Autor: 021.rs/ Foto: Pixabay

Info
14.03.2017.
08:43 > 09:27
Časovi u 500 osnovnih i srednjih škola, u kojima je većinski sindikat Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, u petak će biti skraćeni na 30 minuta zbog štrajka.
  • Nisam prosvetar

    15.03.2017 09:56
    Koji komentari YU, dna i ostali botova, pretpostavljam. Pa ispišite više tu vašu razmaženu decu, te ih školujete kod kuće. Protestvujte ispred ministarstva da se ukine škola, jer vaša deca su neprevaziđeni geniji. U zadnjih deceniju dve, deca i omladina mi uopšte više nisu simpatični kao ranije, zbog povećenog broja mladih likova koji su postali drski, razmaženi, ne poštuju nikog, niti kućni niti javni red, a to su im omogućili roditelji poput prethodnih komentatora. Zbog takvih likova svaki bi se sistem raspao. Mislite o tome. Pored toga, u ovoj državi svi imaju pravo na štrajk, pa i prosvetari. To što se to vama ne sviđa, ne menja i ne ukida pravo na štrajk i iskazivanje nezadovoljstva.
  • Nale

    14.03.2017 15:02
    Aman vise
    Ovi su sve mere preterali. A ionako ne rade nista s tom decom. Samo traže način da ne drže nastavu,i kad drže trud im je nula,izvlače pare od roditelja i švaleraju se po školama. Lepo pootpuštati sve pa zaposliti mlade ljude s entuzijazmom koji bi jedva dočekali posao u struci.
  • maka

    14.03.2017 14:44
    pa hajde
    Hajde da recimo svi roditelji iskoriste zakonom dato pravo da skoluju svoju decu kod kuce a onda samo posalj uu skolu na polaganje razrednih ispita. Sto bi dete provodilo vreme u skoli u kojoj ga upropastavaju nastavnici koji nista nerade , strajkuju i imaju odmor do sledeceg odmora.. Mogu roditelji da ih sami poducavaju ili da placaju privatne nastavnike. Od volje. Oduzecete nastavnicima fond, takodje i deo plate. Hajde! Pa da vidimo sta je bolje po dete i njegov razvoj! Ako nastavnici i skole ne valjaju treba ih kazniti - najlakse se to razume kada je po dzepu :)
  • YU

    14.03.2017 14:13
    Štrajk = obustava rada
    Kako prosvetari mogu da štrajkuju, kad većina njih ništa i ne radi?
  • dno

    14.03.2017 12:55
    dna
    Dokle će država da trpi ucenjivanje ovakvih ljudi,koji to opet rade preko leđa dece i njihovih roditelja,jer pokušavaju znači na račun dece da dođu do sebi boljih privilegija???Pa hajde onda svi mi,roditelji i deca da štrajkujemo što deca nose nenormalno teške tašne u školu,jer je nastavnicima teško da razmisle šta im je sve potrebno za praćenje nastave.Pa zato što se uvek ugrađuju u cene izdavača knjiga,pa ispada da niko ne može da sledeće godine nasledi knjige od starije dece,nego kao promena plana ,pa mora opet da se kupuju knjige,koje su inače katastrofalnog kvaliteta,stranice se cepaju same od sebe,štampa je nikakva i sve ostalo.Pa stalno zovu na roditeljski sastanak samo kad treba roditeljima da uzmu pare za neke nove samo njima poznate namete i koje kakve ekskurzije,...da sad ne nabrajam šta sve pokušavaju da pretvore u novac i svoj profit.Znači hajde sad svi mi da štrajkujemo zbog takvog odnosa prosvetnih radnika prema nama roditeljima i deci?!?! Ne daj se državo da te ucenjuju.preko leđa naše dece i nas samih.I posle nas teraju da to odrađujemo subotom.Pa ko nas je pitao da li se mi slažemo sa tim vašim štrajkom??? Ne možete to tako da radite,shvatite već jednom.Nije ova država vaša prćija,pa da se tako ponašate.Zbog takvog vašeg odnosa nije ni čudo što su vas deca i njihovi roditelji zamrzeli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna