Info
12.04.2016.
07:59
Sinod Norveške državne crkve podržao je, u okviru crkvenih reformi, sklapanje istopolnih brakova u toj zemlji.
  • Vl

    13.04.2016 09:34
    Ja nikako ne razumem razmišljanje nekih ljudi. Pošto u crkvi otkrili sveštenika homosexualaca, ajmo da prdržavamo homosexualizam. Znači ako su političari kriminalci, ajde i mi da podržavamo kriminal. Ako neko ubica, ajmo i mi da podržavamo ubijanje. Ako Bog imao sotonu kao buntovnika i zlo, ajmo i mi da podržavamo satanizam i zlo. Mislim stvarno...........
  • Vlado

    13.04.2016 09:25
    @Šone


    Biblija jasno govori protiv homosexualizma, i to nije vađenje ono što mi hoćemo, jer to tamo tako piše, i ne može nešto drugo da bude. U Bibliji jasno piše da je greh ako muškarac sa muškarcem legne. A biti protiv greha nije zlo. Zlo je činiti i pravdati greh.
    Novim zavetom su samo ukinuti stari običaji. Nigde u Bibliji nije rečeno da se sledi negativan primer. Ali u Bibliji jasno rečeno šta ne bi trebalo da sledimo, ono što je grešno, ono što je protiv Biblije i Boga. U Bilbliji svašta piše onom ko ne želi biti hrišćanin, ko ne želi slediti i razumeti šta tamo piše, pa nije ni pročitao Bibliju već samo čuo po neki stih, samim tim taj nije merodavan da govori o Bibliji.
  • carinik

    12.04.2016 16:05
    Srbiju ce do clanstva u EU odvesti homoseksualci.
  • zivan

    12.04.2016 15:37
    Srspka pravoslavna crkva oficijelno ne podrzzava homoseksualiza, a medju svesstenicima homica koliko hoces: Pahomije, Filaret, Kaccavenda, Jasmin...
  • Nazgul

    12.04.2016 12:10
    @Vlado
    Pa, onda ne planeti Zemlji ne postoji ni jedna verska organizacija koja se može nazvati crkvom, uključujući i Srpsku pravoslavnu crkvu i Rimokatoličku i sve ostale... znači, sve su sekte. Do tog zaključka dolazim na osnovu ovoga što si napisao jer ni jedna od tih cirkuskih ustanova nema veze sa onim što piše u Bajbliji. Sve uzimaju lovu, predstavnici nose po 3kg zlata na sebi, voze automobile od po 70 - 80 soma evra, žive u palatama, poseduju abnormalne količine zemlje, dakle sve na njima, oko njih i u vezi njih je materijalno, a ja koliko se sećam Isus kad je umro imao je samo gaće od materijalnih stvari, i to za ceo svoj život, jel tako...? Dakle, niti su koncentrisani na duhovno, već na materijalno, niti rade u interesu naroda zbog kog navodno i postoje, već u svom ličnom interesu, niti daju sirotinji, već uzimaju od nje itd. Dakle, hrišćani, fak of bre paraziti!
  • Šone

    12.04.2016 10:34
    @Vlado
    U "Bibliji" svašta piše, a između ostalog i da je praotac Noje ožderan zaskočio rođenu kćerku, pa to ipak nije direktiva vernicima da piju i nasrću ćunom na decu. Vaš problem je što iz te "Biblije" vadite samo one stvari koje vama odgovaraju - malo Stari, pa malo Novi zavet. Ako ste pravoslavac ili katolik, sigurno znate da je Isus Hrist ljudima doneo Novi zavet čija je okosnica univerzalna ljubav među ljudskim bićima. Ono vaše "drvo koje ne rađa ploda" je starozavetna ideja - relikt prošlosti, divljih vremena i sveta gde je važilo "oko za oko zub za zub". Odlučite u šta verujete, ali nemojte da trujete decu lažima, jer homofobija je zlo, isto kao i citiranje knjige koju niste pročitali.
  • Vlado

    12.04.2016 08:46
    U Biblija se jasno izjašnjava u vezi homosexualizma. A verska zajednica koja čini protiv reči Biblije niti je crkva, a još manje hrišćanska zajednica, već je sekta, protivnik Biblije, i Boga. A isto tako Isus u Bibliji lepo rekao, teško onom ko promeni i jedno slovo i tako podučava druge.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna