Info
31.07.2015.
06:34 > 09:44
Ministar finansija Dušan Vujović danas će zvanično objaviti informacije o zakonu o finansiranju Vojvodine.
  • Vojvođanac

    02.10.2015 20:46
    Šta Vam je falilo do 1988?
    Dvocentralizacija - šta je tebi zrenjaninac falilo do "jogurta"? Industrijski ste bili jači od NS. Sve je u Zrenjaninu radilo i šećerana i Žitoprodukt i BEK i Dijamant i Mlekoprodukt što je bila okosnica Servo Mihalja i industrija tepiha i Udarnik i Radijator i fabrika kože i Autobanat i brodogradilište i Jugoremedija i Luxol i pivara .... a da ne govorim o Naftagasu (Slobina tvorevina NIS). Gde su sada te firme sa časnim izuzecima? Opljačkane, ojađene, Sloba po`čo, a žuti i Koštunicini, a bogami i ovi presvučeni radikali dotukli. Ništa bolji nije bio i Čanak sa svitom, kao i prepošteni Dinkić.Pitam se ima li ovde u ovoj napaćenoj zemlji poštenog političara?
  • ns2

    01.08.2015 20:38
    Banka
    VOJVODJANSKA BANKA -SEDISTE BEOGRAD !
    Pa nije Beograd u Vojvodini .E ali trebala im lOVA OSNIVACA da se tamo prebaci !
    I onda ne napisi VOJVODINA -REPUBLIKA ?
  • Vojvodina Republika

    01.08.2015 06:16
    @Nišlija
    Hvala, iskren odgovor.

    Isto kao i kod nas. Npr. Pionir Subotica - sedište u bg, a Novosadska mlekara - ne samo da je ugašena kada ju je kupio Imlek nego su sve mašine preseljene u Padinsku skelu, da ne nabrajam dalje...

    Od zemlje ostaje samo pašaluk jer se jedino tamo živi, drugde se preživljava...ispunjava se Kremansko proročanstvo...
  • Nišlija

    31.07.2015 21:20
    @Republika Vojvodina
    Idu za Beograd. U Nišu firme koje rade DIN (Filip Moris), Niteks (Beneton), sedišta tih firmi su prebačena u BG tako da nama ostaju mrvice.

  • Republika Vojvodina

    31.07.2015 11:36
    @Anonimus - potpis ovog komentara ne znači "nezavisna država" već entitet sa svojim zaista autonomnim pravima zagarantovanim Ustavom i bez pretnje dnevnopolitičkog raspoloženja vlasti u beogradu. Kao što je bilo do 1988. I šta nam je falilo tada - i nama i Srbiji ? Ko je protiv toga, za Miloševića je, jer ukidanje autonomije je njegov "projekat". Prosto ko pasulj.

    @Nišlija - ako vas ne "finansiramo" mi, hajde onda otvoreno reci gde idu novci ? Na osnovu tvog odgovora znaću da li si iskren ili ovde samo mutiš vodu.
  • 31.07.2015 10:52
    Republikanac, zasto lazes da ne trazis vise? Svi na ovom portalu znaju zasta se ti zalazes, nema potrebe sad to uvijati u prihvatljive stavove vecini stanovnistva. Ti si za nezavisnu drzavu Vojvodinu, ali ne zaboravi da Vojvodina moze da postoji samo u Srbiji, u suprotnom oba ce opet biti ono sto je vekovima bila, juzni kraj - Delvidek, pet zupanija sa prostora danasnje APV. Naravno u tom slucaju, ti i ostali doseljeni posle 1920 idete juzno od Save i Dunava, mi ovdasnji Srbi ostajemo, ali pod tudjom upravom.
  • 31.07.2015 10:47
    Delvidek !
    NS2, da znamo da je Nemacka od 16.drzava. Je li ti predlazes izdvajanje Vojvodine u drzavu, pa onda savez u okviru Srbije? Mozda je onda bolje da ovo kao juzni kraj bude u Madjarskoj, pa da vidis prosperiteta. Naravno, neki ce morati da se sele juzno od Save i Dunava. Ne svi, samo oni dodjosi posle 1920 i potpisivanja Trijanonskog sporazuma. Jesi li ti jedan od njih?
  • Nišlija

    31.07.2015 09:57
    Treba da se cela država izdeli na ravnopravne regione, modela ima koliko hoćete.

    @Jovana
    1981 godine Niš je imao BDP 120% veći od BDP Jugoslavije. Od kako krenuste da nas finansirate, mi hleba nemamo da jedemo.
    Nemojte više da nas finansirate, nećemo izdržati.
  • jovana

    31.07.2015 09:54
    kakvo finansiranje? Vojvodina sve zive finansira !
    aj da svakom date ono sto zaradi, pa da vidis kako ce se lenjivci utrkivati da rade i zarade...
  • 31.07.2015 09:25
    Dvocentralizacija
    A zašto da Novi Sad odlučuje šta će Zrenjanin sa svojim parama? Autonomija treba da bude preneta okruzima - i to u CELOJ Srbiji, a ne da Vojvodina ničim zasluženo bude nekakav specijalan slučaj. Ukinuti duple administracije!
  • ZoranNS

    31.07.2015 08:24
    Vujović će i sa Vojvodinom kao i sa
    Vujović će i sa Vojvodinom kao i sa penzijama.
  • Vojvodina Republika

    31.07.2015 08:17
    Dok god se naša "autonomija" sprovodi kojekakvim zakonima koje vi donosite od mandata do mandata u Skupštini u beogradu, sve to lepo možete mačku o rep...

    Ustav da se menja, autonomija da je zagarantovana delom zakonodavne, sudske i izvršne vlasti u Vojvodini i to je trajno rešena stvar. Dakle, ne treba nam vaš "zakon o finansiranju", hoćemo natrag samo ono što nam je Milošević uzeo 1988. i ništa više.
  • Toma

    31.07.2015 08:06
    ma jelte
    Samo vi nama ostavite naše prihode, i naše obaveze i mi nemamo ništa protiv. To i tražimo od 1989. pa nikako da omogućite.
    Dok je tako bilo nama su cvetale ruže.

    Tuđe nećemo, svoje ne damo.
  • ns2

    31.07.2015 07:36
    SAMO ONO STO JE NASE
    Ministre ne trazimo nISTA tvoje -TUDJE samo nase .Da mi raspolazemo svojim NOVCEM a vama -drzavi placamo kao BAVARSKA -NEMACKOJ .
    ETO MODELA ,ako nevalja ajde onda KO VESTFALIJA _NEMACKOJ! I mirna Backa ,i ovako falite nemacku ,francusku i ostale zemlje eu.
    A moze i kao KALIFORNIJA _AMERICI -sto da ne ?
    Nemorarate da izmisljate"Rupu u Saksiji" samo prepisite od njih jer su sigurno pametniji a to dokazuje jer su i kao drzave(pokrajine) i savezna drzava bogatiji od srbije po stanovniku i drzave i savezne drzave .Znate Nemacka je Savezna drzava i sastoji se od drzava clanica!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna