Info
09.03.2016.
18:00 > 18:08
Direktorka Sektora za platni sistem NBS Dragana Stanić izrazila je danas nadu da će Srbija uskoro dobiti prve institucije elektronskog novca, "srpskih pejpalova", jer sada te usluge pružaju jedino banke i pošta.
  • /

    09.03.2016 20:30
    /
    pejpal za botove
  • Začkoljizam

    09.03.2016 19:33
    Mene zabrinjava podvajanje kupaca u trgovisnkim lancima koji generišu svoje kartice. Za kupce sa karticom je normalna cena, kakva je i inače u drugim lancima, standardna. Za kupce koji nisu registrovani i nemaju karticu cena je nabijena, najblaže rečeno, najmanje za +30%.
    Nisam siguran da je ovo ustavno. U budućnosti to dovodi do prisiljavanja ljudi na čipovanje, označavenje - inače neće moći da kupe proizvod. Što se tiče srpskog PayPala, ne vidim da će uspeti, bez obzir ako ga osnuje. Na primer, siguran sam 100% u PP. Dok će kod Srpskog PP doći do raznih malverzacija, provala podataka i nevraćanja novca ili bar velikog kašnjenja.
  • Gradžanin

    09.03.2016 19:08
    Vajni "ekonomisti" sve sami "stručnjaci" ne smeju ni da ponenu uzrok manjeg plaćanja platnim karticama. Očigledno su sponzori ovog "festivala" banke i NBS. Niko ne spominje da banke za platne kartice uzimaju visoku proviziju od 2-4%, što višestruko premašuje takve transakcije u svetu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna