Info
11.04.2015.
06:26 > 07:01
Uzimanje novca od pacijenata posledica je sistemske korupcije u zdravstvu, ocenjuje dr Draško Karađinović, iz nevladine organizacije "Doktori protiv korupcije".
  • 12.04.2015 08:56
    Šta ako ne platiš?
    Ako ne platiš mito doktoru, neće da te leči ili u najgorem slučaju će te pogrešno lečiti ispisujući brdo skupih lekova koje samo štete sa nesagledivim posledicama. Dok travarstvo u Srbiji su žurili da zabrane, jer Bože moj tamo bi ljudi došli do prirodnih lekova, preparata i čajeva po daleko manjoj ceni, koje su daleko efikasniji, bez posledica i štete na zdravlje ljudi.
  • NEMA OPRAVDANJA

    11.04.2015 10:44
    limanska pijaca
    da se uopste uzima mito ! Danas, oko 11 casova, covek u crnom odelu, procelav, sa crnom akt tasnom, pomalo sirov, isuvise glasan po pijaci ide i predstavlja se kao INSPEKCIJA. Javio se prodavacici sira koja mu vrlo brzo stavlja kolut sira u kesu. Kulturno sam ga pitala da li je platio sir? "Da, da li vam treba racun". Samo sam odgovorila "sram vas bilo". Bez stida, obraza, prisao je tezgi sa suhomesnatim proizvodima, rekao inspekcija i uhvatio pecenicu da vidi etiketu. Stara baka tu pecenicu u kesu i on uze i ode. STA RECI ? Slikala sam doticnog inspektora s ledja koji je otisao dalje u nabavku za praznike.
  • eu

    11.04.2015 10:42
    velika greska
    nije posteno da se doktor uhapsi a pacijent oslobodi krivice ,oboje su krivi podjednako.
  • novosadjanin

    11.04.2015 10:31
    Doktori su svojim flertovanjem sa prljavom korupcijom izgubili casno mesto u drustvu koje su imali i spali su na rang politicara koji sve rade za novac. Ono DR ispred prezimena vam vise skoro nista ne znaci!
  • Inspektor 666

    11.04.2015 09:53
    Pa zašto?
    Trebalo bi doktorima omogućiti da rade nedeljom i praznicima i tim danima da zakažu "tim pacijentima" preko reda mimo svih ostalih, pa neka plate pošteno onda operaciju...kada kažem pošteno ,mislim, dr će raditi i za 1.maj itd.
  • 11.04.2015 09:22
    još manje za ukidanje noćnih klinika...
    tad se znalo - platiš i dobiješ uslugu sa sve računom. onda su rekli - to ne valja, nije u redu trt mrt.... sad je valjda super. Šta mene briga za njihovom platom - imaju sindikat, ministra pa nek se izbore. No ko i svi ostali "neće da se zamere" i "imaju decu" ... pa onda udri pasivnu agresiju na pacijente...
  • ja

    11.04.2015 09:01
    Sigurno
    Da smo najviše krivi mi pacijenti, jer mi smo ih navikli na to i sad je njima teško da se odreknu toga pa sami traže ili čak i ucenjuju. Da se pacijenti sami dozovu pameti i počaste ih samo kafom i /ili pićem stvar bi bila rešena.
  • Lovac Luka

    11.04.2015 08:22
    piramida
    Danas da bi zavrsio bilo sta u Srbiji moras platiti ili potplatiti,bilo da je taj problem zakonski ili ne zakonski.Dokle god je tako,korupcija se nece iskoreniti.Moral nam je na nuli,zakon ne postuje ni vrh vlasti,kako onda ocekivati da se bilo sta promeni.Sporadicna borba u pojedinim oblastima i odgovornost nezasticenih pojedinaca samo to i dokazuju.Koliko ima slucajeva prodaje umrlih lica,nelegalnih objekata,razlicitih arsina od strane JP,zalbi pred zastitnikom gradjana,dugih sudskih procesa,oslobadjajucih presuda,prevarenih gradjana,dobijenih sudskih sporova a da ne mogu da se naplate...i ko za to mari,ko je odgovarao.Srbija ce ili napraviti ozbiljan rez ili je nece biti.To su trebale biti prve i jedine reforme,sve ostalo bi doslo samo po sebi.
  • Goran

    11.04.2015 07:09
    nije samo to problem
    Problem je i u usluzi zdravstva. Stanje je takvo da tek ako platis ispod stola dobijas negu kakvu svako zasluzuje, u suprotnom si prepusten sudbini. Zato i narod pribegava mitu, a ne samo korumpirani lekari.
  • Sale NS

    11.04.2015 06:52
    Barem da nešto znaju ...
    ... pa da im se i toleriše "davuckanje" ali sve više se pokazuje da mnogi lekari baš i nemaju previše znanja, što posebno važi za doktore iz porodične linije ?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna