Autor: agencije

Info
05.08.2016.
17:30 > 17:47
Grupa građana koji su u Kninu uz pesme Marka Perkovića Tompsona proslavljali 21 godinu od operacije "Oluja" zapalila je srpsku zastavu, prenosi Index.hr.
  • pi-ro

    05.08.2016 20:06
    Uopste se nisam potresao sto su neki dilberi zapalili Nedicevu kic zastavu. I ja bih je zapalio no ne mogu ruke da prljam.
  • Neko

    05.08.2016 19:11
    Da zaključimo - nisu (samo) Srbi krivi za izazivanje rata. Ali ga jesu izgubili. I to je to. 200.000 izbeglih nesrećnika je tome dokaz, a kao da niko ne želi da ga vidi i celu priču spinuje do besvesti. Dakle, imamo surovu činjenicu sa kojom se treba pomiriti, priznati samom sebi da nisi bio jači, da zato drugi piše istoriju i nastaviti dalje. Čini se jako teško a zapravo je vrlo lako.
  • Mamasita

    05.08.2016 18:50
    Par budala tamo, par budala ovde...to nije problem, bilo ih je i uvek ce ih biti. Zastava isto tako, ali ako se pocnu primati svi oni nezadovljni i nesposobni da se realizuju u "normalnom" zivotu..e onda je sve moguce...Da li smo nesto naucili i da li mozemo da zamislimo neki novi rat na ovim prostorima? Ukoliko je odgovor ne i da, onda se ja cudim svima koji se cude a glasali su za ekipu koja vec ima ratnog iskustva i jos vece pretenzije ka moci. Koliko generacija treba da unistimo nasim uvek pogresnim ponasanjem i sedenjem na nekoliko stolica? Puni ponosa i dostojanstva ali samo kad smo na sigurnom. Pola "nase vojske" koja je "branila" nasu nejasnu politku u Hrvatskoj nakon raspada Jugoslavije se teturala pijana po rovovima i selima, radeci najstrasnije zlocine, koje sad odjednom u Srbiji vise niko ni ne pominje. Nismo mi ni malo bolji od istih takvih u Hrvatskoj ali oni bar znaju zasto su se borili. Da li mi znamo za sta cemo se boriti u sledecem ratu?
  • Gustav

    05.08.2016 18:29
    Republika
    Hrvatska je drzava. Tito je priznao NDH i stvorio Socijalisticku Republiku Hrvatsku. SFRJ se rasformirala po Titovim granicama. Hrvati slave i nevole Srbiju bas kao sto ni Srbija ne voli Hrvatsku. SFRJ je na silu ujedinila Srbiju i Hrvatsku. EU ne prisiljava Srbiju da se ujedinjuje sa Hrvatskom. Srbija to hoce sama. Zasto?
  • Nišlija

    05.08.2016 18:09
    @V Sve je to lepo, ali si zaboravio da dodaš: da je po tom ustavu, za odvajanje Hrvatske i Bosne bio potreban glas svih konstitutivnih naroda u tim republikama, znači i Srba.
    "Balvan-revolucija" ne bi bilo da Srbi nisu bili diskrimisani pogoto posle Titove smrti.

    I kako nije narušavanje ravnoteže kada se slabila Srbija u korist drugih republika i pokrajina?
  • mrva

    05.08.2016 17:56
    Koliko treba biti dokon, debilan, i glup pa se baviti ovakvim stvarima. Isto važi i za suprotnu stranu naravno.
  • G

    05.08.2016 17:25
    @V - slažem se sa vama, istorija SFRJ je počela 1987. godine i pre toga nije postojala. Naravno da tenzije i "narušavanje ravnoteže" nisu počele bombom u beogradskom bioskopu još šezdesetih godina, ubistvom ambasadora ili hrvatskim MASPOK-om skoro 20 godina pre njega kada su miroljubivi Hrvati tražili amnestiju za ustašku emigraciju, a taman posla da je "narušavanje ravnoteže" počelo upadom bugojanske grupe i pokušajem oružane pobune koju godinu posle toga. Na stranu miroljubivi Albanci i njihova dobrotvorna organizacija "OVK" osnovana 7 godina pre njega, SFRJ je bila med i mleko i onda se pojavio ON koji je sve to uništio. Naterao je mašinom za kontrolu misli do tada miroljubive Hrvate da etnički očiste Hrvatsku i miroljubive Slovence da demokratski obrišu građane iz spiska državljana na osnovu njihove etničke pripadnosti. Dodatno, "poštovani gospodine" kojem istorija počinje 1987., ustav SFRJ je narodima dozvoljavao samoopredeljenje a ne republikama, verovatno u pokušaju da se izbegne to što se i desilo, da pojedini narodi požele da etnički očiste republiku u kojoj su u većini da bi ostvarili svoje samoopredeljenje, što su Hrvati započeli obrisavši bez ikakvog prava drugi konstitutivan narod iz svog ustava.
    Ja sam u potpunosti uveren kada bi Srbija obrisala mađarski narod, koji ima status manjine a ne konstitutivnog naroda, da se oni ni na koji način zbog toga ne bi pobunili. Nadam se da ćete doživeti identičnu sudbinu Srba iz Hrvatske pre Miloševića. Ni manje, ni više.
  • G

    05.08.2016 16:49
    @Pera - Srbi jesu izazvali rat. Već po završetku II sv. rata a naročito početkom sedamdesetih Srbi su zagovarali svoj "tisućletnji san", tražili amnestiju za srpsku ustašku emigraciju i pretili da će trećinu Hrvata pobiti, trećinu popravoslaviti a trećinu proterati, što su potom početkom devedesetih i pokušali da ostvare. Miroljubivi Hrvati koji naravno na sve te pretnje do tada nisu reagovali, jer što bi neko reagovao kad mu neko preti da će ga pobiti/proterati/popravoslaviti, su se nemajući kud odbranili od velikosrpske agresije proterivanjem četvrt miliona terorista i ubistvom njih oko 2000, pretežno u dubokoj starosti jer je poznato da su takvi najopasniji, odnosno bombardovali kolonu tih izbeglih hrvatskih terorista na teritoriji BiH, koju su iz nepoznatih razloga jer su poznat kao izuzetno miroljubiv narod smatrali svojom "herceg-bosnom".
    To je otprilike viđenje kakvo je veoma popularno među komentatorima na ovim stranama. Jedino što je nejasno u celoj toj izvanrednoj i fantastičnoj priči, je zašto je hrvatska država postupila na takav način prema svojim domaćim teroristima kad ima zvaničan stav da građanima odnosno teroristima koji podignu oružanu pobunu treba priznati državu na teritoriji sopstvene zemlje. Nama zaista niko nije kriv što želimo da uđemo u EU a Srebrenicu još uvek ne slavimo kao nacionalni praznik.
  • V

    05.08.2016 16:45
    -
    Srbi i jesu izazvali rat svojim balvan-revolucijama, a zapravo sve je počelo Miloševićevom jogurt-revolucijom koja je narušila ravnotežu u SFRJ i nakon čega neke republike razumljivo više tu nisu htele ostati, a Ustav im je dozvoljavao samoopredeljenje
  • Cockney Call

    05.08.2016 16:41
    Da vam drug Tito vaskrsne, kakva bi to bežanija bila, trebao vas je satrti do zadnjeg, ustaške kukavice. Da ne bude nepravedno, ni ovi naši kurajberi "drma mi se drma mi se..." nisu bolji. Smrt fašizmu sloboda narodu.
  • Boki

    05.08.2016 15:52
    Umno bolesni snobovi...
  • Pera

    05.08.2016 15:13
    Samo čekam da vidim kako će neki pametni "novosađanin" da kaže da je to zato što su Srbi izazvali rat.
  • Goran

    05.08.2016 14:29
    Najveci apsurd je sto za ustasku pesmu koriste melodiju iz partizanske "Na Kordunu grob do groba"...
  • Васкрсије

    05.08.2016 14:24
    а за сандук још спремнији...
    чега се паметан стиди,будала се поноси.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna