Autor: Tanjug

Info
21.05.2016.
16:08 > 19:32
Partijski porez, kojem je pribegao pokret "Dosta je bilo", poznavaoci oblasti finansiranja političkih stranaka ne ocenjuju kao dobru praksu, iako nema zakonskih prepreka za to.
  • Duki

    25.05.2016 12:56
    Tako je bilo i u novosadskom espeo-u,uzimali novac od plata i najvecim slihtarama kupovali diplome fakulteta.Ziv primer vodovod....Resavajte vise to smece,a sa tim fakultetima nek rade negde privatno a ne da deca budu na birou zaposljavanja godinama...
  • Nonstranački

    23.05.2016 16:15
    @Limanac
    Ako sam pomenuo sendvič to je bilo u funkciji ne vređanja nego iskazivanja mišljenja da si stranački bot.Što ti nećeš to da priznaš to je tvoje pravo i tvoja stvar.Ne vidim razloga da se zbog toga vređaš jer svako ima pravo da bude bot stranke koju podržava ili je njen član.Strankama trebaju botovi a da li ih i kako plaćaju nebitno je za ovu priču..S druge strane ipak nisi osporio ono što sam rekao a to je da ni u jednom stranačkom dokumentu DJB a koji je bio dostupan na Net-u ,pre momenta izjave dotičnog stranačkog funkcionera, nije navedeno da postoji ta obaveza donacije(nazovimo je tako mada nije) i da se ista izdvaja iz naknade koju će poslanici ili odbornici iz reda DJB dobijati. I još nešto da li je neki tekst spin ili nije,je stvar je procene a složićeš se da je svačije pravo da sam procenjuje ono što pročita bez obzira na validnost izvora iz kojeg potiče. Pozdrav i sve najbolje.
  • Limanac

    23.05.2016 11:37
    @Nonstranački

    Prvo, nauči da čitaš vesti. Ovaj članak je 021 PRENEO. U donjem levom uglu teksta ti piše ko je autor. Vidiš, tamo piše TANJUG. To je ona agencija što je trebalo da bude ugašena pre pola godine, ali milošću AV nije. Od tada izbacuje uglavnom prorežimski spinovane tekstove, koje posle ostali mediji prenose.
    Da li još uvek više veruješ inicijalnom tekstu ili čoveku iz DJB?
    Ti svi prvi počeo da spominješ sendviče, pa nauči ti prvo da vodiš bilo kakvu polemiku.

  • Nonstranački

    23.05.2016 10:29
    @Limanac
    Ja ne čitam pomenute toaletoide koje spominješ jer više verujem radiju 021.Iz istog razloga više verujem 021 nego tvom stranačkom kolegi koji u svojoj izjavi tvrdi suprotno od teksta.
    Uzgred nisam primetio da se u dokumentima koje sam pročitao na sajtu DJB, a pre izjave vašeg stranačkog kolege , igde pominje takva obaveza da su članovi DJB koji budu izabrani na plaćene funkcije u skupštinama organa vlasti dužni da deo prihoda od tih funkcija doniraju stranci.Ne razumem kakve veze ima Matijević sa ovom polemikom.Nauči se da vodiš civilizovanu polemiku ,za početak.
  • Limanac

    23.05.2016 08:36
    @Nonstranački
    A ti se baš praviš mutav? Hoće to od mnogo Matijevićevih proizvoda!!!
    Kada medij prenese očigledno spinovan tekst, prvo se zapitaš šta je istina?.
    I što je vrlo zanimljivo, postoji nešto što se zove internet, pa lepo odeš na google, pa proveriš o čemu se radi. Pri tome, ne odeš na Informer ili studio B, nego na sajt pokreta DJB, gde ima zvanično saopštenje. Eto, odao sam ti tajnu kako se obaveštavaju ljudi koji razmišljaju svojom glavom! I zamisli, nije nikakva zavera!!!
  • Nonstranački

    22.05.2016 14:50
    Baš se pravite naivni
    Obzirom da u tekstu piše "primanja" onda se to može odnositi i na zaradu i na poslaničke ili odborničke naknade.Tako da gospodo botovi DJB ne pravite se naivni.Ovaj harač se može odnositi i na zarade i na naknade.A pošto vi kažete da znate da se to odnosi samo na poslaničke ili odborničke naknade znači da ste provereni DJB botovi.OK i to je pošteno zarađen sendvič ili sok a možda i koja kinta od partijskog harača alie bar ne glumite nevinašca.
  • Milos

    22.05.2016 14:29
    DJB, stranka sa centralom u BG
    Polemike se stalno vode oko nebitnih stvari. Glavni razlog zasto je Vojvodina siromasna je to sto ima status ratnog plena Srbije. Prica se stalno vrti oko nekih nebitinih kolicina novca dok se novac u iznosu milijardi evra iz Vojvodine prenosi u Beograd/Srbiju, a to sto ga oni procerdaju pa im je Srbija i dalje na dnu ekonomske lestvice ex-Yu - to me ne interesuje.
    Vojvodina mora minimum imati federalni status, a stranke sa centralom u BG ce raditi protiv toga i omogucivace dalju pljacku Vojvodine od strane Beograda/Srbije.
  • Limanac

    22.05.2016 14:15
    Koliki tupson moraš da budeš da ne razlikuješ platu u javnom preduzeću u koje te zaposlila stranka od poslaničkog primanja? Naravno da nije isto!! Uzimanje od plate stranačkih uhljeba su patentirali radikali još pre više od 15 godina. Nastavile su demokrate sa trajnim nalogom u banci svih partijskih parazita, na iznos od 20% primanja.
    Vrhunac su zaposleni od strane onog krkana što sad nije prešao cenzus. Oni su se čak novinarima žalili što moraju to da plaćaju.
    Drago mi je da napredni botovi i režimski novinari daju 200% truda da ocrne DJB, ali džaba vam novci...
    Nisu svi isti i možete se upinjati i vi iz propalih "demokratskih" stranaka a i vi što jedete sendviče sa podrigušom.
    DJB tek dolazi!!!!
  • ime

    22.05.2016 08:20
    DJB samo napred
    DJB ce uzimati clanarinu samo od poslanickih primanja a ne od plata u javnim preduzecima kao sto to rade SNS i ostali im pratioci!
  • nss

    22.05.2016 08:01
    nss
    postena deca sede na zavodu za zaposljavanje i nemaju sanse do groba da dobiju posao...sve ostalo u drzavi funkcionise kao u tekstu...skupljas glasove da bi dosao do nekog poslica,to predas nekom ambicioznom politicaru koji pretenduje na neku fotelju a stranka mu za to uzima harac....sto veca funkcija to veca tzv donacija stranci koja te je postavila a onda na vrhu piramide kada prodjes i ako prodjes u zivotu...najzad ti uzimas od svih i pricas o demokratiji i pravdi
  • Storm

    22.05.2016 07:20
    Zasto nisam glasao za DJB
    Zato sto su njihovi botovi gori od naprednjackih. Drustvo im prave, po svojoj iritantnosti, Odzicevi botovi. Naprednjacki botovi imaju glupe komentare, Odzicevi na ivici krivicnog dela za govor mrznje, a Radulovicevi sektaske.
    Kako to majku mu, dodjes iz Kanade u Srbiju i odjednom vodis preko 20 stecaja. Preko konkursa? Moze biti.
    Pitanje za DJB botove i clanove sekte: Pitate li se ikada ko vam je i kada zavrbovao Vrhovnog zreca?
  • dsf

    22.05.2016 06:17
    efqvg
    u vodovodu postoji u zlicicevoj kancelarija koju vodu n, a sekretarica je z ispred koje je, u danima kad je plata najveca guzva....
    u trznici, preko stimulacija...
  • Tacno

    22.05.2016 03:27
    lazovi
    Dovoljno je reci za pokrajinu kad mu je glavni onaj lazov Nikolic koji je tri stranke promenuo. Los covek ,preciznije receno govno.
  • Rogi

    22.05.2016 00:55
    NN
    Meni je savršeno jasno kako će Pokret DJB od sada finansirati Pokret od kad su prešli cenzus. Manje više sve stranke slično funkcionišu sa % od poslaničkih i odborničkih plata, neko sa 5%, a neko sa 50%.
    Ono što mene zanima jeste kako se DJB finansirao do sada?? Ko je plaćao iznajmljivanje lokala, račune za informatiku, telefone, struju, štandove, zakup zauzeća javne površine (nadam se da su to prijavljivali)...
    To nisu male cifre na nivou Srbije jer politika nije jeftina zabava.
    Dok sa druge strane, sam Radulović već duže vreme nije nigde angažovan i kaže da živi od svoje ušteđevine. Dok tu istu ušteđevinu nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije.
  • Pier

    21.05.2016 23:40
    Neverovatno licemerje
    Pa da cujem Radulovi svedoci samo odgovor na jedno prosto pitanje :
    - po kom osnovu DJB stice na ovaj nacin ogroman novac poreskih obveznika?!?

    A iz DJB dalje novac ide u kockarske ruke maskiranog Dinkica
  • Dekins

    21.05.2016 19:33
    Pa naravno
    100% Ispravno , dobio si posao na tudjoj grbači (ledjima poreznika) pa red je članarinu da platiš ili lezi kući praznog stomaka. Sa druge strane bar znamo ko to radi pa u tu stranku nećemo, niti glasati.
  • Mare

    21.05.2016 19:23
    Svi politicari daju deo novca stranci, DJB to kaze otvoreno za razliku od drugih stranaka.Evo, u javnom preduzecu u NS daju deo plate, u kešu u koverti direktorovoj sekretrici svakog prvog.Prema tome, Radulovic je mala beba naspram drugih.
  • pera

    21.05.2016 19:21
    napisite lepo naslov, ovako se botovi (u)zbunili. Primanja kao odbornika i polanika, ne plate u firmi kao kod SNS, DS, 3D, SPO i tih koji su zaposlili svoje clanove u drzavne firme da sisaju budzet.
  • Nenad

    21.05.2016 18:35
    Tekst je nedovoljno jasan i tendenciozan. Davanje priloga stranci u iznosu polovine primanja se odnosi na primanja odbornika i poslanika, i to, naravno, ne na sva primanja, nego samo na dnevnice koje dobijaju u tom svojstvu.
    Po meni, sasvim korektno.
  • Dax

    21.05.2016 18:34
    Tanjug?
    Jel postoji Tanjug?
  • Ateista

    21.05.2016 18:28
    Baš lepo društvance
    Dakle ako imaš platu 25000, daš trećinu DJB i ostane ti nešto više od 16000.Taman za stanarinu i struju.A za hranu i ostalo će se pobrinuti stranka,zar ne.Nešto mislim da će se ova stranka ubrzo ugasiti jer niko neće dati pare ako nešto ne dobije zauzvrat.Pošto se DJB kao stranka zalaže za nestranačko zapošljavanje teško da će se neko učlaniti u stranku pod ovim uslovima ,pogotovo ako ima platu minimalac a od stranke neće dobiti ništa.Čist idealizam a istovremeno i loš poslovni potez da se prikupe pare.Kako se ono kaže -go se ne skida g.Raduloviću jer većina zaposlenih u Srbiji prima između minimalca i prosečne zarade pa ne verujem da će od te mizerije dati vašoj stranci 30%.Bili bi zaista ludi da to urade.Bolje sami da osnuju grupu građana ili nevladinu organizaciju.
  • Cockney Call

    21.05.2016 18:19
    Radulović, sa svojim privatnim udruženjem-strankom ide Mlađinim stopama, dok je unutarstranačka pozdravna poruka " Show me a money". Cela politička scena sa sve ovim novim DJB ili kako već, liči na višegodišnju seriju Sopranovi. ;)
  • Dr.

    21.05.2016 18:17
    Gosp. novinar iz Tanjuga (koji i ne postoji) je Duboko grlo Gosp. premijera A.V.
  • PRAVILNO

    21.05.2016 17:44
    Da nisu članovi DJB ne bi bili na tom radnom mestu.
    Ako imaju dosadašnju zaradu od koje mogu da žive, neka zadrže taj posao.Mogu i dalje biti članovi stranke i da im stranka ne nadje posao , zar ne?
    Dosta je bilo nesposobnih, koji posao ne bi imali da nisu članovi stranke! Podrška!
  • Novosadjanin

    21.05.2016 17:36
    hahahaaa pa nema kod stecajnog upravnika za DZ ! Tako je i sa nasim firmama, ili sve ili nista. On dobije sve a radnici nista.
  • Storm

    21.05.2016 17:34
    To ima kod svih stranaka. Kod SNS je 8%. Kod DSS svi zaposleni od strane stranke su morali da mesecno uplacuju 3000 dinara stranci. Odbornici koji su pride radili u JP celu odbornicku platu. Mada to nikad nije primenjeno. Balac nije hteo da daje nista od svoje direktorske plate jer je satro mnogo radio pa jedna odbornica nije htela da daje odbornicku platu. Slicno je bilo u DS i LSV samo u razlicitim modalitetima. Inace koliko doniras stranci, toliko visoka funkcija posle izbora. Ili toliko dobro placeno radno mesto. Recimo, ligaski direktor gradske biblioteke je, po podacima sa sajta LSV, stranci pre izbora 2012. donirao 400 000 dinara. Da bi ostao na funkciji ili avanzovao na visu. Odakle? Plata direktora je u to vreme bila oko 65000 dinara.
    Sve u svemu sramota. To se zove reket.
    DJB je kao i svi ostali. Do novembra od 8 odbornika imace cirka 2, mozda 3. Ostali ce u vlast.
  • *

    21.05.2016 17:18
    Ma to je javna tajna da se po javnim preduzećima zna datum oko plate kada dolazi određena persona iz stranke koja te zaposlila i da pola plate daješ u koverti. Nije Radulović izmislio toplu vodu... I onda kada bude došao neko novi svima se trese stolica jer taj dovodi neke druge od kojih će da uzima harač .....
  • zivan

    21.05.2016 17:15
    Kod nas su stranke, bar u rukovodecem segmentu, organizovane po strogim pravilima, cesto slicnim mafijasskim...
  • Mica

    21.05.2016 16:40
    mika200919@yahoo.com
    Strasno, odose oni pod led.
  • Sdragan

    21.05.2016 16:39
    Samo napred DJB...Vi menjate politicku kulturu u Srbiji...Cim se svi pobune zbog necega sto vi pokrenete, ja sam ubedjen da je to dobro! Transparentost na prvom mestu! Da li iko od ovih sto se bune zna gde na primer ide Bajatovicevih 20.000eura mesecno?
  • /

    21.05.2016 16:33
    /
    uf pa kazu da je kod snsa 10%
    pa kako ce ovaj da vodi privredu kad nije cuo za onaj sindrom da neizbalansiran porez dovodi do manjeg a ne veceg prihoda

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna