Autor: Blic, RTS

Info
06.02.2017.
13:11
Skoro 1.000 tona nebezbedne hrane i pića povučeno je sa tržišta odlukom veterinarske, poljoprivredne i fitosanitarne inspekcije u poslednjih godinu dana, a to je nezapamćeni alarm zbog kojeg bi svi odgovorni konačno morali da budu sankcionisani.
  • Observer

    06.02.2017 16:47
    Diletanti
    Koji sve to diletanti rade u navedenim *Udruženjima* ne mogu da verujem i ko ih je tamo izabrao, pitam se ?. Inače inspekcije po Zakonu rade svoj rudarski posao, to znam,štiteći zdravlje naroda na prvom mestu. Poenta je ovde tako bombastična, kao da su tek prošle godine počeli nadzor. Verovatno je sada objavljeno, koliko robe je inspekcija zaplenila. Zašto nam *Strčnjaci* iz Udruženja nisu dali analizu ovog rada upoređujući ga sa proteklim godinama ? Inače, Sanitarna inspekcija ima svoje nadležnosti, prema Zakonu o bezbednosti hrane ! Preporuke EU su da se samo stručne i visokoobrazovane osobe mogu baviti uskospecijalizovanim pitanjima, kao što je ispravnost hrane životinjskog i biljnog porekla. Po kojim kriterijumima su navedeni *Stručnjaci* proglasili hranu životinjskog porekla najopasnijom. SVAKA HRANA JE OPASNA, AKO NE ISPUNJAVA ZAKONSKE NORME !
  • Miško

    06.02.2017 16:15
    Jel neko spomenuo Matijevića?
  • Kinta

    06.02.2017 15:43
    Pitam se
    Zašto taj dotični Vujović ne radi svoj posao?
    Zašto ne traži ujednačavanje zakona sa EU??? Tamo se smrznuto meso čuva 6 meseci, a posle je neupotrebljivo, onosno onda ga uvoze u Srbiju???
    Da li je to "pridruživanje" sa EU???
  • izdajnik

    06.02.2017 15:02
    Kad god sam u prilici ne kupujem nista proizvedeno kod nas.
  • Novosadjanin

    06.02.2017 13:43
    Zna se sve!
    Uvozi se meso sumnjivog porekla i narod se truje. Inspekcija treba da krene od sebe jer oni odobravaju sta se uvozi u nasu zemlju. To meso sigurno nije sa nasih farmi! Izvozimo meso odlicnog kvaliteta u susedne zemlje a uvozimo djubre.

    Kako jedna Neoplanta zatvara svoje farme? Jeftinije im je da uvoze svinjsko meso nego da gaje svoje.. pa gde to ima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna