Autor: Beta

Info
10.05.2017.
20:33 > 20:58
Sudija Apelacionog suda Miodrag Majić izjavio je da "kada premijer ili neko drugi unapred kaže da je neko 'najveći kriminalac' ili 'najveći tajkun' koga smo u Srbiji imali, to je jasna poruka u kom pravcu je poželjno dalje postupanje" i da očekuje da će se protiv takvog stanja pobuniti samo pravosuđe.
  • Nesudija

    02.06.2019 10:19
    Razmislimo
    Iz koje moralne pozicije sudija Majić ovo kaže? Istovremeno sudi po apelaciji u najtežim predmetima a predsednik je i UO nevladine organizacije Cepris (zajedno sa pojedinim sudijama nižih sudova, tužiocima, advokatima krivičarima na visokim pozicijama u advokaturi i profesorima privatnih fakulteta a bivšim visokim sudijama/tužiocima). Zamera izvršnoj vlasti kada se žali na rad sudova a on i individualno i kroz NGO sektor može da daje zakonodavne predloge i kritike na rešenja? Prima platu od preko 2500 evra, honorare preko NGO gde potencijalno može da se dogovara sa advokatima i tužiocima i šta još? Nezavistan, nepristrasan?
  • Bave se oni sobom

    11.05.2017 14:00
    Goxy
    Sve si u pravu.Sudije u Srbiji misle da sudovi postoje da bi oni primali platu i još traže da bude velika da ih gradjani ne bi podmićivali (kakvo obrazloženje).
    I ovaj g-din Majić ne javlja se da kaže da su gradjani opravdano nezadovoljni dužinom sudjenja,visinom sudskih taksi, uvedenim notarima i privatnim izvršiteljima ,sramno niskim kaznama "poznatima sudu i policiji", a visokom kaznama za makar šta- običnim gradjanima, oslobadjajućim presudama nakon maratonskih sudjenja (traju i preko 10 godina) , plaćanjem odbrane okrivljenih tek nakon okončanja postupaka i nakon više godina maltretiranja i okrivljenih i njihovim branilaca-advokata-(nema za vas para iz budžeta, treba za naše plate).
    Ne ovaj g-din Majić obratio se novinarima da kaže da su nezadovoljne sudije svojim položajem!
    Pa ni gradjani nisu zadovoljni svojim položajem pred sudovima u Srbiji g-dine Majiću i (ne) radom tih istih sudija i to decenijama u nazad i ni jednom se niste javili da kažete i to.
  • Goxy

    11.05.2017 12:34
    Užas
    Ne postoje sudovi zbog sudija, već zbog pravde za narod, a oni tome ovde ne služe, pre svoga zbog nemorala sudija.

    Da sprovode zakon kriminala ne bi bilo.
    Po njima niko nema pravo da ih kontroliše i da ih proziva.
    Problem je što oni ne čiste ulice od kriminalaca, već maltretiraju obične građane pootpuštane iz firmi koje su pokupovali tajkuni.
    Kada pogreše i naplate nekom dva puta istu stvar, oni mesecima ne vraćaju novac, pa čak ti kažu da podneseš tužbu (valjda da njih, njima tužim).
  • A što bi se bunili

    11.05.2017 11:15
    Plate su im od 100.000 (Osnovni sud) pa do 600.000 (Kasacioni, Ustavni sud).
    Ne možeš ih smeniti.Ako ih neko i smeni, oni jedni druge vrate na posao i dosude da im se isplati cela plata kao da su radili sve vreme,doprinosi i još 3-4 miliona dinara pride na ime naknade štete (tzv nereizabrane sudije za vreme monistarke Malović) .
    I naplatili su sve do dinara i to prioritetno ispred svih ostalih poverilaca suova koji čekaju godinama!
    Niko od gradjana nije tako brzo završio radni spor i naplatio štetu!
    I sada su nezadovoljni,fol trpe pritisak! Jedini pritisak je što se od njih očekuje da završe predmete i da rade brže Dobili su naloge da završavaju predmete,odredjene norme i rokove a njima se ne radi....to je problem Strašan pritisak im je raditi svoj posao , jer sudije u Srbiji godinama ne rade svoj posao.
  • Mile

    11.05.2017 07:59
    Nezavisni od pravde
    Muka mi je vise od sudija i njihove nezavisnosti a kriminalci na ulicama
  • Pokemon

    11.05.2017 00:44
    U principu svi lazu - od onih sto kazu do onih sto nalazu. Sta je tu novo?
    Ovo je drustvo bolesno - kome nije jasno 30 godina - taj ili nije medju nama ili kao bolesnik glasa li glasa za gamad.
  • Borac

    10.05.2017 23:06
    Pravo i pravda
    Na sreću u redovima pravnika i dalje ima onih koji se sećaju zašto su upisali prava! Ja i dalje pored svih nelogičnosti verujem da je pravda spora, ali dostižna. Veće sudija apelacionog suda u Novom Sadu je smenjeno posle sramno i tajno donešene presude koja predstavlja presedan u radu Apelacije. Na žalost to nije moglo da poništi presudu, ali je jasno pokazalo ko radi po nalogu, a ko po dostojanstvu i časti!
    Kada vam neko kaže da ćete izgubiti sud pre nego što je ročište i počelo - zato što šef tako želi! Samo što tada ne smemo ustuknuti! I nad sudom postoji sud! Božiji makar!!!
    Svaka čast na istupanju i na hrabrosti
  • Kada neko kaže

    10.05.2017 21:58
    Da je drugi neko kriminalac, a naše pravosudje počne da postupa i postupa, a mi čekamo i čekamo više desteina godina na pravosnažnu presudu :nastupila apsolutna zastara krivičnog gonjenja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna