Autor: Gordana Mihailović

Info
31.07.2017.
10:58 > 06:42
Kada je nedavno premijer Slovačke Robert Fico dao Evropskoj komisiji rok do jeseni da počne da rešava problem različitog kvaliteta istih namirnica i proizvoda za tržišta "stare" i "nove" Evrope i zapretio da bi Slovačka mogla da uvede jednostrani embargo za namirnice Zapadne Evrope to je izazvalo reakcije i kod nas i ponovo otvorilo debatu o kvalitetu robe u Srbiji.
  • G

    31.07.2017 17:54
    @sdg - gospodine, da ste bar malo proputovali odnosno živeli u bogatijim zemljama Evrope zabeležili biste apsurd da je ista roba, odnosno kvalitetnija ali sa istim imenom i ambalažom, tamo ili iste cene ili čak i jeftinija, a veoma retko skuplja od one koja se prodaje u Srbiji, Slovačkoj, Poljskoj itd. Ovde se ne radi o poređenju BMW i Zastave i zašto ovaj prvi mora biti skuplji od drugog.
  • Trabantoni

    31.07.2017 13:49
    Mora se stati u kraj lobistima kojima je u interesu da nacionalna laboratorija ne proradi. Ti lobisti su uvoznici i neke domaće fabrike koji znaju kakvoću proizvoda koje plasiraju na teritoriji Srbije. Kad alab. proradi imaćemo mogućnost da saznamo šta to u stvari jedemo. Ministar poljoprivrede je nedovoljno edukovana osoba koja se za sada u smislu prioriteta još uvek ne bavi svojim poslom. Nadajmo se da hoće. Ako ne zna šta treba da radi, neka se svrati do Novog Sada sve će dobiti na papiru i nacrtano i pojašnjeno.
  • Kale

    31.07.2017 13:14
    @duško
    ...a kad je bilo glasanje?
  • duško

    31.07.2017 12:40
    što reče rambo amadeus, glasali smo za kapitalizam i eto nam ga sad...
  • sdg

    31.07.2017 12:18
    @Deks....interesantno kako neko moze tako naivno da tumaci clanak i problematiku...tvoj komentar me podseca na onu recenicu od Marije Antoanete...u vezi hleba i kolaca....da li je tebi mozda promaklo da kvalitetnija roba je SKUPLJA!!!...a stvarno kvalitetna je van domasaje 99.9% gradjana ove drzave...pa ti sad racunaj i izracunaj i otvori savetovaliste.
  • Deks

    31.07.2017 11:57
    Potrošači bi trebalo da paze šta kupuju i da daju prednost kvalitetnijim namirnicama. Tada će prirodno i proizvođači dizati kvalitet svojih proizvoda jer će znati da ne mogu tako lako prodati bilo šta. I to je sva filozofija. Bombastične izjave tipa toga da smo mi "korpa za otpatke zlog zapada" su nesuvisle, ne odgovaraju istini a takođe su i zlonamerne. Pa ako sve te namirnice sa zapada ne valjaju kako to da nema bajnih domaćih proizvođača koji će proizvesti kvalitetne namirnice i ponuditi ih tržištu?
  • Nervirach

    31.07.2017 11:22
    Da, ali bratic bas i uzima to sklj kvaliteta po jeftinijojj ceni a nama prodaje skuplje nego na zapadu. Kada se pojavila afera sa nabavkom fontane preko Alija setio sam se da je ono sto sam kupio u Winwinu imalo gresku kakvu je imala serija koja je prodavana preko Amazona. Naravno, kod nas je skuplje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna