Autor: Mreža 21 (Zlata Vasiljević)

Info
04.07.2016.
19:21 > 16:31
U subotičkom Centru za socijalni rad kažu da se porodično nasilje nad muškarcima beleži u svakom šestom slučaju.
  • Branislav Slavulj

    07.10.2020 07:27
    Pravda nije jednaka za sve
    Spletom nesrećnih okolnosti sam odrastao uz očuha, pa uz babu, pa smo se selili stalno zbog prirode posla mog očuha koji je preminuo 12 aprila ove godine. Njegov sin a moj polubrat je stalno činio prestupe, bio njegov mezimac.Dobio sam kompleks niže vrednosti, razboleo se od depresije, pritiska, pao sam u sred zime noseći drvo na ramenu i povredio kičmu. Psihičko nasilje se pretvorilo u fizičko a ja završio na lekovima. Moj polubrat je stalno dovodio kući devojke niskog morala. Pokušao sam se otrgnuti ali sam ostao u selu da čuvam majku koja je isto žrtva. Poklonila mi je pola kuće na sudu, i ovlastila za penziju koja je vrlo mala. Od tada mirno ne spavamo. Majka neće da izađemo odatle a brani mi da prijavim i brata i snaju jer je prešlo u fizičke nasrtaje.Osladilo im se da se iz koristi iživljavaju a Centru sam se obraćao uz kompromis zbog dece da im ne ispaštaju. Molim vas, nemojte me osuđivati ako postoji neko kompetentan diskretno da mu pomogne, savetuje ili ako postoji broj za muškarce žrtve nasilja. recite mi. Imam 47 godina ali na pomolu nigde mirne luke. Hvala od srca. B. S.
  • Danko Petrović

    23.01.2018 06:42
    Źene su zlo
    Rešenje je kofer u ruke i doviđenja.
  • dragan

    19.10.2017 14:06
    nasilje
    Sramota,da samo se govori o nasilju nad zenama.direktno sam izlozen psihickom , fizickom ,zapostavljanju i ignorisanju od supruge i moje sestre od strica koje su u vezi i sprezi u pokusaju da me isteraju iz stana i da one rade sta hoce.Takodje se plasim da ce me otrovati.
  • dragan

    07.04.2017 13:46
    nasilje nad muskarcima
    ukoliko neko ima broj od gos.trfunovica neka mi posalje na ovaj broj 0645599970 hvala
  • sestra očajna

    21.01.2017 15:53
    molim pomozite
    Zna li neko kako da dođem do broja telefona ove nevladine organizacije jer želim savet, moja snaha godinama maltretira moje roditelje i ucenjuje i maltretira mog brata a onda se izgrebe i prijavi za nasilje njega.
  • Vlada

    05.07.2016 10:21
    Zato sam se odselio iz SU, ko zna sta bi me snaslo. Nije mi jasno zasto je bitan broj zlostavljanih muskaraca, poenta je da se cesto I oni nadju na meti. Licno sam stanovao kod bracnog para gde je muz bio maltretiran na razne nacine, a cesto I tucen raznim predmetima. Samo treba prihvatiti da ima I zena siledzija I na sudu ih tako tretirati.
  • Danijela

    04.07.2016 23:29
    Zlonameran i površan tekst
    Iz teksta se vidi da je od 101 evidentirane žrtve, bilo svega 16 muškaraca, od čega je samo polovina odraslih, ostalo su dečaci ili stariji muškarci. Nigde se ne navodi ko su učinioci, a mi iz iskustva i iz dugogodišnje analize izveštaja CSR znamo da su to takođe muškarci. Dakle, ovo svaki šesti se nikako ne može zaključiti za celu Suboticu, a kamoli za celu Srbiju. Posebno se ne može zaključiti da su oni žrtve svojih partnerki. Samo malo analize razruši celu koncepciju. Inače, pre objavljivanja ovakvih tekstova trebalo bi da se provere izvori navođenih podataka, te da li su sagovornici (posebno muškog pola) odgovarali za nasilje u porodici.
  • Itn

    04.07.2016 14:12
    ?!?!
    I dalje su 5 od 6 ŽRTava ŽENE!!!
  • eto ti sad

    04.07.2016 13:38
    manje tuku ali
    Eto trebali su bar da se ne zene sa jacom fizicki, bar ne bi bili tuceni, ali za podmuklost naravno se ne moze znati.
  • jelena

    04.07.2016 13:27
    tako je
    Znam slucaj kad je zena toliko tukla partnera, on pobegne kod svojih roditelja, ona za njim, udje kroz prozor, njegovi roditelji od straha nisu smeli da izadju iz sobe, njega uhvati za kosu i izvuce ga napolje. Tu ga obori i isutira.
    A kaze mi prijatelj koji radi u Urgentnom centru da mu svaki dan dovoze bar tri muskarca sa prelomima ruku, nogu, frakturom lobanje, izbijenim zubima koje su im napravile zene.
  • Centarac

    04.07.2016 11:01
    Pravda nije istaa za sve
    Poznavao sam coveka ,koga je zena varala godinama sa vise partnera.Trpeo je razna fizicka i psihicka maltretiranj,sto od nje,sto od njenih ljubavnika.Trpeo je radi deteta.Kad je ipak na njenu inicijativu doslo do razvoda braka,sud nije ni saslusao njegovu argumentaciju,vec je automatski dete dodelio zeni i nalozio da kucu moraju da podele. On je razocaran, prepustio zeni celu kucu,koju je jadnicak sam sticao radice tri posla od jutra do mraka i utisao da zivi kao podstanar.
    U toj kuci se posle njegova bivsa zena baskarila sa novim partnerom.
    Jedina srecna okolnost u celoj prici je da je doticni maltretirani gospodin bio tih miran i dobrocudan i da nije imao kalasnjikov...
  • Mića

    04.07.2016 09:22
    svaka..na mestu.
    Uvek slušamo priče o muževima nasilnicima a zaboravljamo da postoji i druga strana...Svaka čast za tekst...Mislim da je realnost mnogo drugačija i da se suviše pvršne informacije plasiraju u medije što stvara sasvim pogrešnu sliku...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna