Autor: Novosti

Info
26.02.2017.
19:45
Kartica ili keš? Izbor na koji su, otkako se roba kupuje i prodaje za novac, monopol imali kupci - sve je manje slobodan.
  • ooo

    27.02.2017 10:05
    Prepadose se nasi slobodari, ne zele da budu ovce i robovi, da neko vidi koju su cokoladu i gace kupili, a nema sta da se razmislja, kupili su najjeftiniju, jer su na minimalcu. Da zivite u nekoj od ovih zemalja u pauzi svog posla ne bi citali ove baljezgarije, nego gledali po internetu koju cete sledecu tropsku destinaciju izabrati za put, birali novi namestaj jer vam je ovaj "vec" dve godine star, ili citali neke lepe tekstove i price, jer nemate o cemu da brinete u svom zivotu, jer ste obezbedjeni, sigurni i mirni, ususkani i dobro placeni za posao koji radite i znate da ostavljate i decu u takvom sistemu, i nije vas briga da li ste placeni u cipovima ili kovanicama, umesto da bistrite teorije zavere o sistemu koji je protiv coveka. Ovaj nas sistem je protiv coveka, nikog ne zanima koji ste budjav lebac vi kupili danas, jedini koje bi ovo pogodilo su lopurde i kriminalci ove zemlje koji se pojave sa 50000 eura kesha za novi auto i niko ih ne pita odakle im kad nisu zaposleni, kao i ove sto sede u dizajnerskim odelima u kojekakvim upravama a do juce su opanke nosili kad izvade 500000 eura kesa za novi stan na zenino ime, koja je domacica po zanimanju. Samo vi cuvajte vasu "slobodu".
  • Bad Robot

    27.02.2017 08:13
    Ozvaničeno ropstvo
    Prvo je izbačeno zlato i drugi plemeniti metali u kovanicama kao sredstvo razmene (zlato i srebro na primer). Posle toga eto kažu i taj papirni novac nam škodi u razmeni, pa je bolji ovaj elektronski novac na nekoj plastičnoj karitici, a posle verovatno i u nekom čipu u ruci pod kožom, a kada taj dan dođe ropstvo će biti ozvaničeno i niko neće to ni primetiti baš kao ni žaba koja se lagano (s)kuva u vodi. Do sada smo mogli kupovinom u gotovini da prikrijemo od banaka šta to kupujemo i na čega trošimo naš mukom zaradjeni novac, ali posle ovoga ode i to malo zbogom slobode i privatnosti. Banke će imati totalnu kontrolu nad našim životima kao i uvid u to šta smo jeli, gde smo kakili i kuda smo se kretali. Ulazimo u eru monetarno-banakarskog totalitarizma i diktature gde će "ovce koje misle o travi izvan svog tora" postati stoka (goji) koja koja neće imati ni za hranu izvan svoga obora. Na vrhu lanca ili bolje da kažem piramide ishrane sedeće i dalje i još čvršće večiti "bankar" kome ni pravo ime neće smeti da se pomene!
  • 45

    27.02.2017 08:02
    Hoće to, ko ih ne poznaje
    Poznato je da Iluminati pokušavaju da na brzinu formiraju teritoriju koju apsolutno kontrolišu. Zakukaće i Slovenci i Hrvati, i Rumuni i bugari, samo polako.
    Rot-šild, So-roš, Bilder-berg...
  • Mr M

    27.02.2017 06:02
    Platio sam prosli mesec u Barceloni javni toalet 0,7€ karticom.. Kartice su super, posebno kada putujes, ali ukidanje keaha je NEPRIHVATLJIVO protiv toga se treba boriti..Ja sa svojim parama mogu da radim sta hocu
  • /

    26.02.2017 22:28
    /
    pa pre neki dan ste to isto javili za putina

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna