Autor: 021.rs

Info
17.07.2016.
10:28 > 10:09
Liga paora Vojvodine poručila je Ministarstvu poljoprivrede da učini sve što može kako bi se podigla cena žita, ili će "biti zabijen još jedan ekser u sanduk vojvođanske poljoprivrede".
  • berolina

    18.07.2016 14:40
    2016
    od 75 hektara oranice u Nemackoj se ne moze ziveti od poljoprivrede...zato, traze se i ulaze u uskospecijalizovanu proizvodnju zdrave hrane. primer: umesto jecma, razi, krompira, prepustaju se areali za ispasu krava, teladi, da se hrane i rastu i HRANE se na PRIRODNOJ ISPASI i bez hormona, antibiotika, sedativa...ta "proizvodnja" ne zavrsava kod kojekakvi' "matijevica", nego je godinu dana unapred vec rasprodata! ...w.
  • Zdravko

    17.07.2016 14:04
    Drzava vedri i oblači
    Stvar je ovde jasna, a ja kao dete poljoprivrednika znam kako im je, i duša me boli šta se radi poljoprivrednicima.

    Glavni problem je DRŽAVA.
    Ta ista država koja se bori protiv monopola, uvela je monopol na žitarice!
    DRŽAVA ZABRANJUJE IZVOZ ŽITA, i tako ubija cenu svake vrste žita.

    Ok, ako već zabranjujete izvoz, dajte garantujte neku normalnu cenu otkupa, ili dajte subvencije, a ako ne možete, ok, onda lepo dozvolite izvoz, i da vidite kako će i paorima biti lepo...
    Ali ne! Ko bi onda hranio gladan narod?

    U Nemačkoj, Francuskoj...itd, kada su uveli sankcije Rusiji, DRŽAVA nadoknađuje štetu paorima, koju je ta država izazvala sankcijama, i ne dozvoljava da paori budu na gubitku (žito, mleko itd...)

    Kod nas sve kontra, svaki izvoz zabranjen, i sav teret bede u društvu pada na seljaka...
  • Zivan

    17.07.2016 12:54
    Zastarelo shvatanje poljoprivrede. Nass agrar bi morao imati mnogo raznovrsniju setvenu strukturu. Mali i srednji proizvodjaci se ne bi smeli osloniti na ratarske kulture, posebno ne na pseniocu...
  • NS citizen

    17.07.2016 11:26
    Sve je tačno
    Sve je tačno, jedino je organizacija koja se zove LSV najmanje učinila da se sve ovo ne desi a bili su u vlasti.Zato gospodo iz LSV pokrite se ne ušima nego palminim lišćem.Niste pomogli paorima kada ste mogli i trebali i ućutite.
  • NN

    17.07.2016 10:56
    Obraz k'o djon
    Umesto da se stide onoga što godinama nisu uradili za tog istog seljaka izdaju ovakva saopštenja. Sram bilo vodjstvo Lige.
  • Vojvodina Republika

    17.07.2016 10:42
    Licemerno
    Jeste, ovi iz LSV-a su se toliko naljutili na vlast u Beogradu da su usli u koaliciju sa Vucicem. Umesto da javno prozivaju Ministarstvo zbog polozaja poljoprivrede u Vojvodini i pokusavaju da uberu jeftine poene, Nesa bi trebao to Vucku u 4 oka da kaze... kad bi smeo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna