Autor: Novosti, 021/ foto: Pixabay

Info
28.02.2017.
08:50 > 17:16
Preglede na koje neće moći da dođu pacijenti bi od 1. marta trebalo da otkažu pet dana pre zakazanog termina.
  • Mirjana Martinović

    11.11.2017 11:08
    pitanje
    Da li poštovani Zlatibor Lončar zna da je uviđenjem zakazivanja pregleda elektronskim putem, i izdavanjem lekova preko apoteka osudio najviše hronične bolesnike na smrt. ZAKAZATI PREGLED JE NEMOGUĆE, JER NIKADA NEMA TERMINA, A LEKOVE MOŽEMO PREUZETI NA 30 DANA I AKO U KUTIJI IMA 28 TABLETA, ŠTO ZNAČI DA TEŽAK PACIJENT OSTAJE BEZ LEKOVA 2 DO 3 DANA. I šta će se desiti pacijentu hroničaru , smrt normalno. Ko će biti odgovoran za to, niko normalno.Sramota
  • sinisa

    01.03.2017 08:15
    barabe
    "...kampanja koja bi trebalo da motiviše pacijente da se odgovornije ponašaju u zdravstvenom sistemu."
    Aj malo zdravstveni sistem da se ponaša odgovornije prema građanima.
  • StudenatJoe

    01.03.2017 07:58
    A da nekom dodje iz dupeta u glavu da unapredi zdravstveni sistem umesto sto moljakaju pacijente "da se upristoje"? Kako to da sada, kada zdravstvenih centara, pa samim time i lekara, ima mnogo vise nego pre 30 godina, morate da cekate na red za pregled kod lekara specijaliste i po nekoliko meseci??!?! Sistem je od lekara opste prakse napravio najobicnije cate, lekara specijalista ima mali milion, ali svi oni rade na po tri mesta istovremeno, s tim sto su im duznosti u drzavnim ustanovama na poslednjem mestu...Da bi uzeo recept, po koji inace idem svakog meseca vec godinama unazad, ja moram da zakazujem pregled, cekam po dve nedelje, onda dodjem kod lekara i zavrsim za bukvalno 3 minuta, od cega 2 odu na razmenu pristojnosti i pozdrava...Zar ne moze to da se resi drugacije? Na zapadu, pacijente poput mene lekar ni ne vidi, sem kad prilazem neku dokumentaciju. Dotle, covek sa temperaturom od 40 sedi i ceka citavo poslepodne, jer nije predvideo da ce da se razboli i nema zakazano.

    Da ne pocinjem o tome ko danas sve dobija diplome i sebe naziva lekarom specijalistom, vec mi je skocio pritisak...Molim vas da ovakve sokantne vesti najavite bar dve nedelje unapred, da stignemo da zakazemo kod lekara u slucaju da nam se nesto desi, inace smo gotovi...
  • Jelena

    01.03.2017 06:58
    Loncar da se otkaze
    Milana je postavila kljucno pitanje. Postavila bih ga ja i Ministarstvu, ali ni da dosadasnja, "laksa", nisu odgovorili.
  • Stanko

    01.03.2017 06:09
    Hahaha
    Najvise u Domovima Zdravlja. Pa sta onda kada dodjem u zakazano vreme a cekam jedan sat duze. Zasto Izabrani lekar toga dana kada je dezurni lekar zakazuje ugovorene pacijente. Ako neko ne dodje ko je zakazao, upropastio je termin damo onda ako otkaze specijalisticku intervenciju. Lekar ste prakse i ovako nema vremena sem da otkuca jedan uput i 4-5 recepata.
  • /

    28.02.2017 23:50
    /
    opet na kasicicu servirate... ima tu jos
  • IT

    28.02.2017 21:44
    Online
    Ako se mogu sedišta na predstavama i koncertima zakazivati online, ako se mogu datumi za izradu ličnih karata i pasoša na Eupravi zakazivati online - mogu se sigurno i pregledi zakazivati online.
    E, al onda bi otpalo 30-tak radnih mesta telefonista Callcentra.
    Doduše, uz malo volje Partija i njih može da pošalje u Slovačku.
  • kimi

    28.02.2017 20:23
    eee
    Hahah msm smesno sta reci ..
    Em sto ti treba vecnost da ti se neko javi ,em sto cekas danima nedeljama mesecima zavisi sta ti treba , pa sad jos opet moras da cekas vecnost da bi odjavio zakazano ...
    U sustini se slazem ,treba imati saosecanja sa drugim pacijentima ali to je glupo na ovakav nacin resavati.
    A da recimo sve ide preko kompa?? Msm da bi bilo mnogo jednostavnije za sve osim za matorce .. ali valjda imaju nekog mladjeg koji im moze pomoci.
  • pera

    28.02.2017 20:22
    jel to vazi i za aleksandra velikog ili je on odlucio da ne mora da otkaze
  • Milana

    28.02.2017 19:01
    Pitanje je
    koliko njih ne dočeka pregled ili operaciju jer u međuvremenu umre čekajući?
  • Penzioner

    28.02.2017 18:22
    Tamanitese deco. Kojih 5 dana. kad zakazem kod lekara za 3 meseca ko moze toliko da pamti. kuc-kuc, ko je.
  • saramakas

    28.02.2017 17:57
    "Normalno je da se dogodi povremeno da neko ne može da dođe, ali bi bilo najbolje da se taj termin pozivom našeg kol-centra otkaže."
    Važi, ali prvo da "zaposleni" u tom kol - centru nauče da im telefon ne služi kao teg za papir nego da, kada zazvoni, treba da podignu slušalicu i kažu "halo"! U suprotnom, ovu ideju možete da zaboravite!
  • Glasajmo za Njega!

    28.02.2017 17:41
    Budućnost Sankcija
    Pretpostavljam, sudeći po prethodnim danima i kaznama građana za nemanje autobuske karte u Novom Sadu i sedenje ispred svoje radnje u Šapcu, da ako građani ne otkažu pregled - sledi kazna od 50.000 dinara, zamenjiva zatvorom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna