Autor: Novosti

Info
05.06.2017.
08:20 > 08:44
Poreske olakšice za izdavanje novina i knjiga na ćirilici, stimulisanje kompanija čiji su brendovi i firme istaknute ovim pismom, kao i druge pogodnosti za upotrebu srpskog jezika i nacionalnog pisma, suština su novih mera države u cilju zaštite ćirilice.
  • NezavisniVojvodjanin

    10.06.2017 08:51
    Nametanje
    Svako nasilno nametanje vodi u svoju suprotnost, u nasilno protivljenje.
  • marko

    05.06.2017 22:41
    pričamo kako hoćemo da očuvamo srpsku kulturu. pritom umesto da jezik učinimo šire dostupnim, lakšim i tako još više motivišemo one koji ga baš i ne znaju da se zainteresuju za njega (što bismo najlakše učinili tako što drugi razumeju slova), mi ćemo insistirati na ćirilici (koju ne razumeju) i stavljati engleske table za strance. time ćemo i ono malo stranaca što se zainteresuju za našu kulturu gurati u pravcu engleskog. bravo za kulturološke autogolove. umalo da zaboravim najavljene kineske table. za svaki slučaj, da kinezi ne bi razumeli srpski valjda.

    tako ćemo očuvati naše pismo samo za nas, kao pravi mali golumi. a onda će se znati ko je true slav, pardon, true srb.
  • Jogurt

    05.06.2017 20:43
    primećujem da se ovim utvrđuju pravila koja će verovatno važiti u novom Ustavu Srbije a koji će biti u skladu sa EU zakonima. Dakle biće još ovakvih primera tj. ide se ka EU
  • Zoran

    05.06.2017 19:51
    zoran,j@gmail.com
    Svim PatriJotama, Latinica i Cirilica su Srpska pisma koja su reformisali Vuk Karadjic i Djura Danicic. Nikada se necu ODRECI LATINICE.
  • Sve sto moram - necu

    05.06.2017 19:46
    Екран додирник
    Ako sam dobro pročitao tekst i izjavu intervjuisanog gospodina, nije reč o nametanju ćirilice, već o borbi protiv "faktičkog stanja uzrokovanog duhom vremena, istorijskim okolnostima i višedecenijskim procesom globalizacije". Iliti skraćeno - borba protiv faktičnog stanja. Izgleda da ono ukidanje Interneta, koje je onomad Dačić predložio, i nije tako daleko!
  • pele

    05.06.2017 19:40
    @pan 5er
    Isto vazi za sve, nije bitno da li je on bosanac, madjar, slovak, rusin, hrvat itd... Svako od njih mora da zna srpski da čita i da pise kako latinicom tako i cirilicom.
  • Slanina

    05.06.2017 19:38
    Re
    "pravoslavac 05.06.2017 • 11:20
    Proslost ili buducnost, izbor je na nama. Sledeci korak ovih nacionalista je uvodjenje Staroslovenskog jezika u skole.Zamislite!?.. u razgovoru sa jednom od ovih budala na vlasti, cujem da je Vuk Karadjic bio spijun Austrije. I tako narod nas izgubi kulturni identitet koji jos samo crkva cuva."
    Poslao sam komentar na B92 ,a pošto nije objavljen na N1.
    Pošto su Vas objavili jer je ista suština možda 021 sme da objavi i moj komentar.
    Dakle pre 200 godina Vuk K.(čika Jova Zmaj,Branko Radičeviċ..)i ostala srpska elita su izvojevali pobedu protiv poltronske rusofilske SPC.
    Sada se vrši stravična revizija istorije,gde naravno prednjači SANU i SPC.
    Ako ne znate Nediċ ,Ljotiċ i kolj... Kalabiċ su sada idili srpskog naroda.
  • Predragg

    05.06.2017 19:27
    Sto je vise budete "cuvali"' i naredjivali - cirilica ce vise umirati,nestajati. Nista na silu ne moze.Zanimljiv je taj tehnicki fasizam.U memoriji autobusnih ploca,komotno bi mogla rotirati i cirilica i latinica- bitange u GSPu nece namerno.
    Jasno je da u institucijama drzave ,pecat ne moze biti i na cirilici i latinici,ali sve ostalo moze i mora. Mada Srbi najvise pisu po vlastitoj volji latinicu,sta cemo sa ostalih 30 % gradjana Srbije. Naterati cete ih ? Nije vam palo na pamet da npr. ocistite sume,njive i reke,kaznite zagadjivace
    velike i male?
  • Мунгос

    05.06.2017 19:12
    Српска ћирилица је најсавршеније писмо до сада измишљено. Ипак је глупо некога малтретирати и присиљавати да пише ћирилицом ако он то неће. Али нема никаквих сметњи ако неко одлучи да стимулише писање ћирилицом. То је стимулација, није казна за оне који пишу латиницом. Као што се некада примењивала репресија за оне које пишу ћирилицом. Да ја имам паре као Сорош, применио бих његов систем, рецимо неким новинама бих давао 50.000 € годишње уколико њихово издање буде писано на ћирилици. Латиничари би се љутили, али некако не би имали оправдан разлог за љутњу. Могли би од Сороша да траже 50.000 да Не прихвате ћирилицу.
    Хипотетично, када би Енглези прихватили ћирилицу, то би за њих била премија. Ћирилица би избацила оне неартикулисане гласове у њиховом језику, и тај би Енглески језик постао допадљив, уместо што личи на мумлање као сада.
  • Korto

    05.06.2017 18:30
    U ovoj septičkoj jami od zemlje čak i "kulturne reforme" moraju batinom da uvode. Ironija svega jeste što većina tih koji proturaju te budalaštine nije ni "Belu grivu" pročitala a čim su prndaču u fotelju zavalili odmah tripuju da su Vuk Karadžić. Sve samo da svojoj gibaničarskoj, krezavoj ciljnoj grupi pokažu kako su veeeeliki i napredni Srbi i partiJote, kako bi im ovi zauzvrat u ekstazi kreštali na mitinzima dok im deca u pelenama idu na posao.
    Bukvalno nas jedino nuklearni holokaust može spasiti od bede koju smo sami na sebe navukli.
  • VladaN

    05.06.2017 18:16
    @Liman Zauvek
    Jedino što ne bi trebalo nikada više da se ponovi je Vaš komentar. Stvarno bi trebalo da se zamislite nad sobom.
  • Н

    05.06.2017 16:33
    Коначно једна права ствар. Подржавам свим срцем.
  • Mitrovcan

    05.06.2017 16:30
    Vojvođanska kultura
    @Sremac

    Drago mi je da je još neko primetio...
  • Pan 5er

    05.06.2017 16:21
    @Pele
    Nemačka i Austrija ti je dobar primer. E, baš tu imaš hiljade Srbalja s državljanstvom koji nakon 30 godina života u toj zemlji umeju da kažu auf wiedersehen i guten tag. Ali vratimo se Srbiji, šta ćemo sa stotinama hiljada pridošlih Bosanaca koji takođe odbijaju da govore i pišu srpski, već gutaju 7 slogova u minuti i nikom ništa?
  • Ferdinand

    05.06.2017 15:30
    Neću - u inat
    E, a sad u inat neću da pišem ćirilicom!
  • Дођош

    05.06.2017 15:21
    @Лиман заувек
    Пре него што нешто напишеш, добро провери чињенице.
    Чисто за твоју информацију, Павличићу је отац Србијанац из околине Ваљева, а мати Српкиња из Лике.
    Мада, генерално, немој никада делити људе по националности, вери, боји коже, ...
  • Nervirach

    05.06.2017 15:06
    PatriJote, glupi ste ko ... Dok vi pevate o cirilici iza ledja ce vam se nesto desiti, najverovaynijece otici nesto. Kao sto ste pevali kako sada imate drzavu, al sto nemate sta jesti i sto vam je skoro sve rasprodato to nije bitno. Nego, vas dvovalutni sistem sto ste uveli ne spominjete? Ljubljeni vam euro je jos na lainici. Nego kakvo je to tradicionalno pismo kada je tek nesto vise od 200 godina staro?
  • Pokemon

    05.06.2017 14:58
    Čuj drzava, AV prćija nesposobnih neobrazovanih retardiranih kopilota...
  • miki

    05.06.2017 14:17
    jer
    Odbranice cirilicu ko sto su odbranili kosovo. :)
  • Stanko

    05.06.2017 13:59
    Zakon
    Koliko se sećam da su se ĆIRILICOM morale isticati firme, tj. nazivi firmi. Ali predviđene kazne su izostavljen i sve prelazi na latinično pismo, a najčešće na Alfabet. Što to Rusi, Grci, Bugari, Kinezi...... Ne izbacuju svoje pismo nego ga stavljaju u prvi plan.
  • Rasejani procesor

    05.06.2017 13:51
    1. U Srbiji na svakih najmanje dvadeset javnih glasila dolazi jedva jedno štampano na ćirilici. (I vrapcu je jasno da se ćirilica deklarativno voli, ali se latinica nadmoćno praktikuje.)
    2. Nedavno pročitasmo da se iz Srbije u relativno kratkom roku, trbuhom za kruhom, iselilo 300.000 naših sunarodnika, a ta brojka iz dana u dan raste kao kvasac. U njihovim putničkim koferima nužno ima svakojakih stvari i stvarčica, ali ćirilicu niko nije ubacio u prtljag.
    3. I vrapcu je jasno da iza zamišljenog pomora latinice stoji na prvom mestu crkva. Koja crkva? Ona što deklarativno na sav glas celiva ćirilicu, a u svojim garažama mazi, miluje i svilenim krpama briše Peugeote, Lamborginije i Citroene.
  • Dragan

    05.06.2017 13:49
    Ja bih to ipak vratio na crkvenoslovenski !
    Ја бих то ипак вратио на црквенословенски !
  • Pele

    05.06.2017 13:43
    Nisam nacionalista, ali smatram da sve nacionalne manjine moraju znati cirilicu, kao i da znaju da pricaju srpski.
    ima dosta mesta u vojvodini gde su srbi u manjini, a vecina stanovnistva ne zna srpski da prica.
    necu da imenujem ni mesta ni nacionalnosti, i da kad deca odu u sklou i kazu ne znam cirilicu pa ne mogu da citam lektiru ne shvatam *primer moje drugarice koja je isla samnom u razred srednje skole* nikad lektiru nije procital, .a samo zamislite da odete da zivite i radite u nemackoj, austriji, francuskoj, engleskoj, a da ne znate njihov jezik ili kazete ne razumem vasa slova.
  • KE-KS

    05.06.2017 13:35
    Pravilnik
    Ne bih da kvarim, ali šta ćemo sa stavom 3 člana 27 Pravilnika oregistraciji motornih i priključnih vozila? Da se ne mučite da tražite puno, kopiram taja stav:

    "Registarska oznaka vozila sastoji se od kombinacija arapskih cifara od "0" do "9" i slova na dve pozicije. Slova registarskog broja su sva slova latiničnog pisma srpskog jezika i latinična slova: "X", "Y" i "W"."

    Da se razumemo, ja gledam suštinu (ono što je napisano), a ne kojim je pismom napisano.
  • Brus Vilis

    05.06.2017 13:30
    @Лиман Заувек
    Takođe je činjenica da si ti neuporedivo primitivniji od većine posetilaca ovog sajta, ali šta da radimo kad nam je silom nametnuto tvoje prisustvo...
  • Sremac

    05.06.2017 13:26
    Latinice po celo Srbiji koliko hoces. Nazivi ulica, znakovi, razni formulari i generalna upotreba lokalnog populusa. Tamo nikome ne smeta latinica.

    Cim se dodje u Vojvodinu odma se susrecemo sa nasilnim nametanjem cirilice i zatiranje tradicionalne kulture na ovim prostorima sa cirilicarenjem gde god je to moguce.

    Ako to nije diskriminacija i fasizam onda ja ne znam sta je u pitanju.
  • Candygirl

    05.06.2017 13:24
    Vazduplohov
    Nije bitno što smo polupismeni, važno je da sačuvamo ćirilicu...
    Savet za očuvanje pravopisa!
  • Dragan

    05.06.2017 13:22
    @Eh
    " .. kontam da na ovom sajtu ima redovnih dvadesetak srbomrzaca, .."

    A ti bi kao veliki Srbin trebao da znas da je "kontam" hrvatska rec.
  • Deks

    05.06.2017 13:06
    Lepo je videti evropsku raznolikost pa i u pogledu pisma, poput Bugarske i Grčke u kojima je ćirilica jedino pismo. Ne znam kako je u tim državama rešeno pisanje stranih reči npr. naziva firmi na engleskom jeziku ali ovo što se kod nas radi poput toga da se te reči pišu ćirilicom u skladu sa izgovorom je neprimereno, jer trebalo bi da se pišu originalno. Da ne govorimo o problemu uništavanja srpskog jezika instant rečima koje nam se preko noći serviraju mahom preko poluobrazovanih političara i njihovih medija poput reči "agenda, spinovanje, bot, na marginama, respektivno...". Kod nas se kaže da srpski jezik "ima 2 pisma" ali to nije zakonskim propisima utemeljeno jer je poslednjim Ustavom srpska latinica praktično dobila status ilegalnog pisma i od tada svi državni dokumenti moraju biti pisani ćirilicom. I još neko posle toga tvrdi da je "ćirilica ugrožena"?! Na taj način grubo krše prava generacija i genaracija nas posle II svetskog rata koji smo izabrali da pišemo uglavnom latinicom. Motivi su im nacionalizam i politički revanšizam.
  • za Maksu

    05.06.2017 12:42
    Rimokatoličke? Aj sad....ne ...., leba ti. Raskol 1054. Velikomoravska misija počinje 864. godine. Kirila i Metodija u Moravsku šalje VIZANTIJSKI car Mihajlo 3 Amorisk. A znaš ko ih sprečava u opismenjavanju? Neš verovat - papa Hadrijan 2 . Da, onaj iz Rima.. Btw, ni pre toga Slaveni nisu bili nepismeni. Pisali su runicom.

    Msm da si i ti jedan od "stanovnika sveta", širokih pogleda...otvoren za sve i svakog. Samo da nisu Srbi.
  • Petar

    05.06.2017 12:36
    Gospodo...
    Za par stotina godina neće biti ni Srba ni Srbije a kamoli ćirilice, prema tome opušteno.
  • /

    05.06.2017 12:22
    /
    i rusi ce vas otpustiti kada kupe srpska preduzaca.
    e onda nemojte kukati na propalu privredu u kojoj nemate prava za samozaposljavanjem zbog oligarhijskih monopola

  • Eh

    05.06.2017 12:18
    kontam da na ovom sajtu ima redovnih dvadesetak srbomrzaca, msm cak da se porukaju cim izidje neki tekst koji iole mirise na njihovu dusevnu hranu.

    a sta da vam radim.

    podrzavam! btw, jel problem i ovde na nuladvajesjedan staviti gore desno mogucnost izbora pisma? latinica, cirilica? moze i madjarski, slovacki, neam ja problem sa tim...
  • dule

    05.06.2017 12:15
    Pisano - isključivo ćirilica, čak ne bi ni znao sva slova latinice

    Štampano - isključivo latinica


    Ne pitajte me zašto, ali mogu da vam kažem da ništa nije bilo ni planirano ni nametano.
  • pozni srednji vek

    05.06.2017 12:13
    jebena diktatura u svakom segmentu društva
  • jerko

    05.06.2017 12:06
    Nema tu govora o zaštiti ćirilice, to je u stvari borba protiv latinice.
  • Bora

    05.06.2017 12:05
    Silom se ništa ne postiže. Ljudi će koliko im se to isplati koristiti konvertore na ćirilicu, a u praksi raditi onako kako im odgovara, naučili su idr. Umesto da propagira slobode, država nam nameće modele. To je bolest i da, to liči na fašizam.
  • Miloje

    05.06.2017 12:00
    Ako, treba - u inat onima koji pokušavaju da je proteraju. Da, vama, prepoznali ste se.
  • Кориолан

    05.06.2017 11:51
    Шта ће они ГРОУП, ФАСХИОН?
    Може ли неко да подсети војвођански дневни лист чији назив почиње на Д... и завршава се на ...к да се презиме, рецимо, АМИЏИЋ не пише АМИУИЋ. Изгледа да им је непозната операција конвертовања. Обожавам овакве ситуације: њњњ.radio021.rs, Qиqа (женско име Љиља)...
  • frustronaut

    05.06.2017 11:39
    ...
    Džabe bacate prašinu u oči. Ovo je samo jadan pokušaj da se skrene pažnja sa činjenice da vlada nije uradila ništa i da su ekonomski rezultati katastrofa. A što se tiče cirilice, postoji razvoj jezika i pisma koji je nezaustavljiv a sama pomisao da ce ova nepismena bagra sa vlasti da ga zaustavi je presmešna.
  • bezdno

    05.06.2017 11:35
    Sećam se da je pre otprilike četvrt veka Francuska pokušavala nešto slično, t.j. da iz upotrebe izbaci engleske reči npr. džins. Svi su to tada kritikovali a u međuvremenu su se ove mere pokazale kao totalno bezuspešne i propale. Unapred znam kako će ovo sa ćirilicom proći, nego mi je zanimljivo da pokušavamo da uradimo nešto što je svet prokušao i napustio pre 25 godina.
    Nema veze što su ministru muzeji po beogradu u ruševinama, (namerno kažem ministru, a ne meni, pošto nisam bio 30 godina u nazovi glavnom gradu) uvek ima vlast novu igračku za glupe glasače. Ko se još seća da su nam pre dva meseca po svim portalima trubili kako menjaju registraciju vozila po kubikažama. Sada je novo zamajavanje u igri.
  • Лиман Заувек

    05.06.2017 11:31
    Чињеница је да је латинично писмо неупоредиво примитивније од ћирилице и да је Србима преваром наметнуто. Чуди ме једино да су баш ови издајници покренули ово питање, мада не треба заборавити да су претходници били можда и гори, колико још пре пар година градоначелник Новог Сада био Хрват. Не поновило се.
  • Maxa

    05.06.2017 11:30
    Pisem Cirilicom i Latinicom. Zasto bi mi iko naredjivao i poturao kako da pisem i mislim ?
    Ovo je moj izbor i moja odluka. Treba znati oba pisma ali pisem latinicom jer je lakse, brze i latinica je pismo koje svet prepoznaje.

    Prema tome odje*ite glupavi fasisti. Da nije odobrenja Rimokatolicke Crkve da se opismene Sloveni (varvari) na Balkanu, ni tu Cirilicu ne bi naucili.
  • pravoslavac

    05.06.2017 11:20
    Proslost ili buducnost, izbor je na nama. Sledeci korak ovih nacionalista je uvodjenje Staroslovenskog jezika u skole.Zamislite!?.. u razgovoru sa jednom od ovih budala na vlasti, cujem da je Vuk Karadjic bio spijun Austrije. I tako narod nas izgubi kulturni identitet koji jos samo crkva cuva.
  • Nervirach

    05.06.2017 11:18
    Objasnite mi kako je ugrozena? Ja vidim samo obrnuto. Sada ce se javiti ovi naci - jedan narod, jedna drzava, jedno pismo. Zastitite vi jezik, to je ono sto treba zastiti. Kada Karic i ostali patriJoti progovore neartikulisanim govorom treba prevodioc. Ne treba nama NATO ni sankcije, dobro obavljamo sami. Jos uvek mislite da Rusija nije izazvala ratove na ovim prostorima?
  • Dole vlast!

    05.06.2017 11:06
    Slugama belog sveta
    Gledam prevode na TV.
    Ne interesuje me kojim slovima su pisani, umem da pro;itam sve.
    Ali, katastrofalno je, osim klasičnog neznanja ljudi koji su dobili tu čast da prevode,
    to što se usuđuju, ili to prolazi sve kontrole u medijskoj kući - da umeću nove reči, tek stvorene u nekom bolesnom umu.
    Kao primer bih uzeo TVB92. Loše znanje negleskog i skaredno izmenjana značenja.
    Ali su tu da nam predstave nove reči u našem srpskom jeziku, tek izmišljene.
    Na primer "borkinja" što bi verovatno trebalo da označava ženskog borca.
    Emisija "Vice" od juče.
    Pa tako nam ubacuju sutkinje i slične nazive kojih ima u hrvatskom, ali su neprimerene reči za naš jezik. Jer ih ne koristimo u životu.
    E, tu se vlast ne bori. Tu mogu da rade šta hoće.
    A ovamo bi da uvode zakone zbog kojih ćemo sutra plaćati kazne posle Strazbura.
    NE može se na osnovu korištenja slovnih znakova davati preferencijal bilo kome i na taj način vršiti segregacija pravnih subjekata i stavljanje u neravnopravan položaj.
    Nepismena gospodo iz vlasti.






  • Иван Грозни

    05.06.2017 10:59
    Одлична идеја. Чим је аутошовинистима овако задрман кавез, то је добро. Зашто се Бугари, Руси, Македонци, Грци, Јермени, Грузини нису одрекли свог писма? Да не спомињем бројне народе по Азији (Кореја, Јапан, Индија). Неко је поставио питање како ће се странци снаћи ако су натписи на ћирилици. Странци не знају наш језик, тако да је довољно да поред ћириличног натписа стоји и натпис на енглеском. Како се нпр. ми сналазимо у Мађарској, иако нам је познато њихово писмо? Како се сналазимо у Грчкој?
  • Mare Care

    05.06.2017 10:49
    dokoni ljudi
    Ako srpski jezik ima 2 pisma neka korisnici odluce koji ce da koriste i to se uredjuje pravopisom, a ne zakonom. Umesto ljude da uce pravopisu, oni se prepucavju oko 2 pisma koja su u egalu.
  • Zanovetalo

    05.06.2017 10:37
    Ćirilica i latinica su dva ravnopravna pisma srpskog jezika. Ne vidim zašto bi neko bio diskriminisan jer se odlučio za jedno ili drugo pismo. Lično kada pišem koristim ćirilicu, na telefonu pišem latinicom. Ovakve stvari su čista glupost koja postoji npr. u Bugarskoj. Zamislite samo kako izgleda ćirlicom ispisan naziv rajfajzen banke ili mek donaldsa. Uostalom ovo je samo priča za nepismenu nacionalostičku glasačku mašinu koja će biti u ekstazi od ovakvih najava.
  • Ćirilica ис оут

    05.06.2017 10:34
    Pametni zaćute, idioti progovore a
    фукара се обогати.
  • Lusi NS

    05.06.2017 10:30
    Da li će Vukosavljević naziv svje firme Logos public relations, napisati ćirilicom?
  • Ja

    05.06.2017 10:28
    Veliku većinu ljudi mrzi da pišu naše slovne oznake i latinicom.....

    Pa tako da se ne čude ako muškarac dobije od žene sledeću poruku:

    ostacu u gradu, idem na sisanje i satiranje. da ti budem lepa ;)

    Vama koji imate danas kokos za ručak - prijatno !

    Apsolutno podržavam inicijativu.

    Писмен сам, знам да наместим ћирилично писмо и на рачунару и телефону - не брините ;)

  • стева

    05.06.2017 10:05
    Ћирилица
    Овакав текст написан латиницом је у најмању руку неозбиљан
  • DTD

    05.06.2017 09:56
    Живимо u vremenu pametnih telefona и глупавих људи...
  • Vladan

    05.06.2017 09:46
    Vratite glagoljicu pametnjakovici
  • pan5er

    05.06.2017 09:42
    Nije nametanje već zaštita... stvarno? Srbi su poznati po štićenju koječega, mada je sve što smo štitili u poslednjih 30 godina izgubljeno. Tako će nažalost biti i s latinicom. Uostalom, već ste probali s ćiriličnim internet domenom i rezultat je više nego poražavajuć. Razlog je očajno obrazovanje i zastareo sistem školstva. Verujem da 2/3 korisnika u Srbiji nema pojma kako da podesi ćiričicu na računaru, dok one koji to znaju jednostavno mrzi. Ćirilica je lepo pismo, ali to ne znači da je latinica ružna. Ne možete narodu zabraniti izbor i korišćenje bilo kojeg od ta 2 pisma. Uzgred, pišem latinicom, jer mi je prosto brže tako, a potpisujem se ćirilicom. Hoću li ostvariti bilo kakvu pogodnost?
  • Ne znam

    05.06.2017 09:38
    kako
    Ne znam kako se tim rešenjima razvija npr. turizam, naime ako bude sve na ćirilici kako će stranci znati gde i šta obilaze (možda je rešenje majušni natpis na latinici ili na nekom stranom jeziku-BUDALAŠTINA!
  • pera

    05.06.2017 09:34
    ..
    Cp6uja!!!
  • Milan

    05.06.2017 09:28
    Pa ovo je čist fašizam.
  • Ja

    05.06.2017 09:25
    Svestan
    Šta priča ovaj? Ja sam se apsolutno svesno opredelio za latinicu kada smo je učili u drugom razredu davne 1987. Kada sam shvatio da je pisana latinica mnogo brža za pisanje od pisane ćirilice tu sam sa ćirilicom završio. Nije bilo net-a, nije bilo crtaća na engleskom, nije bilo računara...
    Dan danas je ista priča, ćirilicu crtam samo kada sam na to primoran...

    Ono što me interesuje kako npr. da mađarska ili bilo koja druga nacionalana manjina ostvari povlastice koje se ovde spominju? To je potpuna diskriminacija....
  • Далибор

    05.06.2017 09:20
    Свака част
    Све што могу рећи је браво и напокон!!!
  • ovdashnja

    05.06.2017 09:17
    Da imam love sutra bih otvorila kafic "Латиница" pa onda trazila sve te pogodnosti.
  • Vlada

    05.06.2017 09:15
    ---
    Pitam se, питам се, шта ће прво да нестане. Да ли NAROD, sistematski uništavan, ponižavan i pokraden od ove i svih prethodnih vlasti или ћирилично писмо, nevešto, diletantski i naivno pokušavano da se sačuva uz "pomoć" vlasti koja se bavi svojim bogaćenjem, moći i samopromocijom?
  • Дерт

    05.06.2017 09:00
    Нажалост, морам признати да је напредњачки олош урадио добру ствар.
  • /

    05.06.2017 08:54
    /
    sta je sa ovom drzavom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna