Info
13.03.2016.
11:36
Bivši jugoslovenski ministar nauke Božidar Matić u intervjuu za "Jutarnji list" kaže da je Jugoslavija osamdesetih bila na putu da napravi atomsku bombu, ali da je to onemogućilo predratno stanje siromaštva.
  • zemljoposednik

    13.03.2016 23:40
    NE Krsko niSu napravile YU firme jer nisu imale ni tehnologiju ni znanje ni ljude, napravio je americki Westinghouse. Vrhunac tehnoloske industrije SFRJ je bio yugo, pametnom dovoljno.
  • Cockney Call

    13.03.2016 15:45
    Ako je istina, a znajući kakvu smo moćnu državu imali, što da ne. Napravili smo nuklearku u Krškom, atomski centar u Vinči... Danas, sumnjam da bi se smoglo snage za jednu vodenicu na potoku, kako bi se mlelo žito i kukuruz, a za proizvodnju struje ovo srednjevekovno sokoćalo ne bi služilo.
  • ZZivan

    13.03.2016 14:06
    Potpuno je tacno, u civilni deo programa spadala je izgranje nuklearne elektrane na Dunavu, cijim pocetnim planiranjem je vodilo posebno odeljenje u Elektrovojvodini. Ujednickom radu uccestvovali su brojni fakulteti i instituti iz cele SFR Jugoslavije. Da je uspela kooperantska saradnja sa Libijom i Irakom to je mogao biti uspessan i komercijalan program...
  • Janos

    13.03.2016 11:57
    ja im ne verujem. Ono u sta verujem je da je to bila samo zvaka sa ciljem ocuvanja Yu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna