Autor: Danas

Info
22.01.2017.
21:29 > 13:54
Kada je u maju prošle godine istekla zaštita od poverilaca preduzećima u restrukturiranju država je našla rešenje u "unapred pripremljenom planu reorganizacije" (UPPR).
  • "rtb bor"

    23.01.2017 14:40
    РТБ Бор расписао оглас за прикупљање понуде за пружање консултантских услуга припреме и реализације јавног поступка привлачења стратешког инвеститора у циљу унапређења пословања и даљег развоја рударства и металургије у РТБ Бору. Рок за достављање понуда је 8. фебруара 2017. Премијер изгуби грдно време око привлачења стратешког партнера, чак је молио и клечао пред кинезима, а сада тај рад ће наставити консултантска братија у загрљају политичких моћника и Спасковског. Да потсетим, јавни позив за увођење професионални менаџмент у РТБ Бор траје до 28. априла 2017. године. Ништа новог, наставља се са развлачењем народних пара у РТБ Бор, а резултат таквог рада биће као што је био задњих осам година, када су направљени главни део дуговања од 1,2 милијарде евра и реализовани инвестициони промашаји, а били ангажовани Мурта, Курта и Мурта преко Курте (Динкић, Дулић, Жарко Зечевић, Бане Ивковић, Грбин, плејада младих пензионера и др.). Купац, осим РТБ Бор, мора да купи и Спасковског, као највећег менаџера на свету овом, како сам каже о себи? Ово задње је мање вероватно, да ће се обистинити, на жалост премијера. Све док Вучић са Сосом имају заједнички лични интерес промене у РТБ Бор неће бити. Да се разумемо, нова топионица бакра није изграђена, већ су изграђене нова линија за топљење концентрата бакра и фабрике сумпорне киселине. Пројектовано и уговорено технолошко искоришћење бакра из концентрата је 98,5% и 98% искоришћење сумпора, а остварено је 70-80%.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna