Autor: Tanjug

Info
09.10.2016.
21:45
Naturalna restitucija biće završena do kraja iduće godine, procenjuje direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić.
  • Peki

    15.05.2017 13:02
    Restitucija istina ili obmana
    Ne mogu ovo da shvatim. Država nema evidenciju koliko ima zemlje, ko je obrađuje i kako je obrađuje. Ne mogu da vrate zemlju starim vlasnicima, jer je ona uzurpirana i jedna grupa ljudi je džabe koristi, a u agenciji za restituciju se vodi kao rezervisano. Gde je tu pravda, zakon i zašto se ovo i počelo, ako tu niko ne može da napravi reda. Mnogi su izgubili poverenje u poštene namere i sve više liči da je to sve počelo da pokažemo svetu da smo pošteni, a od toga nema ni traga.
  • István

    13.10.2016 15:22
    mgrsoti@gmail.com
    Dragoslave daleko je amerika a mi zivimo ovde ! Vidite jevrejima trude da se vrati, znate zasto zbog lova ! Prefarbane komuniste -- koji inace nikada nisu procitali u originalu -- istina nisu ni dobili u ruku ali i ne interesuje Marksova dela samo suprotno njihovim parolama samo lova i lova. Velikom broju sada nose krst na grudi, u kolima i takmice se ko ce vecu ali ni Sneto pismo nikad nisu procitali. Nadam se da znaju za to nadlezni kako njih najlakse nauciti da postuju ljudska prava i da oni traze da pocne raditi samostalni sud, kao i policija koju citav narod ce ceniti i voliti -- jer sada postuju samo svoja prava, treba njima zatvoriti samo jednu slavinu i onda i sa nama ce postupati kao sa jevrejima, jevreji to vrlo dobro znali kako moze svetom vladati, nikad oruzjem, lepim recima i sa izvrsnom slavinom. Mismo u desetom redu za vracanje otetog nismo istog ranga kao jevreji koje mucio i trudio unistiti fasizam , nas trudio unistiti komunizam sa komunistickom-holokaustom. Hitler je teo nagraditi fasisticke teroriste, zlotvore koji su unisteni zajedno sa njihovom vodjom. Suprotno tome nasi uzurpatori potkovani sa ogromnom otetom - uzurpiranom kapitalom jos nisu uvideli da i njima treba da bude kraj, jer i ova kako Vi pisite " banana republika" treba da pretvori u pravnu drzavu. Na korist i radost svi svoji gradjana gde nece sumnjivi tipovi koristiti rec " znas ko sam ja ovde mi vladamo ".
  • Dragoslav

    13.10.2016 13:38
    Amerika ce sve resiti.
    Godinama su stranke na vlasti cuvali pojedincima imovinu koja se sada vraca u naturi.Ovaj scenario je napisan odavno ,ali zato za nas gradjane drugog reda postoji sud u Strazburu.I naravno da se i mi nismo nadali da nam komunisti obojeni u raznim bojama vrate oduzetu imovinu nego samo cekamo momenat kada cemo zakonski doci do svoje imovine.Ako misli direktor agencije da ce nama Americkim gradjanima koji cekaju da se ova farsa zavrsi zamazati oci sa 10% grdno se vara jer na zalost ovde kod nas postoje nacini da jednu banana republiku natera da postupi pravedno.Radujem se sto cemo pomoci i braci iz Srbije.
  • István

    12.10.2016 12:35
    mgrsoti@gmail.com
    Mozda nekome nije jasno sta sam napisao u zadnjoj recenici --- moram dopuniti ! Vrednost oduzete imovine veci od 40 milijardi to je predat - prodat za minimalne pare ili poklonjen tajkunimja i njima blizima --- da ne bi ostetili zasticene tajkune ne zele otetog vratiti i na sav glas zajedno sa direktorom izjavljuju da nemogu zrtvama oduzetog komunista-holokaustom vratiti ono sto njima pripada nego ce isplatiti 10% . Da bude svakom jasno to zele isplatiti na teret gradjana --- radnika ove drzave samo zato da tajkuni korumpatori najvisi slojeva mogu i dalje koristiti nase radom steceno imanje --- znaci radnik treba da spasi tajkune ne nas ostecene jer kada bih nama vratili sve u naturi radnici ne bi trebali skoro nista da plate i da tako njihovom radom obezbedjuju dalnji lagodan zivot takjkuna i njihovim prijateljima, , mi bi posteno platili porez isto tako kao i nasi predci, dok danasnji "posteni" tajkuni uopste u vrlo velikom broju neplacaju --- valjda citaliste u najnovijem broju novina a to nije prviput nego sistematski oni tako zahfaljuju drzavi i velikoj vecini najvisi slojeva koji donose i odobravaju nakaradne zakone, koje sluzi samo za spoljni svet a oni i nadalje vladaju tako kako su vladali njihovi predci za vreme komunistickog terora ili oni sami. Ovo ne Strasburg treba da resi nego jedna postena vlada i onda cemo imati pravnu drzavu . Nama netreba novi izbor samo jedna postena vlada koja zeli raditi i jednako stititi sve svoje gradjane.
  • Marija Lazarevic

    11.10.2016 20:46
    restitucija stambenig zgrada
    Mom ocu i mojoj baki oduzete su stambene zgrade. Svi stanovi u ocevoj zgradi su prodati, vec su menjali i vlasnike u medjuvremenu. Meni i sinu moga brata je u njoj vracen samo suteren u ocajnom stanju. Ulozili smo mnogo da uopste moze da se udje u njega. Zgrada moje bake je srusena i na njenom mestu je nova zgrada sa 10 spratova. Znaci da za moj pripadajuci deo od ukupno 6 stanova imam pravo samo na obestecenje. Iako sam celokupnu dokumentaciju podnela po Zakonu o evidentiranju 2006. godine, a zahteve za vracanje po vazecem zakonu medju prvima, nista se ne desava a ja sam u osmoj deceniji zivota. Ko je imao srece vracene su mu vile, a nekome stanovi, a ja ocekujem obestecenje u vrednodnosti od 10% za stanove koje je drzava prodala ili srusila. Pravedno!
  • István

    11.10.2016 13:47
    mgrsoti@gmail.com
    Nije meni jasno --- a u stvari sasvim mi je jasno da direktor agencje postavlje i sluzi samo na to da obmanjuje javnost i nadalje vrsi otimanje svu sa strane komunistickog uzurpatora oduzeog bogatsva i tako izigrava pravo na restituciju zakonskim naslednicima. Sa ovakvom prevarom zeli prikazati normalnom svetu da je ova drzava pravna drzava, i brine o svojim gradjanima. Direktor u stvari brine samo o tajkunima i njima slicnim uzurpatorim, ima hrabrosti da izjavljuje koliko kosta naturalna restitucija --- koja u stvari ne kosta nista, jedini trosak moze biti isplata tajkuna koji za sitne pare kupili nase i protiv zakonskog moratorijuma --- njima treba isti iznos platiti u vrednosnim papirima umanjujuci sa njihovom dugovima drzavi i u roku kako je za nas predvidjeno a sa komunistickom terorom ostecenima sve dati u naturi ! Postovani direktor treba da daje pismeno kako treba da bude izvrsena pravilno restitucija On nesme da stiti interese uzurpatora jer je postavljen da vodi pravilnu restituciju i treba da stiti ostecene. Ako On to nemoze zbog svoji nakaradni stavova nasledjeni ili pogresno ubedjeni bilo bi posteno da da odkaz tako i njegovi saradnici koji na raspravi sa ostecenima postupaju kao sa kriminalcim u nekoj drzavi gde nema ljudski sloboda. Direktor iznosi da drzava nama koliko bi trebalo da plat zeli prikazati koliko smo mistetni a u stvari zazticeni tajkunima treba to pripisati braneci njih i ibog njih nastaju te troskovi.
  • Advokat

    11.10.2016 00:41
    Vidimo se u Strazburu
    Директор обмањује јавност. Решено 41.461 захтев а враћено 5335 објекта. Због чега га нико није питао зашто не поштује решења о наслеђивању већ прекорачује овлашћења и наследницима умањује имовину која се има вратити из разлога што нису сви наследници поднели захтеве а такво овлашћење не стоји у закону већ је производ његове самовоље и намере да што већи део имовине остане држави. У тој самовољи чак даје себи за право и да непоштује наследничке изјаве из правноснажних решења о наслеђивању. Новинари би пре интервјуа са Страхињом требали да се упознају са законом и поступком. Да је оваква намера постојала још од оснивања агенције сведочи и то што ни један од подносилаца захтева у таквим случајевима није упозорен да ће агенција тако поступати, већ су корисници са тим ставом били упознати у решењима којим се имовина враћа, али тек пошто је истекао рок за подношење захтева. Одакле му податак да ће проценат вредности за обештећење бити тако поножавајућ. Да ли је дискриминација својих грађана у односу на Јеврејску заједницу када у опште нема наследника, а држава ипак надокнађује вредност а у односу на преварно понашањем у односу своје грађане од стране директора на горе наведени начин. Министарсво и судови га у томе поджавају. Није организовао агенцију да ради ефикасо јер су законом јасно предвиђени рокови за решавање по захтевима и они изосе 6 месеци или годину дана у сложеним предметима, а директор нам после 4 година кашњења каже да ће можда бити решено у року од 6 година или 8.
  • maćeha

    10.10.2016 10:12
    Znači, naš stan, u doba socijalizma oduzet, a u doba radikala naknadno prodat ispod cene, od 50 kvadrata blizu centra, koji se trenutno tržišno može prodati, bar za 50 do 60 hilada eura, jer je odličan i nalazi se u održavanoj komfornoj zgradi, ili izdavati za bar 150 eura mesečno, će oni zbog amortizacije proceniti na 30 hiljada, i nas obeštetiti sa oko 3 hiljade eura. Alal vera. Hvala, ne treba. Eto od mene još uštede za državu. Zašto bi bilo nemogće vraćati starim vlasnicima realnu cenu nekretnine dugoročno, kao npr. staru deviznu štednju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna