Autor: RTS

Info
01.12.2016.
20:02 > 20:18
Tačan odgovor đaka prvaka na zadatak iz matematike, njegova učiteljica je prepravila i dala pogrešan odgovor.
  • novisad

    05.12.2016 09:56
    ????
    Ne razumem cemu ovoliki komentari. Sramota!!! Da li neko vidi u cemu je poenta. Dokon svet i hejteri!!!!
  • crni bombarder

    04.12.2016 14:39
    @Nebojsa
    Problem je, dragi moj matematicaru i strucnjace za pedagogiju, sto nemas vise koga da prevaspitavas. Prevaspitavanjem prosvetnih radnika, izivljavanjem i ponizavanjem prosvete isterali ste sve pametne, sposobne i ambiciozne iz skola.

    Sad gledajte. A slobodno dodji da predajes deci, koliko vidim sve znas...

  • Mattt

    04.12.2016 14:32
    Je l vam pada na pamet da je uciteljica ispravila zadatak jer nije postupno uradjen? Skok na resenje ukazuje na to da je dete moglo prepisati zadatak od drugara iz klupe...

    Jos jedan dokaz da se civilizacija krupnim koracima kreće nizbrdo jer smo uvek spremni da nekoga javno izbrukamo, bez razmišljanja i milosti a sve u cilju samopromovisanja i zelje da dokazemo svetu da smo u pravu.
  • Nebojša

    04.12.2016 11:45
    Zajedno nsiu ni jednu
    Ovo je primer kakvi likovi imaju posao učitelja u školama. Jasno je kao dan da se ovde trebao postaviti zadatak i da je trebalo napisati 1 + (1+3)=1+4=5. Pročitali su zajedno 5 knjiga.

    Ali ako hoćete da pravite egzibicije i glumite maloumnost a ne ono što bi trebala da uče deca prvog i drugog razreda osnovne škole onda odgovori mogu da budu i NISU PROČITALI NI JEDNU ZAJEDNO jer svako je čitao za sebe. Onda odgovor može da bude da su pročitali JEDNU KNJIGU ZAJEDNO JER IMA ISTI NASLOV.
    Ali ovo je onda perverzija i iživljavanje nad detetom. Znam da se to mom detetu dogodilo da bih išao u školu, a išao sam svojevremeno u školu Nikola Tesla i žalio se direktoru na veoma sličan primer, i jednom držao predavanje učiteljici i jasno joj u prvoj rečenici stavio do znanja da sa mnom o matematici ne može da priča nego samo da sluša jer moje i njeno zanje matematike nije za uporedbu a ni obrazovanje. Posle toga dete nije više nikada imalo problem. Jer uzeo sam i lepo joj objasnio sve i rekao ako ne znate onda pitajte ne iživljavajte se nad detetom jer onda možemo i drugačije da razgovaramo komisijski.
    Ovu učiteljicu treba prevaspitati a ako ne pomaže onda najuriti iz škole i zabraniti doživotno rad sa decom jer ona nema pojma o najosnovnijim pojmovima i zanima o matematici.
  • BobRock

    04.12.2016 10:38
    @Čovek
    Mož' da pogreši trol dok troluje na netu, svi mu smeju i prozivaju i Ok. Ali ona je učiteljica i nije ispravljala odgovor na pitanje sa svetske matematičke olimpijade već zadatak koji je trebala masu puta da zada i pregleda odgovor. Ako te nerviraju komentari, ne čitaj ih. A to olako prihvatanje tudje greške i naglašavanje da si preko dosta govori o tvom karakteru. Zar ne?
  • Miroslav

    03.12.2016 19:06
    ..i direktora MATEMATICKE GIMN
    Zar je za Ovo trebalo kontaktirati direktora Matematicke gimnazije ???!!! Besmisleno...
    U istinu, uciteljica je, ocigledno, htela da dete pokaze razumevanje i potupnost resenja zadatka. Nigde se ne pominje broj 4, nego : Ana je procitala 1 pricu a Petar 3 price vise od nje, pa je trebalo da se prvo izracuna broj prica koje je Petra procitao.
    A matemeticka gimnazija u Novom Sadu je posebna prica: profesor matematike ne zna da objasni deci PA SVA DECA IDU NA PRIVATNE CASOVE matematike !!! ; najzahtevnija je profesorka Nemackog pa deca takodje uzimaju privatne casove , a hemiju im se menjaju profesori na zameni... Naj besmisleniji kriterijum je da "profesor moze biti samo neko ko je zavsio istu gimnaziju, u svom skolovanju" (nezvanicno); zbog pretrpane skole i prevelikog broja ucenika deca su sludjena , razredi se spajaju na pojedinim predmetima itd itd ...
  • Knjaz

    03.12.2016 16:42
    Kupovina raznih diploma i profesija uzima danak.Takvi nas "vode" zna se gde.Prosvetari na popravne ispite jednom godisnje a ne da misle o strajkovima.
  • Pićuka

    03.12.2016 14:26
    @roditelj-čitaj Ana 1 priču, Petar 3 priče više od Ane znači 4 priče. Međutim sve je ovo besmisleno.
  • Pera

    03.12.2016 12:42
    Djura Danicic
    Iste takve nepismene uciteljice su decenijama terorisale decu u skoli "Djura Danicic" na Podbari.
  • Roditelj

    03.12.2016 08:02
    citanje
    Nesto mi nije jasno, da li smo svi mi ovde gledali sliku, na slici i tekstu se vidi da je dete pogresilo i da mu je uciteljica obelezila gresku i dala tacan odgovor. Ovo bi video cak i Filip Visnjic da je dete pogresilo. Pogledaj ponovo sliku i procitaj tekst.
  • G

    02.12.2016 22:13
    @roditelj prvaka - ne razumem o čemu govorite? Na fotografiji se vidi da je dete pisalo grafitnom a učiteljica hemijskom olovkom i da je hemijskom olovkom naglašena reč "tri" u postavci zadatka, precrtan detetov tačan odgovor i pored njega napisan pogrešan, kako mislite ne vidi se? Vi tvrdite da je učiteljica napisala deo postupka a ne pogrešan odgovor, odnosno da je 1+3 kako je napisala broj knjiga koliko je pročitao Petar što predstavlja deo postupka a ne konačno rešenje, čak tvrdite kako je takav izraz "potpuno tačan". Sada tvrdite da ne znamo da li je dodala još jedan izraz pored koji se na fotografiji ne vidi. Vaša tvrdnja gospodine je besmislena jer je konačno (i tačno) rešenje, odnosno odgovor na pitanje zadatka koje je dete tačno napisalo, precrtano kao netačno i ispravljeno u pogrešno.
    Ovo dete je zadatak očigledno dobro razumelo. Smisao prosvetnog radnika je da deci pomogne, a ako pogreši što naravno svakome može da se desi, svoju grešku ispravi. Postaje veliki problem kada je prosvetni radnik nepodoban za obavljanje takvog posla i odbija da prizna svoju grešku, a na štetu deteta kojem se takvim postupcima uništava samopouzdanje i remeti ispravan sistem vrednosti kakav treba da nauči i svakako važi u obrazovnoj ustanovi.
    Ne mogu da tvrdim da se to desilo ovde, odnosno da su roditelji ovo zato objavili ili im je greška samo bila komična pa su smatrali da treba da to podele sa drugima. U svakom slučaju nije ispravno da ovde tvrdite da učiteljica nije napravila grešku.
  • @mrk

    02.12.2016 18:34
    Potpuno tacno ali u tom uzrastu jos ne rade sa zagradom, negde u drugom polugodistu. :)
  • roditelj prvaka

    02.12.2016 18:25
    @G
    Gosp. G vi ne znate da li je ona dodala i jos jedan izraz pored posto ne vidite na slici. Smisao zadataka je da deca nauce nesto. Mi smo imali situacije kad nam nije bilo jasno sta ne valja, ali smo insistirali da dete samo pita uciteljicu da se pojasni a ne stavljati na fb i slicne mreze.
  • Čovek

    02.12.2016 17:18
    Dobro pogrešila je i šta sad? Moramo danima i ovde i na drugim online vestima da čitamo o tome? A dotična koja je ovo objavila, nema druga posla nego da pozira po tzv. "društvenim mrežama" i krevelji se na profilnim slikama. Čist egzibicionizam i narcisoidnost. Ova nacija se pretvorila u gomilu idiota koja ceo dan vise na facebook-u i po raznoraznim portalima ostavljajući komentare. Sve sami QWERTY ratnici sa promajom u glavi. Nemam običaj da ostavljam komentar, ali kvalitet vesti je izgleda postao proporcionalan kvalitetu života. Samo patetika, izrugivanje i slično. Neverovatna mi je vest i o onom momku koji je pomogao devojci koja prosi u autobusu. Danima se spinuje kako je divan, krasan, kako su mu eto ponudili i posao... A onu jadnu devojku niko ne spominje! Ne žele da čuju za nju! Pu! Niko vam nije kriv što vam je tako do vas samih! Pozdrav iz inostranstva!
  • Jadan postupak

    02.12.2016 15:34
    Razmišljam o toj osobi koja je jedva dočekala da stavi dokaz o učiteljicinoj grešci na Internet. Ko li je nju vaspitao, a kako će tek on/ona vaspitati svoje dete? Greške se svima dešavaju, ali većina ne dospeva na javnu scenu. Stanje u našoj državi je pre svega rezultat gomile grešaka, ali zabašurenih. Kad bih bila roditelj deteta kod te učiteljice, skrenula bih joj pažnju na grešku, malo pratila kako radi, te kad bih shvatila da je tada bila "ispala iz fokusa" opustila bih se.
  • G

    02.12.2016 11:53
    @roditelj prvaka - gospodine, dete je napisalo tačan odgovor, kako matematički tako i tekstom. Zašto bi takav tačan odgovor učiteljica precrtala? Nije ona samo dopisala međuizraz računanja "koliko je priča pročitao Petar", što ovde potencirate, ona je tačan odgovor precrtala.
    A o samom zadatku, prošlo je sada već dosta vremena otkako sam imao u kući prvaka, no deluje mi da je postavka zadatka previše zbunjujuća za taj zrast, da su trebali da koriste jabuke a ne priče jer se ostavlja mogućnost da su oba aktera pročitala istu priču, odnosno ostavlja mogućnost za dva rešenja.
  • mrk

    02.12.2016 11:48
    OBJAVITE koentar

    nije u pitanju onacno resenje nego da deca shvate poentu zadatka...

    resenje je 1+(1+3)=5
  • Crni bombarder

    02.12.2016 11:39
    Uskoro ce se ovaj narod suociti sa svojim i odnosom drzave prema prosveti. Ko je pametan i sposoban poslu nastavnika i ucitelja ne prilazi jer hoce da prehrani svoju decu.

    I ako ste shvatili ovo, sad je kasno i glupo je sto se cudite.
  • ns

    02.12.2016 11:27
    ccc
    Učiteljice, učiteljice..
  • ex chapman

    02.12.2016 08:55
    iznad proseka
    zato su naša "pametna" deca iznad proseka u matematici, kako nedavno pročitah! :) da nije tužno bilo bi smešno. a samo govori u prilog mojoj tezi: "naša" deca koja su pametna, pametna su UPRKOS a ne zahvaljujući obrazovnom sistemu! ali šta očekivati od zemlje u kojoj je opšteprihvaćeno da se diplome i najviših akademskih zvanja mogu kupovati!
  • mile

    02.12.2016 08:51
    Poprilicno jasan zadatak, a da li je ovo trebalo da osvane na internetu to je vec diskutabilno...
  • Sale NS

    02.12.2016 08:13
    Ima ih još
    Učiteljica je ucila decu da je x na kvadrat plus x na kvadrat jednako x na cetvrti !? Bila prosvetna inspekcija i NIŠTA !
  • roditelj prvaka

    02.12.2016 07:53
    uciteljice prave greske...da...ali ko prati gradivo dece iz prvog razreda trebalo bi da zna da se trazi od njih da rade postupno. tj ovo 1+3=4 je potpuno tacno zbog toga sto u zadatku pise da je procitao 3 vise od Ane. A fali jos jedna jednacina koliko su ukupno procitali. Koliko vidim uciteljica nije prepravila odgovor 5. I pitanje kad roditelji vide u svesci nesto prepravljeno da li znaju sta je uciteljica u tom momentu njihovom detetu objasnila i zasto je to prepravila. postupak roditelja je cista glupost... odmah cemo da pljujemo uciteljice i nastavnike a niko ne zna o cemu se radi....
  • no name

    02.12.2016 07:42
    Najžalosnije od svega da je celu ovu "kampanju" i histeriju po medijima pokrenula nabedjena tv zvezda (inače nekad naša novosadska snajka) svojim tvitom na društvenim mrežama, kojoj se itekako mogu naći ovakvi slični biseri, možda ćak i gori u obavljanju njenog posla. Jako nepristojno i neljudski od strane "tv zvezde" na ovakav način ismevati nečiju očiglednu grešku.
  • G

    02.12.2016 06:57
    Trebalo bi da piše ‚‚ukupno‚‚ a ne ‚‚zajedno‚‚, mi možemo pretpostaviti da su zajedno pročitali samo jednu jer je Ana toliko pročitala, ali možda nisu ni jednu, možda su čitali odvojeno. A možda je I Ana pročitala istu priču koju i Petar... Dovoljan je podatak da se danas zarad profita i nekih poklončića od izdavačkih kuća svašta može očekivati u udžbenicima.
  • Tamo neko

    02.12.2016 00:14
    Ruzan postupak
    Ono sto je meni ovde najzalosnije je sto je roditelj, umesto da ode kod uciteljice na razgovor i razjasni gresku, ovo odlucio da stavi u novine, na internet ili gde vec. Mozda je zena mahinalno pogresila, to moze svakome da se desi. A ako imaju s njom neki problem osim ovog testa, to se onda vec resava zvanicnom zalbom ili kako vec. Ovako jako lepo uce svoje dete, da druge treba ismevati i svetiti im se iza ledja. I kako ce ta deca onda bilo koga postovati u zivotu?
  • gari

    02.12.2016 00:10
    Mislim da je za ovu priču važno reći da li je neki roditelj ovo samo slikao i bacio na internet, ili je đak ili roditelj probao da ukaže učiteljici pažnju na štamparsku grešku u njenom zadatku, te da ga oceni u skladu sa tim. A možda je i bio test sa nekoliko grupa, pa se i tako provukla greška.

    Šta znam, možda i jesu učiteljici skrenuli pažnju pa da nije bilo vajde od toga, ali inače je glupo bilo šta komentarisati ili izvoditi bilo kakve zaključke.

    A stvar je toliko jednostavna da više verujem da je ona prva mogućnost u pitanju.
  • Jatzans

    01.12.2016 23:11
    Zadatak je kristalno jasno postavljen. Komentatori odlikaši i vrsni matematičari. Bruka i sramota za učiteljicu. Nijevu pitanju nikakva zabuna već duboko neznanje.
  • Novosadjanin

    01.12.2016 23:06
    @hah
    Zadatak je lak za svakoga starijeg od, recimo, 10 godina. A glede djaka - najbolje sad da se djacima serviraju odgovori i da ne moraju uopste koriste mozak da dodju do resenja. Taman bi to nasi politicari voleli, za buduce generacije poslusnih robova, taman da ih zaposle u Juri.
  • vukovac iz XX veka

    01.12.2016 22:56
    Sve je jasno
    Nedostaje mnogima kultura govora,tj.razumevanje onog što se traži. Malo ispadanje iz fokusa i - eto bruke za učiteljicu.
  • Nindza Kornjacleone

    01.12.2016 22:24
    Skolstvo nam je toliko u kanalu da ce ovakve stvari biti normalna pojava. Nastavnici bez autoriteta, roditelji drobe kako su m deca genijalci ( sto u vecini slucajeva nije tacno), podeljeni i potplaceni sindikati, konstantne reforme i tupavi ljudi na odgovornim pozicijama. To sve dovede do toga da su deca zasticeni debili, a nastavnici bez ikakve zelje za radom. Ukoliko hoces da unistis neku zemlju. Unisti joj vojsku, policiju, skolstvo, zdravstvo, sudstvo... Mislim, tako bi ja uradio.
  • Marko

    01.12.2016 21:57
    Klasičan sprski prosvetar (željan poštovanja i ugleda).
  • hah

    01.12.2016 21:18
    resenje
    S obzirom na postavku zadatka nije ni cudo sto se ljudi dvoume. Vrlo je cesta pojava u zbirkama za osnvu skolu da se deci na nejasan nacin ispisu zadaci, te ni onaj sto je postavio ne zna sta je trazio... Zivela KOREJA

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna