Autor: Danas

Info
29.01.2017.
16:20
Iako roditeljsko pravo podjednako pripada i ocu i majci, patrijarhalno društvo poput našeg, koje je i zasnovano na podeli rodnih uloga, onemogućava roditeljima da to pravo jednako ostvaruju.
  • vera

    30.01.2017 11:11
    Mizerija
    Očigledno je da se ne radi o diskriminaciji, vec, kako je navedeno, fizičkoj nemogućnosti koja je očigledna samo onima koji su bili u bolnicama. Mogu da zamislim u kakvim uslovima majke provode noći uz svoju decu, kad spavaju po stolicama! Kako one fizički izdržavaju kad u bolnici provedu nedelju , dve ili više? Tuševi mora da su misaona imenica, a pitam se u kakvom su im stanju toaleti kad mogu da ih koriste samo žene? A ako je takvo stanje u prestonici, kako je tek u bolnicama manjih gradova?
    Dok Vučić sa ponosom gradi Beograd na vodi i nekontrolisano troši milijarde evra, za adaptaciju i renoviranje zdravstvenih ustanova ne može da se nađe novca? Zdravstvene ustanove decenijama, hronično nemaju lekova ni odgovarajuće opreme. Pacijenti moraju za vreme hospitalizacije, sami da kupuju lekove!
    Razmislite dobro u aprilu kad budete izlazili na glasanje.
  • Istina

    30.01.2017 08:25
    Da je samo to
    Društvo diskriminiše muškarce i u mnogim drugim važnim pravima: dužina radnog staža, dobijanje starateljstva nad decom, obaveza služenje vojnog roka, konkursi u kojima mogu da apliciraju samo žene...

  • Gejlord

    30.01.2017 08:15
    Pitanja naviru...
    Mislim da je formulacija zastarela.
    Evropa sada insistira na roditelju 1 i roditelju 2.
    Što znači da su ravnopravni.
    Jer, ovakav naslov bi sugerisao da gej parovi nisu poželjni.
    Osim ako se ne smatraju majkama?
  • Milica

    30.01.2017 07:48
    Dojenje
    Ne verujem da je dojenje problem. Zar se naše društvo ne zalaže za dojenje na javnim mestima - ako mogu da doje u tržnim centrima, mogu i očevi da provode vreme sa svojom decom. Na bilo kom mestu
  • Недељко

    30.01.2017 06:47
    Ма како да не!
    Вечито код нас нешто не може. Где има воље има и начина.
  • obrad

    29.01.2017 19:27
    Hm
    Strah da ce neki tata koji je u bolnici zbog bolesti svog deteta videti mozda obnazenu dojku od neke majke u susednom separeu?? Ako je to razlog onda za nas nema nade. Licno sam bio u bolnici sa mojim detetom 7 dana i nije mi palo na pamet da zveram okolo i ugrozavam bilo koga. Moje misli su bile sa mojim detetom i nista vise.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna