Autor: Blic/L. Gedošević

Info
16.07.2017.
10:38 > 09:53
Evropska unija ne namerava da na prostoru Zapadnog Balkana stvara "Novu Jugoslaviju", ali je vrlo izvesno da bi region u narednom periodu mogao da bude "druga kolona" Unije, ali ne i njen deo.
  • Мунгос

    16.07.2017 17:58
    @ Nervirach, „Bas bi vam prijao jogurt sto ste ga bacali, jel?“
    Деловао си интелигентно, шта је са тобом, па Ви сте добијали тај јогурт, Вама је био намењен. Логично је да смо се ми требали интересовати да ли Вам прија, али нисмо зато што би то било неумесно и непатриЈотски, мислили бисте да Вас завитлавамо у Вашој несрећи.
  • treba nam pamet

    16.07.2017 15:33
    Ne treba nam nova Jugoslavija. Treba nam ekonomsko, trgovinsko povezivanje bivših republika
    da trgujemo, putujemo, da zakopamo ratne sekire i upriličimo dostojne živote svih građana na bivšem prostoru Jugoslavije.
    Nama treba život u miru dostojan čoveka, da izolujemo svako svoje političare kojima je zajedničko da kradu narod da se bogate, da misle samo na lični interes da im ne dozvolimo da nas svađaju zarad njihovog opstnka na vlasti.
  • Мунгос

    16.07.2017 14:46
    Ова идеја о држави Западни Балкан је одлична, Ко ли се то сетио? Овај Берлински конгрес је требао да буде раније. Једина мана је та што нам сада предстоји тешка и жестока борба против Српског хегемонизма. У ранијој сличној држави, ту борбу су храбро и срчано на својим плећима изнели српски комунисти, не знам коме би сада требали поверити тај одговорни задатак, када су сви демократе, а комуниста није остало ни за шупаљ зуб.
  • Zoran

    16.07.2017 13:29
    Nikad vise!!!!
    Nikad vise ni u jednu zajednicu bilo kako da se zove, Srbi su najvise izgubili kroz silne Jugoslavije. Kao pobednici u ratovima Srbija je trebala biti najveca i najjaca drzava Balkana i sire. 1918 smo trebali stvarati Veliku Srbiju a za to smo imali sve preduslove kao sila tog doba koja je bila na strani pobednika. Raspadom Jugoslavije Srbija je izasla teritorijalno manja nego kada se ta Jugoslavija stvarala 1918... zato nikad vise u Jugoslaviju!!!!
  • :)

    16.07.2017 13:06
    Savezna Republika Dziberija :) (copyright: Dasko i Mladja): Srbija, BIH, Crna Gora, Bugarska, Rumunija, Albanija, Makedonija.
    Salu na stranu, ovo je dobar put da se spasemo ulaska Rusije u ovu zonu. Ako se to desi, sa nasim razvojem je gotovo i zivoti su nam zapecaceni.
  • Attila

    16.07.2017 13:05
    istorija se ponavlja
    Bilo je istocno i zapadno Rimsko Carstvo kao pandam nastojanjima da se stvori ovo o cemu pisete nova Jugosavija i eu. Posle ovoga dolazim Ja.
  • Serbus

    16.07.2017 12:18
    Pa kad smo za materijal za eksperimente ocigledno za bolje i nismo..
  • Deks

    16.07.2017 12:16
    U predlozima vezanih za Berlinski proces oko stvaranja mini-saveza zemalja kandidata za EU sa ovih prostora nema predloga o slobodnom kretanja radnika između članica tog saveza. Kako to da je baš ovaj od temeljnih vrednosti Evropske Unije u ovoj inicijativi volšebno zaboravljen? Srbija i ostale zemlje regiona koje nisu članice EU treba da se potrude da što pre zadovolje sve kriterijume i postanu punopravne članice EU. Neki novi savezi ili "mini-unije" mogu da se naprave ali samo ako je to deo puta ka punopravnom članstvu EU kao i pod uslovom da to neće oduzeti vremena u tom ionako već suviše oduženom procesu. Ako se takav mini-savez i stvori podrazumeva se da će to biti savez ravnopravnih članica kao što je i sama EU, a ne neka zajednica gde će jedna od članica biti dominantnija u odnosu na druge. Ne gledam blagonaklono na ideje naše vlasti za stvaranje sličnih saveza koji bi po njihovim tvrdnjama bili komplementarni sa EU jer mi to deluje kao gubljenje vremena na irelevantne stvari umesto da se sva energija usmeri na članstvo u EU. Ne znam šta se krije iza ideje o "Trilaterali" između Srbije, Grčke i Bugarske? Po kom osnovu je utvrđeno članstvo u tom savezu i zašto tu nema npr. Makedonije?
  • Nervirach

    16.07.2017 11:18
    PatriJote, sta vi kazete na to sto niste hteli u ondasnju evropsku zajednicu i to BEZ USLOVA. Bas bi vam prijao jogurt sto ste ga bacali, jel?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna