Autor: agencije

Info
04.10.2016.
20:17 > 20:50
Profesorka engleskog jezika u jednoj srednjoj školi Ljubinka Nedić objavila je na svom blogu tekst o generacijama dece koja nemaju svoje mišljenje, koji je izazvao veliku pažnju javnosti.
  • ne slazem se

    05.10.2016 17:07
    Itekako ga imaju, ako ga vi ne razumete, ne znaci da ga nema. Novo doba nosi novi nacin ucenja i razmisljanja. Deciji mozgovi su drugaciji od vasih. Nisu losiji modeli, naprotiv, to su novi mocni mali procesori. Brzi su, zahtevniji, mocniji i traze mocniju stimulaciju inace gube zalet i interesovanje. Sram vas bilo sto za vasu nesposobnost da prilagodite vase dinosauruske programe i nacine ucenja krivite decu, pripisujuci njima zaglupljenost i usporenost. Na razlicitim frkevencijama vibrirate, to je jasno, ali buducnost je njihova, a ne vasa, i na vama je da se prilagodite njima!
  • Observer

    05.10.2016 09:19
    Godisnjica
    Pa otkud ovaj tekst, baš na godišnjicu početka Demokratskih promena ? To nam neko podmeće klipove u našu demokratiju. IZDAJA je krenula od najviših foruma, a ova žalosna činjenica o đacima, je samo jedna u sramotnom nizu. Zna neprijatelj kako to sprovesti, kroz prodane duše u najvišim forumima. Sve je legalno, šta se bunimo. Uvalili su nam ga lagano, tako da nismo ni osetili. Strategijsko rušenje polazi od stubova Države':, Vojske, Prosvete, Sudstva, Monetarnog sistema, Fabrika, Poljoprivrede, Zdravstva, Omladinskih organizacija, Organizacija radnika...... Profesorka draga, već ste dobili Medalju časti, pred svojom savešću ste mirni, a da li ste uzbudili nečiju tuđu savest, to je veliki znak pitanja, obrazi postaju tvrđi od đonova !
  • Sušenje grana drveta

    05.10.2016 09:11
    Za ovu zemlju su previđena deca bez stava i mišljenja, sa zanjem dovoljnim da raspoznaju slova i brojeve. Kako bi motali auto kablove za čike koje su nam doneli demokratiju, prethodno porušivši čitavu našu privredu.
    Sve njihove stavove će im saopštiti televizija, kladionice i folk pevačice.
  • saras

    05.10.2016 08:38
    tuzno
    Primećujem kako teče proces zaglupljivanja dece. Od prvih razreda osnovne škole uči se bez ikakvog razumevanja, od djaka se zahteva da reprodukuju teške, besmislene tekstove, poput opisa grba Srbije sa oscilima, plaštom itd. Bila sam zabezeknuta kad sam videla šta moje dete uči u 4. razredu. Na taj se način od dece prave nezainteresovana, apatična deca. Ako nije sve od reči do reči reprodukovano, manja ocena, iako nije važno da li dete to razume. Strašno, i tužno, pretužno!
  • Profesor

    05.10.2016 07:36
    Štrajk
    Hajde ljudi da krene veliki štrajk, upravo zbog ovoga istinitog i sramotnog procesa ponižavanja učenika, profesora i roditelja.Da štrajk bude zbog zaštit naše mladosti , znanja i ljudskosti.Da štrajk bude za našu slobodu mišljenja i da ne prestane dok ne dobijemo sistemske promene dostojne izgradnje produktivnih umova.Zaglupljivanje će ići do propasti i uništenja i omladinei kompletnog društva, zarad globalističkih ciljeva i individualnog bogaćenja.Ako sada ne zaustavimo tu prodaju papira koje nazivaju diplomama, odosmo u ambis. Kako da deca budu motivisana kada su dovoljno informisana ko uspeva u ovoj nazovi državi?
  • hm

    05.10.2016 07:32
    Sastavni deo kolonizacije koju sprovode EU, MMF i SAD nad Srbijom je i sto efikasnije zaglupljivanje masa. Cilj je da se unisti intelektualni i kriticki deo drustva i stvori automatizovana radna snaga koja ce raditi za mizerne naknade u robovlasnickim uslovima i cutati, a uvece sa porodicom gledati rijaliti....
  • eks profesor

    05.10.2016 07:05
    istina
    Nazalost,ali u ovom tekstu,svaka rec je tacna i ISTINITA,opet kazem nazalost.Poslednju deceniju svog rada nisam mogla a da ne primetim da deca nista ne razumeju i da ih nista posebno ne interesuje.Bilo je tesko raditi pritisnut od strane i onih iznad vas i roditelja,uglavnom,sto i roditelji nisu spremni da problem pre svega ,sagledaju a onda da pomognu profesoru da se resava.....Za dobrobit njihove dece.
    Mislim da se na ovome svesno radilo skoro 3 decenije.
    Ovako "poslusan "narod,(ne bih da upotrebljavam drugu rec),samo koristi vlastodrscu.Sta reci? To je prava ISTINA.Zao mi je svih vrednih i postenih prosvetnih radnika da pored malih plata od kojih i se jos i uzima 10 %,nemaju bar veselja u svom poslu,toliko koliko sam ja imala pre 30 godina.
  • nervirach

    05.10.2016 06:58
    PatriJotizam je uradio posao.
  • Libe De NS

    05.10.2016 06:57
    Slika i prilika
    To je tužna slika celokupnog društva u Srbiji! Malim i beznačajnim narodima i državama, kao što je naša jedini izlaz je upravo u znanju. Međutim značajan deo društva to ne shvata a da bi to tako bilo potrudili su se oni koji nas zaglupljuju raznoraznim rijaliti programima gde kriminalac Kristijan i kojekakve starlete postanu uzori mladima u ovoj državi! Nije svako dovoljno svestan da ne gleda te gluposti a pogotovo da deci ne dozvoli da tako nešto gledaju!
  • BadRobot

    05.10.2016 06:08
    Bioroboti programirani televizijskim programima ... surova istina, ali istina.
  • Rusofil_IQ0

    05.10.2016 05:25
    Problem je veoma slozen da bi se tek tako analiziralo iz jednog ugla!!!

    Iz jedne perspektive imamo to da znanje u srbiji vise ne znaci bolji zivot, deca nisu corava i ako su glupa i vide da vise nema poente bubat gluposti i ici na fakultete koji te jako lose nauce a i ako te nauce znajnje ovde nicemu ne sluzi

    Takodje kvalitet nasih skola je oduvek bio NULA, samo je to tesko priznati, aj do 4-5 razreda jos koliko toliko, uciteljice se trude, ali kasnije krece bubanje budalastina i izivljavanje profesora koji zahtevaju cistu reprodukciju kao i sto su njih naucili da bubaju ko mravi svaku glupost!

    I onda dolazimo do toga da svako pametan sa OK genima napusta SMRDIJU i naravno deca sa losijim genima se sve vise razmnozavaju, jer im to dozvoljava i tera politika socijalne pomoci

    I posle se neko cudi, pa uvek smo bili glupa nacija koja gleda samo u nebo, apmetni su oduvek bezali doavde, a ova profesrka nema pojma i zaglupljenja je od malena da misli kao robot!
  • Neoplantius

    05.10.2016 00:59
    Krivi smo mi
    Činjenica je da su i roditelji otupeli, pa je i nerealno očekivati britke umove kod generacija koje uče od starijih. Televizija zombifikuje, radio sa plejlistama od 50 pesama i parom voditelja kojima je dužnost da te ubede da treba na sve da se keziš (021 se ranije više izdvajao od primera)...Zaglupljujući sadržaj što pristupačnijim se pravi, a edukativan teže dostupnim...
    Jesmo li mi buntovni, britkog uma, odgovorni... da bi to očekivali od mladih?
    Balašević davno reče: "Krivi smo mi".
  • Joja

    04.10.2016 23:16
    Ко је крив
    Нисте пренијели текст у потпуности, на крају каже и ово:

    "Узели су нам фабрике, узимају нам руднике, чак и изворе воде. Сами су одлучили да су наши органи државни. Оберучке прихватамо све западне трендове. Помислио би човек да смо баш модерни. Сада нам некако узимају и децу.

    Хајде да се освестимо сви заједно.
    Хајде да бар децу не дамо.
    Хајде да помогнемо деци.
    Надам се да није касно."
  • Srecna majka

    04.10.2016 21:41
    Tuzno, ali istinito.
  • Inspektor Višekruna

    04.10.2016 21:39
    Bravo
    Ali najverovatnije uzalud, u manjini ste. Prosvetari koji rade svoj posao, ne odgovaraju ni kolegama ni roditeljima. Barem većini njih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna