Autor: Blic

Info
30.09.2016.
11:38 > 14:36
Mnogi savesni građani, najčešće penzioneri, imaju običaj da godinama čuvaju račune kako bi, u slučaju greške, mogli da dokažu da su platili.
  • ZOO

    30.09.2016 15:19
    Račune treba čuvati do zakonske zastare potraživanja a to je regulisano zakonom o oblikacijama.
    Nema tu Novi Sad BGD, ovo predezeće ili ono,
    Računi za komunalne usluge, Informatika, struja, telefon, ... zastarevaju za 1 godinu i posle toga ova preduzeća ne mogu da naplate potraživanja, ako se dužnik pozove na prigovor zastare.
    Dokaz da su platili porez građani treba da čubaju 5 godina.
  • Milos

    30.09.2016 13:54
    Moje iskustvo sa Informatikom:
    Dobijem tuzbu u Martu da nisam platio jedan racun u Junu prethodne godine, morarao sam da nosim taj racun na uvid da dokazem da je PLACEN.
    A onda su mi trazili da bez obzira sto sam platio racun na vreme, platim sudske troskove ili troskove advokata (ne secam se sada kako su zvali) u iznosu jednog racuna za Informatiku!
    Resio sam to prilicno brzo ali sam morao da idem licno u Informatiku.
    Toliko o tome, i da ja sam u NOVOM SADU!
  • :/

    30.09.2016 11:59
    Zakon entropije: spajanjem uredjenog i neuredjenog, dobija se jedno VELIKO neuredjeno. Primer imate: Vojvodina i javna preduzeca na njenoj teritoriji, od 1988 do danas. Nemojte se cuditi ako za koju godinu i mi u NS budemo morali da cuvamo racune vise godina. Za svaki slucaj, ja to vec sad radim - imam racune iz 1993.godine. Jer znam gde zivim.
  • Default

    30.09.2016 11:29
    Ja ih imam još iz 90-tih, čak i za stan koji sam prodao.
    Srbiji nije za verovati. Mogu se suditi i sa svim narednim vlastima, ako zatreba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna