Autor: Tanjug

Info
04.04.2017.
21:48 > 22:31
Svetska jevrejska organizacija za restituciju saopštila je danas da je u Srbiji pokrenut novi program koji će obezbediti direktna sredstva srpskim Jevrejima koji su preživeli Holokaust u Drugom svetskom ratu, a sada žive širom sveta.
  • Gonič

    05.04.2017 09:09
    @Bond008
    A šta ćemo s antisemitskim zakonima koji su doneti pre nego što je Nemac došao? Šta ćemo s proklamacijama vladike Nikolaja i delima Milana Nedića? Šta ćemo s potpisima i pečatima na spiskovima za deportaciju Jevreja, Roma i komunista? Nije nama došao nacizam, mi smo ga uvezli i na našu veliku sramotu - "unapredili".
  • Obavezno

    05.04.2017 07:12
    Šta je ovo, za Boga?!
    Interesantno je da Srbija donosi poseban zakon za Jevreje, a poseban zakon za ostale srpske građane i državljane.
    Takođe, primena tih zakona se razlikuje. Jevrejima se vraća sve, bezuslovno, a ostalim srpskim građanima pod određenim uslovima i ne uvek, a nekima nikad i ništa.
    Kako sad ovo pravno sagledati i nazvati?
    Meni je još misterija po čemu je Srbija ta koja je odgovorna za povrat, kada nikad ništa nažao nije učinila Jevrejima? A oni koji su bili okupatori ovih prostora, sad umesto njih mi vraćamo njihove dugove?
    Da li će i srpski građani koji nemaju naslednika, a treba da im se vrati imovina biti jednako tretirani? Odnosno, imovina se vraća srpskim zajednicama u Čikagu, Kanberi itd...?
    Da li ovde u praksi počinje da radi razdvajanje građana na one 1-vog reda i one 2-og reda?
    Na robovlasnike i robove?
  • Bond008

    04.04.2017 23:16
    Ne razumem
    Nemci okupatori Srbije su objavili da je Srbija ociscena od jevreja. Logor je bio na starom sajmistu u NDH. I sada Srbija placa penale sl 25 god po milion evra!? O čemu je ovde rec!? Ko ce nama za bombardovanje 99. i za Jasenovac. Kako je moguce doneti takav zakon ojii nema veze sa mozgom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna