Autor: Tanjug

Info
31.08.2016.
07:52
Srpska akademija nauka i umetnosti stoji na raspolaganju svakoj dobronamernoj srpskoj vlasti da kaže šta o nečemu misli, ali ne da ponavlja ono što vlast misli, izjavio je predsednik SANU Vladimir Kostić.
  • Sremcina

    01.09.2016 13:24
    Samo fali Cosic!
    Ima donekle istine u govoru doticnog ali mi nije jasno zasto su se bas sada oglasis kada su sve ove godine bili instrument sirenja mrznje i stvaranje mitoloske srBske nacije u sluzbi politicara?!?!

  • Predragg

    31.08.2016 11:42
    Lepo je sto barem neko iz SANU promislja svojom glavom i pocinje da se budi,te shvaca svoju obavezu i ulogu predvodnika drustva i kreatora vizije buducnosti. Srbija ima tek 10% fakultetski obrazovanih i dok smo na civilizacijskom zacelju (obrazovanost je jedno od merila),stvari se nece menjati na bolje a manipulatori i nova"elita"(sa raznih MegaDens fakulteta),uz Crkvu ,drzace Srbiju u Zoni Sumraka,nespremnu da nadje svoje mesto u modernom svetu,paralelno odrzavajuci mulj ,nudeci ropsku ,gotovo besplatnu radnu snagu u predorju Evrope. I za sve ce,ponovo,biti krive Velike Sile,Vatikan i Amebe
  • Akademac

    31.08.2016 10:07
    Ko to tao ćuti
    To što SANU ne ponavlja šta vlast misli, nije nikakav plus jer na sve ĆUTI, a ćutanje je odobravanje. Nemojte ponavljati šta vlast misli već RECITE šta članovi SANU MISLE.
  • Vojvosadjan

    31.08.2016 09:16
    Retko pametan covek.. Da je vise bilo takvih u godinama iza nas i da su se takvi pitali za misljenje a ne raznorazni ˝bankarski strucnjaci˝ sa francuskim doktoratima, istocnoevropski privatizacioni ˝magovi˝ i danasnji bivski cetnicki komadanti.. bili bi danas ako ne Svedska onda sigurno kao Ceska.. Steta, velika steta. Jesmo lud, polupismen i iscasen narod ali negde duboko u genima imamo crtu koja moze sve te nedostatke da nadoknadi vremenom samo kad bi smo se opametili i poceli da mislimo svojom glavom i da stavimo interes naroda ispred svih ostalih a prvenstveno licnih. kao sto rece gdin Kostic, nisam pesimista. Ima ovde i dalje zivota, ako nista drugo onda barem nade da ga ima.
  • Centralni Komitet

    31.08.2016 09:14
    Današnja situacija se razlikuje od crnih dana socijalizma samo po jednom - mnogo je gora i teža vlast Partije. A nezaposlenost je veća i standard daleko manji.
    Da ne pomisle ovi na vlasti da se nešto razlikuju.
  • Etrurac

    31.08.2016 08:51
    Kostić reče da SANU nije tu da ponavlja šta vlast misli i ponovi mudre reči premijera (bez dana radnog staža) da mora da se rado. Još samo da je istakao da rad oslobađa, a da su stanovnici Srbije lenji i ološ - i bili bismo kompletni... Ne veruj SANU-u ni kad ti u jogurt duva!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna