Autor: B92

Info
11.07.2016.
21:49 > 21:50
Prosvetari očekuju da će Vlada biti spremna za najavljeno povećanje plata u oktobru i kažu da bi isključivo skok od najmanje sedam odsto predstavljao povećanje.
  • dida dedic

    22.07.2016 12:03
    PROSVETA
    Drzava ne mari za prosvetu,jer,mnogo joj je lakse da radi sa neobrazovanim narodom...tu su izbori SIGURICA...teraj dalje,za iste pare...tako nam i treba...za bolje nismo..jedino roditelji propalih djaka komentarisu o platama prosvetara...GDE SU OSTALI,OBRAZOVANI LJUDI?????????
  • jo

    12.07.2016 10:15
    rani mraz
    Nešto su poranili ove godine.Još ni pola jula a oni prete.Sem toga te koji vam daju crkavicu ste sami ocenjivali kao djake generacije pa sad trpite ponižavanje od njih.Milion puta sam za vreme školovanja čuo onu " što se ne ugledaš na tog i tog ".Tad sam crvenio zbog srama a danas neka crvene oni koji su ih gurali kroz škole.Sva sreća pa se nisam ugledao na njih danas bi i ja negde sedeo u fotelji i ponižavao druge pritom trljajući svoj obraz ko djon od htz cipela
  • Zivan

    12.07.2016 08:51
    Ovi samo prete strajkom, a u prosveti je 50 odsto uposlenh vissak. Ako bismo se drzzali, vise puta ublazavanih, kriterijuma, samo u Vojvdini bi, usled demogrfskog kolapsa, momentalno trebalo zatvoriti 80 skola...
  • Debeli

    12.07.2016 00:48
    Zaostavština prošlih vremena
    80-ih i 90-ih su sindikati svedeni na nabavku polutki, zimnice i jeftinog letovanja, posle 5. oktobra su se podelili na desetine malih interesnih grupa koje ne mogu ni oko čega da se usaglase. U Srbiji ne postoji sindikat, u svom pravom obliku i sa pravom misijom (ako je ikad i postojao): da svi zaposleni budu članovi, da svi članovi odlučuju, da budu ujedinjeni i istrajni oko odluke... U ozbiljnim zemljama ceo sindikat staje u zaštitu 1 radnika, a za ovakve stvari zaustave celu državu na nekoliko dana. Kod nas vlast već decenijama nema ozbiljnog suparnika u vidu sindikata i sa radnicima čini kako joj je volja. To što je štrajkom radnika blokirana pruga ili magistralni put - policija "rešava", što neko sebi seče svoje prste nemajući ni trunku pažnje medija posle 2 dana se zaboravi. Eh, a kad Toma sedi na stiropoLu i gladuje, onda je druga priča...
  • ana

    12.07.2016 00:34
    imamo bar 3 rezervna kadra. Dajte konacno sansu drugima. Ko pogleda Bilten agencije za zaposljavanje moze da vidi da postoje u njemu SAMO radna mesta u PROSVETI:Sve drugo je mrtvo. Ko necce ne mora da radi dosta je izivljavanja nad decom. i davanja loseg primera. Ima strajk nem aolata. ima ko da radi. Strajk je dozvoljen.. ROKADA:
    najbolej da odu u drzavu koja je takva kakda moze da im obezbedi platu kakvu zele

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna