Autor: Novosti

Info
28.09.2016.
08:45 > 10:59
Uskoro bi sve škole u Srbiji trebalo da budu povezane sa policijskim stanicama.
  • Obezbedjenje

    30.09.2016 18:14
    Roditelju
    To je vas stav i to je u redu.Mi smo licencirani radnici i licencirana firma.Od strane koordinacionog tela za bezbednost u skolama je zvanicni podatak poslednji bio da su skole ne bezbedne.Ako koje kakvi biznismeni i sljam u ovoj drzavi moze da ima obezbedjenje pa mogu valjda i deca da imaju svoje.To je stav saveta roditelja.Nemam nameru da se vise oko ovog sa vama nastavljam.UVAZAVAM vas stav.Nikako ne pretim.Svi zajedno radimo kao tim i direktori su zadovoljni.Naravno da pedagog reaguje ali se pravi ipak razlika cije je dete itd.Nekada dizu prosto ruke jer konstantno isti prave problem.Zaista bih Vam mogao jos puno pisati o ovom ali nema potrebe.Bitno je da podrzavamo oboje REALNI prenos u stanicama nase policije.U krajnjem slucaju bilo bi dobro da policija dezura umesto nas u skolama ali za sada im se neda.Svako dobro Vam zelim i molim Vas da ne omalovazavate moj posao koji sa ljubavlju radim.Sve najlepse.
  • Roditelj

    30.09.2016 17:14
    Obezbedjenju
    Sva deca do 14 godina su krivično neodgovorna i policija ne može ni da ih hapsi ni da o njima vodi evidenciju .Od 15-16 godina su mladji maloletnici, a od 17-18 stariji maloletnici. E tek za ove od 15-18 godina nadležna je policija i Centar za socijalni rad.
    To bi Vi kao Obezbedjenje trebali da znate, a ne da mi prodajete bajke da ćete za dete mladje od 15 godina pozvati policiju da ga uhapsi.
    Ako deci mladjoj od 15 godina policija ne može ništa, ne možete im ništa ni Vi.
    Pozdrav.
  • Roditelj

    30.09.2016 16:01
    Obezbedjenje
    Vi to meni nešto kao pretite da škola, a naročito pedagog neće reagovati na nasilje i gurnuće sve pod tepih ukoliko im VI ne kažete da odreaguju, pa ja MORAM da plaćam VAS da mi to obavite?
    E NE MORAM! Platiću advokata i tužiću školu za propuštanje dužnog nadzora.
    A policiju ću da pozovem sam .To bar umem.
    Nemam poverenje ni u kakvo priučeno privatno obezbedjenje i neću da plaćam.U te Vaše izmišljene priče i analize niko ne veruje.Vi pričate bajke da bi ste na lak način zaradili platu, a vaš učinak je NULA.Nema ga.
    Pozdrav.
  • Obezbedjenje

    30.09.2016 13:13
    Roditelju
    Skola kao svaka skola ce da zataska nasilje jer se boje tuzbe ! A kada mi pozovemo policiju ili vas odmah kada se nesto dogodi pozovemo ili kazemo pedagogu da Vas zove,onda nema stavljanja stvari pod tepih.Deca koja dolaze iz drugih skola i koja su veoma poznata policiji, kada nas vide razmisle hoce li ulaziti u skolsko dvoriste i napraviti incident ili eventualnu kradju! Mi smo pre svega psiholoski faktor! Svi zaposleni u skoli su nam beskrajno zahvalni na pomoci , kao i vecini roditelja.Jedan gospodin kao i vi nije zeleo da placa , pa kad sam pronasao telefon , koji su pokusali ukrasti vrsnjaci, dosao je u skolu i rekao: "Hvala vam, od danas cu poceti da vas placam" .Nasmejao sam se i rekao mi smo ovde da pomognemo svakom detetu.Nemojte da pricate o necemu u sta niste dobro upuceni.Verujte mi da imam vise argumenata od Vas jer to sve analize pokazuju.Srdacan pozdrav.
  • Roditelj

    29.09.2016 14:19
    Obezbedjenje
    Poštujem ja vaš krvavo zaradjeni dinar, ali poštujte i Vi moj krvavo zaradjeni dinar i moje pravo da NE PLAĆAM nešto što nema nikakvog smisla i nije potrebno ni meni ni mom detetu.Nikada nisam shvatio šta tzv "obezbedjenje" obezbedjuje u školi.Učenike jedne od drugih? Pa red u školi treba da održavaju nastavnici, a ne vi. Za vreme časova svako u svom odeljenju održava red i sprečava eventualne sukobe medju decom. Za vreme malih i velikih odmora dovoljno je da DEŽURAJU NASTAVNICI po hodnicima i dvorištu, odnosno ne svi odjednom, već DEŽURNI PO REDOSLEDU koji bi napravio direktor.Osim nastavnika u školi rade pedagozi, blagajnici, knjigovodje, sekretar,direktor, čistačice, školski majstor. Valjda i ova lica nekada mogu prošetati školskim dvotištem i hodnicima škole i sprečiti nasilje medju decom odmah u začetku, a u slučaju većeg ekscesa pozvaće i policiju( isto radite i vi). Osim toga pedagoška služba škole plaćena je i da radi na PREVENCIJI NASILJA.
    Što se mene tiče ja ću uvek glasati protiv privatnog školskog obezbedjenja i preporučio bih Vam da svoj dinar zaradite na drugom mestu gde je obezbedjenje potrebno, a ne u vaspitno obrazovnoj ustanovi koju pohadjaju DECA, a ne PRESTUPNICI.
    Ako policija odradi svoj posao i pohapsi sve dilere i problematične osobe (koje su joj poznate iz operativnog rada) i stanje OKO ŠKOLE ĆE SE REŠITI.Uostalom, ukoliko policijska patrola bude češća za vreme odmora i nakon nastave, ova problematična lica sam će se i skloniti.
  • Puškin

    29.09.2016 07:22
    Pre svega treba da budu ukljonjeni grafiti iz osnovne škole na grbavici, koji promovišu mržnju među decom i služe za regrutovanje maloletnika za izvršavanje krivičnih dela u korist navijačko-mafijaškim grupama.
  • Roditelj

    29.09.2016 00:41
    Digi
    Ako su diler ili sumnjiva osoba o kojoj policija ima operativne podatke da si izvršilac krivičnog dela i motaš se oko škole i treba da te hapse,bez obzira što stanuješ u blizini škole.
    Vidim odmah si se prepoznao u mom komentaru.
  • Obezbedjenje

    28.09.2016 18:23
    Odgovor Roditelju -postovanje
    Kao sluzbenik obezbedjenja -nisam penzioner , vec porodican covek , trudim se i dajem svoj maksimum da uradim svoj posao kako treba.Policija kad bude onda su do 15 h oko skole ili u njoj.Podrzavam direktan "prenos" skolski.Na ukazanu pomoc svakom detetu izgradio sam poverenje roditelja i onog koji ne placa.Racunajte da radnika treba prijaviti+ porez doprinosi itd.Nastavnik treba da predaje i da dezura.Skola je jeftini servis za cuvanje dece.A vas kao roditelja pozivam na dve nedelje da mi pravite drustvo pa da vidite koliko imamo posla i kako moramo da postupamo i da se obracamo deci.Bilo bih vam mnogo jasnije koliko je ovo krvav dinar i ne bih ste po svemu pljuvali.Hvala na razumevanju.Podrzavam ovo.
  • Digi

    28.09.2016 17:06
    @roditelj
    Ja zivim ispred osnovne skole i sad hoces da mi kazes da ce me hapsiti zato sto se "motam" oko skole? koliko hromozoma ti fali?
  • Antirusofil

    28.09.2016 16:38
    Mislite isto tako kao sto je milicija povezana sa narodom ?
  • Roditelj

    28.09.2016 16:24
    Tt
    Ja po zakonu mogu da NE PLAĆAM.
    Ne treba mi ni snimak kamere ni zaposleni pezos preko omlaldinske zadruge da nešto ~obezbedjuje~ i ne za 500 dinara godišnje neko 500 dinara puta BROJ UČENIKA, što nije ni malo naivna cifra ni za šta.
    I ne treba u svakoj smeni policajac u školi, VEĆ TREBA DEŽURNI NASTAVNIK U HODNICIMA I U DVORIŠTU ŠKOLE, a policajac da OBILAZI povremeno i da hapsi dilere i sumnjive osobe koje nisu djaci,a motaju se oko škole.(imaju operativne podatke valjda)
    Pa nije to zatvorska ustanova, nego ŠKOLA.

  • Smrdija

    28.09.2016 15:55
    " .. da učenike štite od napada drugih đaka, ali i od dilera droge, koji se motaju oko škola, pa i drugih vrsta kriminala. .."

    Da cuvaju ucenike od onih sa kojima saradjuju ?
  • roditelj

    28.09.2016 14:40
    To bi bilo odlično. !! Moj problem je što nas vlast stalno laže. Možda i ovo bude samo šarena laža.
  • Petrovic Dragan

    28.09.2016 14:06
    Prijavite svako nasilje i ulici jer najvise se bahate pred zgradom zafrustrirani nedorasli debili koji misle da mogu da tuku slabe i maltretiraju svakoga ko im ide na jetra jer ima bolji auto bolj posao vise para. Kad Policajac nece da prihvati vasu prijavu odite na sud kod tuzioca i prijavite nasilnika i policiju na MUP Srbije u Beogradu ima na web stranicama kako i kome. Nedajte da veze i poznanstva u Policiji misle kako i dalje mogu da rade sto zele. Svako ko podrzava nasilje ili nasilnike odgovara krivicnim zakonom. I njega prijavite ne bojte se frustriranih psiho bolesnika sa malim majicama 3 broja manjim da se ja vide njihovi misici a u glavi praznina. MUP za prijavu nasilja u Novom Sadu 0214884098 a nasilje u porodici ili ako vidite da neko maltretira zenu priajvite ga i anonimno nemojte da se izivljava. 021422740
  • Za Roditeljz

    28.09.2016 12:51
    Tt
    Znači vi ćete biti zadovoljni ako imate mutan snimak incidenta,a smeta vam i veliki je trosak 500 dinara godisnje opcija da neko moze da spreci u realnom vremenu.To agencije zaposljavaju penzionere ne pravdam,ali dok je po zakonu ne mozete im nista.Znaci u svakoj smeni policajac u skoli,da radi svoj posao i problem resen.
  • Srbija

    28.09.2016 11:50
    Dete mi bilo pokradeno ozbiljnije u hodniku škole. Škola pokrivena kamerama.
    Plaćamo obezbeđenje koje je bilo prisutno.
    Ni snimaka, ni reakcije, ni tragova ni posledica.
    Ostao sam loš osećaj nemoći roditelja.
    Ubeđen sam da policija neće 24x7 skidati pogled sa škola.
    Ali, dobro je kao naslov u novinama.
    Za iduće glasanje.
  • Pjero iz Pakoštana

    28.09.2016 11:45
    "Tako smo više puta rešavali sukobe između učenika, gde jasno vidimo šta se zapravo dogodilo."

    Da, VIDITE šta se dogodilo, i to ne ZAPRAVO. VIDITE samo ono što je kamera snimila. Ne čujete razgovor dece. Ne vidite one sitne, suptilne pokrete i govor tela koje kamere ne uhvate. Ne vidite ni šta je prethodilo onome što je snimljeno. Ovo je problematično, zato što među decom ima pravih malih psihopata, koje znaju da pred kamerama isprovociraju neadekvatnu reakciju žrtve, pa onda žrtvu predstave kao nasilnika.
  • RODITELJ

    28.09.2016 11:05
    Sad mi je odmah lakše.Dete je zaštićeno na pravi način uškoli.
    Sada verovatno neću morati da plaćam školi ni novac za "obezbejenje" i rad penzionera preko omlainskih zadruga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna