Autor: 021.rs

Info
30.09.2016.
12:40 > 14:38
Osim što nam je stanovništvo jedno od najstarijih u svetu, ista dob živi ispod svakog nivoa dostojanstva.
  • Đura

    04.10.2016 12:26
    Stid
    Treba da ih je stid što su dozvolili jogurt revoluciju devedesetih.Pre toga su vojvodjanski penzioneri sasvim lepo živeli.Sada je kasno da se stide.
  • RIZBO

    03.10.2016 12:58
    SVE ZA MALOG VUKA
    negde bi bilo najpametnije da sve damo ovima na vlasti, pa šta će oni, niko ništa nema, kad se pogleda koliko otimaju dođe ti krivo što su bili tako siroti. Tako da svi budemo solidarni, eto od nas petoro, četvoro da rade, da ostane za hleba i vode, a ovaj peti neka bude SNS!
  • Magarac

    01.10.2016 18:14
    Mile
    Eto i ja bih da se stidim, ali mi penziju ne daju
    .Imam 58 godinaživota i 35 godina staža.
    Kažu, čekaj još osam godina, Mile navikao lepo da živi, nije lepo NJEMU oteti.Mile je doajen medju penzionerima.Prima penziju već trideset godina neprekidno.
    Zato magarcima nećemo DATI još osam godina.
    Magarac je magarac, a MIle je Mile.
  • Milica pametnica

    01.10.2016 11:45
    Tea
    Gospodjo želim Vam da penziju primate još narednih 50 godina .
    Ali konstatujem da JA SVOJU ZARADJENU PENZIJU NEĆU DOBITI sa 35 godina staža i sa 55 godina života,.
    Ako para u Fondu PIO nema dovoljno (Vaših zaradjenih) , pa se 40% svake PENZIJE ( i Vaše) dotira iz budžeta koji punimo i MI koji svoju zaradjenu penziju dobijamo pod TEŽIM USLOVIMA JER DESET GODINA UPLAĆUJEMO VIŠE ( 67% na NAŠE NETO PLATE-malo li je !?), može se lepo izračunatoi da ste Vi manje novca uplatili, a da ćete ga više dobiti kroz veći broj mesečnih isplata OD ISTOG FONDA I ISTOG BUDŽETA.
    E kad se to sve sabere i podeli može se zaključiti da je Vaša penzija sa razlogom smanjena zbog nedostatka para.
    Generacije sadašnjih zaposlenih i nezaposlenih! su diskriminisane u svakom smislu, jer deset godina više MORAJU DA ZARADJUJU I UPLAĆUJU i u FOND i u BUDŽET .
    Moja generacija je solidarna, ali budite malo siolidarni i vi koji ste već penzioneri.
    Zbog svega iznetog logično je da se SVE PENZIJE isplaćuju u visini MINIMALNE ZARADE (neko RADI za nju), kako bi novca bilo za sve, a ne samo za one KOJI SU PRVI OSTVARILI PRAVO. Penzija nije trka u brzini, već novčani iznos za uplaćeni novac.
    Kod penzija čiji je prosek računat za deset najboljih godina ili po poslednjoj godini službe, pa su velike iz tog razloga OČIGLEDNO je da njihova visina NIJE ZARADJENA uplatama, već su ta lica FAVORIZOVANA u odnosu na ostale gradjane Srbije
  • Terješkova

    30.09.2016 20:05
    @Milica
    I ja tako mislim, izjednačiti penzije, svima isto!
    @Blajv
    Znaš onaj vic o pederima? Znaš, znaš!!
  • 1988

    30.09.2016 20:01
    Tekovine politike 90-tih. Zahvalimo se Slobodanu i njegovim tadasnjim saucesnicima a danasnjim vlastodrscima. Da je Vojvodina uspela da se 1988 odupre, bila bi sada zajedno sa Hrvatskom i Slovenijom u EU. Ali posto vam je milije da budete "braca" sa Srbijom, onda uzivajte.
  • Tea

    30.09.2016 19:36
    @ Milica
    Vas komentar Milice bas i nije pametan.Ja sam radila 35 godina i zaradila penziju i tu penziju mi je ova vlast smanjila,neopravdano.Sad bi vi Milice jos da mi smanjite na minimalnu zaradu.Po kom osnovu Milice?Ako vam kazem koliko godina sam u penziji verovatno cete pozeleti moj ubrzani odlazak na Rumenacku bb.Prijatno Milice.
  • DECA VOJVODINE

    30.09.2016 17:59
    I deca Vojvodine su gladna.
    Najporazniji slučaj smo imali pre mesec dana kada se dečak ubio , jer nije imao ni za autobusku kartu da ode u školu.
    Vojvodina bi morala da donese odluku da SVOJ DECI do 18 godine ISPLAĆUJE DEČIJI DODATAK koliko dobijaju deca u hraniteljskim porodicama ,a to je sada 23.000 mesečno!
    Vojvodina ne sme da dozvoli da joj deca budu gladna, jadna i bedna.I da se ubijaju zbog stida od sopstvenog siromaštva i bede.
  • GLADNA DECA SRBIJE

    30.09.2016 17:41
    MIle
    Baš obrnuto.Opstanak društva je u direktnoj vezi sa brigom o deci.
    DEca su budućnost svake nacije i svakog društva.
    Jedino je u Srbiji obrnuto, penziooneri su najvažniji.
    Zato mladi i radno sposobni beže iz Srbije.UKapirali. Neće da rade do iznemoglosti za tudje penzije.
  • MIlica

    30.09.2016 17:32
    Gladni su samo oni penzioneri čije su penzije manje od 25.000 dinara.
    Mnogi penzioneri imaju penzije veće od mnogih plata.
    Odrediti da penzija ne može biti veća od minimalne zarade.
    Nema logike da onaj koji radi za minimalac izdržava penzionera sa penzijom od 70.000 dinara!
    Nema logike da se velike penzije isplaćuju od budžetskih para.
    Uslovi za penziju se stalno pooštravaju i nije realno da oni koji će penziju steći tek sa 65 godina izdržavaju penzionere sa penzijama preko 25.000 dinara.
    Hej alo.mnogo ljudi je umrlo ne dočekavši penziju, a uplaćivali su u FOND PIO.
    Mnogi penzioneri radili su 20 godina, otišli u penziju sa 50 godina života ili ranije i penziju dobijaju preko 30 godina!
    Povećati sve male penzije na iznos minimalne zarade, a one velike smanjiti do iznosa minimalne zarade toliko ima para u Fondu PIO (njihovo zaradjeno i uplaćeno).
    Nema logike da sadašnji 50 godišnjaci rade do svoje smrti za sadašnje penzionere, koju su tu penziju ostvarili po boljim uslovima (manje godina života i staža)
  • Vojvodjan

    30.09.2016 17:30
    -
    dok je Vojvodina bila autonomna i imala svoj penzioni fond, nije bilo ovako, i vi penzioneri treba da tražite autonomiju nazad
  • Petar

    30.09.2016 17:22
    Lustracija
    Oni koji su se devedesetih kurcili vodeci besmislene ratove i koji su sve sto je do tada stvoreno ,pa i penzione fondove,spiskali, odneli na Kipar , Rusiju ... i danas su na vlasti.
    Umesto da se posle dvehiljadite zabranilo bavljenje politikom svima koji su devedesetih godina upropastili zemlju,ovaj narod im je dao sansu da i dalje arce ovo sto je jos ostalo u bogatoj zemlji sa najsiromasnijim narodom u Evropi.
  • retoricko pitanje

    30.09.2016 17:16
    Kada su glasali za Milosevica i slali decu u ratove, onda ih nije bilo sramota?
  • Zbrinuti penzioner

    30.09.2016 16:55
    Ja sam rešio pitanje mog zbrinjavanja u domu. Izdao sam sopstveni stan i od kirije doplaćujem za dom, a dodaju mi i deca.Moja deca smatraju da će nakon moje smrti naslediti stan i vikendicu,pa plaćaju troškove mog smeštaja u domu.
    Zbrinite se i Vi Simiću slično.Ako neće deca da pomognu, prodajte stan ili nadjite nekog da Vas doživotno izdržava.Pozdrav.Nadam se da sam Vam pomogao.
  • GLADNA DECA SRBIJE

    30.09.2016 16:45
    Blajv
    I ti izdržavaj svoje roditelje penzionere, nasledićeš njihovu imovinu.
    I oni su tebe naštancovali da ne budu u starosti gladni.
  • ana

    30.09.2016 16:41
    njih je stid mogli su da biraju najbolje resenje za penziu, isli u invalidske i zbog bubuljice pa i skroz zdravi za pare , imaju vece penzije od nečije plate , isli sa 10 godina manje i svo vreme imali posao.
    Hoćemo i mi da se stidimo ali nam pomeraju uslove kao magarcu sargarepu.
    Kresite velike penzije iz doba velike privrede pa poravnajte.
    Njim je tesko jer se kace deca i unuci koji mladi ne rade.
  • panonija

    30.09.2016 16:28
    gde
    su nasi novci?lazni borci,lazne komunjare,lazni yu,a otimacina vojvodine istinite.vratite nam,a odvedite sve takve korisnike oklen ste dosli
  • Džangrizalo

    30.09.2016 15:56
    ZOOM-zumiraj bolje
    Posle efektivnog rada od 42,8 godina stekao sam kakvu-takvu penziju, koja je sada naravno umanjena i to ne mojim pristankom naravno. Od onih navedenih gluposti koje si izgovorio nisam se okoristio već sam svoje imanje, imovnu ili kako je već nazvati, stekao radom.
    Naravno da je politika koja se vodi u ovoj zemlji po pitanju nataliteta, posebno zaštite dece kataastrofalna, no sa druge strane zar bi bilo rešenje pobiti penzionere koji 40.g. uživaju penziju, ili proćešljati osnov po kome se one isplaćuju. MUĆNI GLAVOM A NE EMOCIJAMA.
  • VladimirNS

    30.09.2016 15:47
    @GLADNA DECA SRBIJE
    Malo ste ogorčeni i u pravu samo da bi trebalo da se isplaćuje iz fondova, ali ti fondovi su uništeni i pokradeni 90-tih.
    Što ne postoje penzioni fondovi kriv je Slobodan Milošević lično i politika devedestih, Fondovi, devizna štednja građana su opljačkani i potrošeni na finansiranje ratova i "odbranu" Srba i srpskih zemalja. Posle njega je ostala uništena privreda, dugovanje od preko desetak neisplaćenih penzija, dugovanje prema deviznim štedišama, korupcija, uništeno sudstvo, sve iz čega ne možemo ni danas da se iskobeljamo. Penzioneri mogu biti jedino krivi, jer su bili politički neodgovorni i podržavali tu suludu politiku. Isto se dešava i danas ekipa saboraca iz 90-tih Vas spinuje da ništa ne valja od 2000-tih, a pre toga je bilo odlično.
  • Blajv

    30.09.2016 15:25
    @GLADNA DECA SRBIJE

    Nemoj ih štancovati pa neće biti gladna.
  • Y

    30.09.2016 15:25
    @GLADNA DECA SRBIJE
    Vojvođanski PIO fond funcionisao je odlično, oplođavao sredstva, samo iz kamata na uvećanu glavnicu su zidani bolnice, lečilišta, banje i drugi objekti društvenog standarda. A onda je došao Sloba-Sloboda, ukinuo realnu autonomiju Vojvodine, stavio šapu na naše izvorne prihode, a PIO Fond Vojvodine je opljačkan (uglavnom je potrošen na ratove). I tako, danas penzionere, uglavnom, "izdržavaju" radnici kojih je sve manje, i koji su i sami sve siromašniji. Tekovine srBske patriJotske vlasti - genocid nad sopstvenim narodom, nad starima na prvom mestu, pa redom i nad svima ostalima (koji nisu uključeni u političko-kleptokratske i tajkunske strukture).
  • penzionerka

    30.09.2016 15:12
    U Srbiji svi pošteni građani žive na minimumu egzistencije ili su gladni . Obespravljenost je opšte mesto.
    Problem je što u Vojvodi nikada nije bilo gladnih,. Vojvodina sada osiromašena, nerazvijena, ponižena i što se penzioneri, profesori u penziji, pouzdano znam za jedan slučaj, hrane iz kontejnera.
    Problem je što ovu vlast narod ne zanima.
  • GLADNA DECA SRBIJE

    30.09.2016 15:00
    I nas je sramota koliko smo siromašni i bedni.Nemamo za školsku užinu.Školske kjnige, sveske torbe, školske ekskurzije, školsko ovbezbedjenje, slikanje, matura.....sve se plaća.
    Mi ne možemo cipele, jakne i ostalu garderobu da nosimo dve godine.Mi prerastemo naše stvari i moramo ih češće kupovati od penzionera.
    Traže nam i opremu za fizičko.Bioskop kpta 300 dinara. Ljudi moji jedan sladeled je 100 dinara....
    Mi nemamo ništa. Sramota koliko smo bedni.
    Od dečijeg dodatka ne može da se kupu ništa, a mnogo bedne i gladne dece dečiji dodatak i ne prima, jer se traže smešno mali proseci primanja roditelja.
  • Bici

    30.09.2016 14:58
    Volontiranje
    Javne institucije i nevladine organizacije pozivaju penzionere da volontiraju. Tako će dobiti potrebno radno iskustvo da se ponovo zaposle i prežive, plate režije i da naprave društvenu promenu koja nam je svima potrebna.
  • Simić

    30.09.2016 14:30
    Nezbrinuti penzioneri
    Znate li koliko košta zbrinjavanje jednog dementnog penzionera u privatnim staračkim domovima, sve sa lekovima i pelenama 70.000 dinara, a on ima penziju 30.000 dinara, u gerontološkim centrima nema mesta, pa vi sada vidite da li su penzioneri zbrinuti.
  • GLADNA DECA SRBIJE

    30.09.2016 14:19
    Zoon polikon
    Ako su oni koji su do 1979 zaradili svoje penzije i penzije svoje dece, zašto se 40% SVAKE PENZIJE ISPLAĆUJE IZ BUDŽETA, koje pune SVI?Gde je to zaradjeno Vaše? Nema ga! Sve ste potrošili baš vi, kroz otkupe društvenih stanova za tepsiju ribe i kroz svoje gala penzionisanje.Hej alo, većina vas je radila dvadesetak godina i uplaćivala pare za PIO FOND, a dobijate i trošite penziju 40 godina. Taj sistem ne može da opstane!Nije Fond PIO rupa bez dna!
    Ukapirali smo.
    Bilo bi logično da se penzije isplaćuju u skladu sa imovinom PIO Fonda, a od budžetskih para koje uzimaju i troše penzioneri da se isplaćuju dečiji dodaci svoj deci Srbije !
    Deca su budućnost Srbije, a ne penzioneri.Deca su najugroženija kategorija i najsiromašnija su.
    Penzioneri pored penzije imaju i nekretnine i uštedjevinu. Izvolite neka Vam novčano pomognu naslednici koj će naslediti penzionersku imovinu.
    Deca nemaju imovinu, a nemaju ni užinu.Čekaju da im babe i dede penzioneri nešto udele, a prethodno su za svoje penzije 40% uzeli iz budžeta i od gladne dece Srbije.
    Ali deca ne glasaju, pa se njihov glas ne čuje!
  • mile

    30.09.2016 14:13
    Imali su izbore I sta se desilo..
  • Pera

    30.09.2016 13:48
    PENZIONER
    Namerno uvode ove dubinske kontajnere,samo da se nas reše!?
  • Mile

    30.09.2016 13:22
    Opstanak društva je u direktnoj proporciji sa brigom o starim. Bez te brige društvo je osuđeno na nestajanje, odnosno odumiranje. Aktuelni vlastodršci su se zdušno dali na odumiranje starih a potom i odumiranje društva kao takvog. A nadajmo se da će im pre toga otete penzije zastati u grlu.
  • munja

    30.09.2016 13:22
    I mene je stid koliko nam dobro ide.
  • Zoon politikon

    30.09.2016 13:10
    Proklete komunjare su gradile fabrike, škole i bolnice, a penzione fondove pretvarali u investicione i kupovali odmarališta i hotele širom Jugoslavije, kako bi uvećali sredstva. Od 1969. do 1979. uvećali su ga PET puta, što znači da je masa novca za isplatu penzije bila pet puta veća nego što su radni ljudi i građani uplatili. To opet znači da su oni koji su uplaćivali do 1979. godine zaradili sopstvenu penziju, ali i penzije svoje dece. Nakon recesije SFRJ privrede osamdesetih godina penzioni fond je do 1989. godine uvećan "samo" duplo. Sve je to otišlo niz vetar na kalašnjikove i naftu za dimne zavese. Spirio Geda!
    Sada je sve daleko, daleko bolje...
  • neko

    30.09.2016 12:56
    Eto
    Ono što botovi ne razmišljaju jeste da će i oni biti stari jednog dana i nemoćni jer je država uništena,a oni aktivno učestvuju u tome zbog kratkotrajne dobiti.
  • riba na suvom

    30.09.2016 12:55
    beeeee, beeeee
    Jesu glasali? Jesu. Skinuto im 10%? Jeste. Jel dižu bunu? Ne. Daj im onda 5-7 hiljada za Novu Godinu i skini još 10% i reci im da je to za njihovo dobro.
  • Pera

    30.09.2016 12:50
    Tuga
    Depra podaci, a bojim se da ce biti jos tuzniji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna