Autor: Novosti/Foto: Wikipedia

Info
28.09.2016.
10:38
U Zrenjaninu će se danas održati protest zbog oduzimanja petogodišnjeg mališana iz hraniteljske porodice.
  • Stojko

    28.09.2016 22:57
    Tender.
    U celoj priči nije jasno na koji način se došlo do Šveđana? Da li je u pitanju "tender" i nije li to oblik trgovine ljudima jer će gradjanin sa državljanstvom Srbije biti predat strancima? Ako smo došli dotle da nam Centri za socijalni rad krčme decu daleko ćemo dogurati! Možda je najbolja varijanta da se svi zajedno prodamo (ili predamo) - Šveđanima. Uostalom argument da će dečak tamo živeti bolje se može uopštiti. I kako da niko od novinara ne priupita otkud stranci u celoj priči?
  • Inspektor Višekruna

    28.09.2016 16:26
    Hraniteljstvo
    Hraniteljstvo nije isto što i usvojenje, hranitelj i treba da ohrabri dete za usvojenje, ali je praktično često protiv jer ostaje bez plate. Ova žena je sigurno dobronamerna čim je htela da usvoji dete, ali shvata li da će imati 70 godina kada dečak bude prvi srednje?
  • Blagzro

    28.09.2016 12:25
    Realnost
    Zakonski, nije sve odrađeno po propisima, ali može se progledati kroz prste.

    Moralno, ovo je MONSTRUOZAN propust CSR i onoga ko je odgovoran za ovo.
  • zvonce

    28.09.2016 12:09
    Ona mu nije mama, nego hraniteljka, starija 45 godina od eteta pa ne moze ni da ga usvoji. Kao hranitelj dobija radni odnos od drzave da vodi racuna o tom detetu i platu za to. I ne smeju da ohrabruju decu da ih zovu mamam i tatama, jer im to nisu.
    Smrdi sa svih strana, i sa njene i sa strane CSR
  • ex chapman

    28.09.2016 11:05
    nikom ništa
    ispostaviće se da "samo nisu sprovedene neke formalnosti", neki mali činovnik će dobiti opomenu i tu je kraj. a istinu nikad saznati nećemo. mislim, koji je razlog zašto procedura nije poštovana? da li je neko prodao dete Šveđanima, pa je morao da prikrije tragove? kolike je traume dete pretrpelo (za šta niko neće odgovarati)? kako će ovako bahat odnos uticati na potencijalne hranitelje? i najstrašnije pitanje - hoće li dete zaista dobiti srećni dom u prebogatoj Švedskoj ili ga čeka neka druga sudbina? sve su to pitanja koja će ostati bez odgovora jer "nisu sprovedene neke formalnosti"!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna