iz Novog Pazara za Istanbul nosili 170.000 evra

Na graničnim prelazima u Srbiji u prethodna dva dana Carina je zadržala ukupno 235 hiljada evra, prilikom sprečavanja da se iz zemlje iznesu neprijavljene devize u iznosima većim od dozvoljenog limita.

Pesnicom udario u glavu voditelja Žikine šarenice

Mionička policija uhapsila je muškarca koji je, pred početak emisije "Žikina šarenica" koja se emitovala uživo iz Mionice, pesnicom udario autora i voditelja te emisije Živorada Nikolića, objavio je Telegraf.

Knežević: Za svaki krevet od 1. jula porez će biti oko 3.500 dinara

Na svaki krevet u domaćoj radinosti koja obuhvata i krevete u konceptu "stan na dan" u turističkim destinacijama prve kategorije kao što su Beograd, Zlatibor ili Vrnjačka Banja, od 1. jula godišnje će se plaćati do 3.500 dinara poreza, izjavio je za Tanjug državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Miroslav Knežević.

Kina pooštrava propise o ljudskom genetskom materijalu

Kina je danas saopštila da će pooštriti propise o ljudskom genetskom materijalu uvođenjem provera o njegovom izvozu i insistiranjem da bilo koja inostrana kompanija ili institucija koja želi da ga koristi, mora to da čini s kineskim partnerom.

Ubio suprugu koja je trebalo da radi u ambasadi u Srbiji

Američki diplomata Džejson Rif ubio je suprugu Lolu Gulomovu i potom izvršio samoubistvo, a prema pisanju američkih medija, okidač je bilo saznanje da je ona prihvatila četvorogodišnji mandat u ambasadi SAD u Beogradu i da je planirala sa sobom da povede decu.