Autor: N1, B92

Info
29.07.2017.
11:54 > 12:37
Pravilnik o registraciji vozila koji predviđa ukidanje slova Č, Ć, Š, Ž, Đ, Y i W izazvao je kod građana strah od mogućih novih finansijskih izdataka.
  • Недељко

    30.07.2017 08:24
    Све дупло
    Како су Грци успели да усагласе своје писмо са латиницом, а ми не можемо? Ми морамо све да радимо дупло, и да при томе лажемо да нема додатних трошкова.
  • Huncut

    29.07.2017 22:38
    cc
    Sredite vi nama da matora auta preko 2000 kubika ne bude registracija 60.000 dinara.
  • DonJuan

    29.07.2017 15:34
    Kakava je ovo izjava mup-a? Tablice ce vaziti do isteka roka na koji su izdate predvidjenog propisima po kojima su izdate... Ne znaju ni sami koji je to rok ili hoce da nas muce da sami kopamo po propisima? Uzgred budi receno, samo u Smrdiji tablice imaju rok trajanja ko kiselo mleko, u normalnim zemljama mozes da vozis sa istom tablicom ceo zivot ako hoces.
  • Ljubomir

    29.07.2017 14:12
    Polovično urađeno
    Najpre rečeno:
    Slova sa dijakritičkim znacima mogla su da naprave problem u inostranstvu, ali i ukoliko određeni softver ili sistem ne prepoznaje slova našeg pisma. "Izmenom pravilnika će ti problemi definitivno biti otklonjeni. Dakle, građani neće morati da razmišljaju da li ovde ili u inostranstvu razni softveri i sistemi prepoznaju naša slova ili ne prepoznaju"
    A zatim:
    Ova slova ostaće u nazivima gradova, što znači da se oznaka za Čačak ili Kruševac neće menjati.
    Što SASVIM LOGIČNO znači:
    Više neće biti problema u inostranstvu, niti "ukoliko određeni softver ili sistem ne prepoznaje slova našeg pisma", jer: pomenuti stranci i softveri neće imati problema da prepoznaju slova na tablicama ČA, ŠA, KŠ, BČ, BĆ, VŠ, ĆU, KŽ, PŽ zbog činjenice da su ova slova oznaka naziva gradova!
    I još:
    Više na tablicama nećemo viđati WC, ali mogućnost da se dobije VO i dallje postoji !
  • Jogi Letač

    29.07.2017 13:21
    Ova država samo gleda da "izbije" neke pare svojim građanima za neke gluposti tipa: zdravstvene kartice (nepotrebno - jer imaš JMBG na ličnoj karti), nova vozačka dozvola - iako stare nisu istekle prema datumu kada su izdate itd. Sada ide "šišanje" za nove saobraćajne dozvole i tablice, pošto im je rok 7 godina od dana izdavanja. S obzirom na rekaciju javnosti, rekli su da će biti produžen rok za tablicu, ali ništa nisu rekli za saobraćajnu, tako da će ona morati da se menja, jer na njoj piše datum do kada važi. Tako će i ove tablice da krenu da menjaju, pročitajte samo pažljivo tekst. Nove će >možda< važiti 9 godina, ako ne smisle novu svinjariju.
  • Vojvodina Republika

    29.07.2017 13:08
    I kakvu ste mi uslugu učinili produžavanjem važnosti tablica za 2 godne kada mi saobraćajnoj niste produžili važnost ?!?

    Dogodine moram da menjam saobraćajnu zbog isteka koji je vezan za prvi rok važnosti tablica, a za 2 godine da menjam i tablice i (novu) saobraćajnu zbog produženog roka isteka tablica !

    Ma nos'te se uočin i da vas moje oči više ne vide, jer biće belaja (kako bi naši "novi" Vojvođani kaz'li) !!!
  • zekonja

    29.07.2017 12:47
    .
    I opet nisu jasno objasnili za slovo X, da li ostaje samo za taxi ili za sve. Ja recimo imam XR.
    I hrvati imaju ista slova ali ih nisu stavili na table. Moramo mi ispasti budale i glupani baš uvek.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna