Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ukinuta pravosnažna presuda za pokušaj ubistva ukrajinskog biznismena

Vrhovni kasacioni sud ukinuo je pravosnažnu presudu kojom je na 11 godina zatvora bio osuđen nekadašnji pripadnik Jedinice za specijalne operacije (JSO) Rajko Pantelinac, a njegovi saradnici na kazne od jedne do osam godina zatvora, jer su kao organizovana kriminalna grupa zbog koristoljublja pokušali da ubiju ukrajinskog biznismena Dmitrija Loginova na Kipru 2011. godine.

Šeik pomogao Erdoganu, lira skočila

Turska lira nastavila je da se oporavlja od velikog pada prošle nedelje, pošto je Katar najavio 15 milijardi dolara investicija za pomoć turskoj privredi.

Orban hoće da zabrani petokraku

Mađarski premijer Viktor Orban želi da zabrani upotrebu crvene zvezde, odnosno petokrake, pa njegova stranka Fides sprema zakon kojim će biti stopirana svaka njena komercijalna upotreba.

Na Horgošu se čeka dva sata

Putnička vozila zadržavaju se dva sata na granici Srbije sa Mađarskom, na prelazu Horgoš, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Ukida se zimsko pomeranje kazaljki?

Kako bi bilo da letnje računanje vremena traje zauvek? Danas se završava velika anketa EU koja treba da pruži uvid šta građani o tome misle, piše Dojče vele.

Danas: Vučić i Tači kandidati za Nobela ako se Srbija i Kosovo dogovore

Ako kosovski čvor bude raspleten do proleća 2019, velike su šanse da predsednici Kosova i Srbije Hašim Tači i Aleksandar Vučić, kao i posrednica u briselskim pregovorima Federika Mogerini budu nominovani za Nobelovu nagradu za mir, piše list Danas pozivajući se na međunarodne diplomatske krugove.