Autor: Novosti, Blic

Info
26.11.2016.
21:17
Postali smo bolesna nacija, bar ako je suditi po podatku da zaposleni u Srbiji iz godine u godinu sve više odsustvuju s posla zbog bolovanja.
  • hm

    27.11.2016 10:56
    Verovatno da ima i oboljevanja vise, posebno stresom izazvanih ili pogorsanih bolesti. Ali to da ste smanjili lazna bolovanja, ajde da se ne lazemo. U drzavnoj firmi ni pola nisu realna, i uvek su to jedni isti ljudi koji ne rade i niko im nista ne moze.
  • Ćuti i trpi?

    27.11.2016 09:39
    Gledajući ove komentare, nameće se očigledan zaključak.
    Da je u Srbiji kriminal najisplativiji. Advokati, sudstvo i kazne su prilagođene kriminalcima.
    Zarada pristojna, sami sebi obezbeđuju zdravstvo i penziju, i to najbolju - koju niko ne može da procenjuje, potcenjuje i krade. Jer, penzija je vlasništvo poput štednje u banci. Niko nema pravo da je krade.
    Organizovani su i taj kodeks se uglavnom poštuje za razliku od većine srpskih zakona, koji građane ne štite u praksi.
    A ne bih o tome koga sve mogu da kupe, kao svoju ispomoć za obavljanje kriminalnih radnji.
    Ako Srbija nije dizajnirana za poštene ljude - onda mora da je dizajnirana za kriminalce.
    Ako političarim dobro ide u ovoj zemlji - onda mora da su i oni kriminalci.
    Jer, izvesno je da poštenim građanima ne ide dobro.
    Izgleda da su se u socijalizmu samo glupo navikli da imaju poverenje u zajednicu, rade, ćute i trpe.
    Što se zdravstva tiče, verovatno bi robovlasnike zakonom trebalo obavezati da sami plaćaju određene lekare za svoje robove.
  • dobrotvorka

    27.11.2016 08:26
    ZATO ŠTO
    Smo sve bolesniji i iscrpljeniji od rada u "našim a njihovim" logorima. U ovoj našoj jadnoj Srbiji više se ne ceni konstruktivnost (takvi uglavnom pobegnu "preko") veš destruktivnos a takvi su UGLAVNOM na čelu ove jadne nam Države,
  • Jovan

    27.11.2016 02:00
    bolujem ja, bolujes ti
    Brojke i statistika su opet samo kao bikini. Evo, moj primer: kod privatnika 15ak godina, nit prijavljen, nit dobra plata. Radim ko crnac i naravno kad tad to dodje na naplatu pa se razbolim. Budem dve nedelje na bolovanju tj odsutan sa posla. Posto to vreme koje nisam na poslu nije ni placeno, umanjenje od 100%, i ja sam primoran da se vratim na posao kakav takav jer ne mogu da priustim sebi zadovoljstvo da budem bolestan tj odsutan sa posla. Eto, to je jos jedna strana realnosti i statistika. A sta ce biti sa penzijom i osiguranjem kad budem star? Ne znam, zivim u nadi da je ionako necu ni doziveti. Srbija=Robija
  • Inspektor Višekruna

    27.11.2016 00:10
    Lekari
    Pogledajte kako se boduju lekari. Bolovanja bi, realno, trebalo da bude mnogo više.
  • ns

    26.11.2016 23:10
    Zasto da ne u drzavnim firmama mozes biti na godisnjem koliko oces i niko te nista ne pita a plata redovno stize malo umanjena ali sigurna!
  • Jaja

    26.11.2016 21:56
    Mene je poslodavac toliko mucio na poslu da sam se razboleo pre mesec dana. To mi je prvi put u zadnjih 8 godina da sam otisao na bolovanje. Verujem da bi inspekcije tu stvar resile. Ako krene inspekcija rada po firmama, to ce pomoci sa jedne strane. Ako krene inspekcija ministartsva zdravlja, to ce resiti problem sa druge strane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna