Autor: Zoran Strika - strika@021.rs

Info
10.11.2016.
09:15 > 09:15
Javna rasprava na domaćoj političkoj sceni sve više se vodi preko stranačkih saopštenja koja pune novinske rubrike.
  • Đokica

    10.11.2016 17:13
    Ne bih ja politiku i kulturu stavljao u istu rečenicu, osim ove sada jer moram.
    Svuda po svetu kada zađete, bez obzira na visoku kulturu naroda u kome su, sami političari su uvek sa osobinama svinje. Ali ne u kineskom horoskopu.
  • Dijalog

    10.11.2016 16:43
    Nikog ne treba da čudi nepostojanje dijaloga između vlasti i opozicije. Dijaloga nema već više od sedamdeset godina. Za vreme Tita, nije bila dozvoljena bilo kakva kritika vlasti. Ako je to neko i pokušao, odmah je bio proglašen za izdajnika, njegova kritika je označena kao napad na državu i narod, iako niste nigde mogli čuti šta je on to rekao. Takav način "komuniciranja" sprovodi vlast i posle Tita, sve do danas. Svi pokušavaju da oponašaju komunističku vlast. Bilo ko da je na vlasti, nikad neće pokušati da odgovori na kritiku, nego će uslediti kontrudar. Kao dva ovna na brvnu. Rezultat takvog sučeljavanja je dobro poznat.
  • ološ

    10.11.2016 14:50
    Odgovornost za tabloidizaciju političke scene i institucija snosi SNS, kao vladajuća stranka, koja prednjači u prostaklucima i diskvalifikaciji svake stranke koja drugačije misli.
    Nardodna skupština je sve više rijaliti,poslanici SNS glasaju kad naša Maja zvoni, panemaju razloga da prolitaju materijal i odluku koju donose.
    Opozicija takva kakva je ne dobija prostor za diskusiju jer svaki poslanik SNS "duži" nekog poslanika opozicije samo da bi ga vređao. Radulovića "duži" klempa ( V. Šešelj)
    Građanima su zato odvratni svi na političkoj sceni i umesto zasedanja Narodne skupštine rađe gledaju " Snajke "
    A kopupcija -cveta.
  • DonJuan

    10.11.2016 12:37
    Nista cudno, s obzirom da je na vlast dosla primitivna, nepismena, bahata, gnjila, sovinisticka bagra, okupljena u srpsku naprednu sektu. Bez obzira sto ce napredne karikature u svom maniru pokusati da okrive opoziciju i za ovaj trend nekulture u bezobrazluka u saopstenjima, nigde na svetu opozicija ne moze biti odgovorna za ono sto se desava u zemlji, vec samo vlast.
  • Недељко

    10.11.2016 12:10
    Политика
    Да је политика лакрдија не би постојао факултет политичких наука. А баш ме интересује колико је наших политичара барем прошло поред ФПН-а. Кад се сетим само бившег министра одбране и његовог дипломатског шлифа, језа ме прође.
  • Barracuda

    10.11.2016 12:08
    Veštim deceniskim manipulacijama, svi smo dovedeni u nefunkcionalno stanje svesti iz kojeg ne vidimo stvarnu, bolju i perspektivniju budućnost. Naša svest je degradirana, tako da ona nema kontrolu nad samom sobom. Prilagođava se spoljašnim uticajima, umesto da deluje ispred i iznad njih. Zatvorena je u grupne svesti koje su pod kontrolom sveukupnog porobljivača. Iritirajuće pojave ne posmatra kroz samoanalizu, već reaguje u njenom odsustvu. Jednostavno rečeno, nemoguće je opisivati građansko razmišljanje i ponašanje kroz pojmove i primere koji postoje na grani. Još jednostavnije, ako su svi na grani i nema nikoga na zemlji, nemoguće je onima na grani objasniti prednosti života na zemlji iz tri razloga. Prvi je zato što se informacija mora dati sa zemlje da bi oni koji žive na grani videli da je i na zemlji moguć život. Drugi je da se primerom na zemlji pokaže da je život na zemlji ugodniji, praktičniji i jednostavniji. Treći je da se ti na grani počnu osećati neprijatno zbog uočenog primitivizma u odnosu na život na zemlji i počnu silaziti sa grane. Sve se svodi na ultimatume pod izgovorom, ,,mi smo spremni i želimo da zajednički živimo, ali to drugi očito ne žele,,,. Prevedeno na cvilizacijski jezik ta ,,spremnost na zajednički život,, znači, ,,mi hoćemo da imamo vlast, a svi ostali će kroz tu vlast biti građani drugog reda,,. Obzirom da svaka grupa želi vlast, a ne želi biti drugog reda, to praktično predstavlja nasilje koje i danas traje.
  • Nemanja

    10.11.2016 11:45
    Svaka cast
    Primetno je da se u poslednje vreme kvalitet tekstova na 021.rs povecava. Samo tako nastavite!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna