Autor: 021.rs

Info
30.07.2017.
10:18 > 09:50
Danas i sutra su veliki i važni datumi u istoriji Vojvodine, poručuju u Ligi socijaldemokrata Vojvodine.
  • G

    04.08.2017 14:36
    @V - "poštovani" šizofreničaru, ni stanovnike FNRH srpske nacionalnosti niko nije pitao da li žele da budu obrisani iz ustava što je bio nelegalan akt kao ni da li žele da budu etnički očišćeni i pobijeni, ni stanovnike FNR BiH da li žele da budu van SFRJ iako ni to nije bilo legalno niti je moglo da se uradi bez njihovog pristanka, ni Srbe na KiM da li ne žele da budu državljani sopstvene države, ni stanovnike Baranje da li žele da budu dodeljeni FNRH, ni stanovnike Bačke ili Banata da li žele da budu etnički očišćeni od Hortijevaca.
    Vi ste taj koji želi i stalno potencira ideju da se preispituju odluke predstavnika naroda iz 1918. nazivajući ih "sumnjivim", dok nemate ništa protiv da Srem ostane deo Vojvodine iako se samo dan pre toga "sumnjivo" prisajedinio tadašnjoj Kraljevini Srbiji a kasnije zajedno sa severnim delovima Mačve dodeljen Vojvodini. Koliko god vama oni bili "sumnjivi", vi "gospodine" danas niste čak ni to jer vas niko nije izabrao da predstavljate ikoga u Vojvodini. Upravo ste vi taj koji zastupa duple standarde i standarde koji važe samo onda kada to vama tako odgovara dok druge volite da optužujete za isto. Žalosno je ali ne i smešno da zaista verujete da bezočno laganje može da vam zameni argumente, pa volite ovako da podmećete floskule o mom "istomišljeniku", iako bi Šešelj mogao da bude jedino vaš istomišljenik obzirom na vaše ideje o proterivanju građana Vojvodine koju non stop svojatate kao svoju privatnu imovinu a na osnovu njihovog porekla.
  • Мунгос

    01.08.2017 17:58
    Овај Ненад Чанак и Вук Драшковић су у нечему слични као јаје јајету: Лагали на кило, а следбеници се лепили за њих као мува на лепак. Сада када су престали да лажу, изгубили су и следбенике. Грешка.
  • ?

    01.08.2017 12:48
    Konacno
    Slažem se sa Ligom,sve su upravu ,ali prvp mi Sremci da se izjasnimo hoćemo li ostati u takvoj Vojvodini.Ipak smo se mi prisajedinili,možda neko nešto nudi bolje.Danas je vreme trgovine,nemojte zameriti.
  • Republika Liman

    01.08.2017 12:04
    Bilo nekad ...
    Desetine godina komentari Nenada Čanka ili LSV-a bili su inteligentni ,pronicljivi i zadirali u srce nerešenih pitanja građana Vojvodine. Posle ubistva premijera veliki "autonomaški " govornik videvši da je vrag odneo šalu naparavio je dil sa "pobednicima".
    "Biću uvek uz vas -glasi dil a ovih 15 % populacije navučenih na "kao" pitanja Vojvodine, obradive zemlje , finansija itd biće stalno pod kontrolom i uz pobednike na nivou republike .
    Odavno više nema pitanja gde su naši novci jer je dotični dobio dozvolu da ih ubire za lične potrebe.
    Ko to ne vidi politički je slep. Povraća mi se od svakog saopštenja LSV i Čanka po ovim pitanjima . A šteta jer zaista tu ima čestitih ljudi koji možda misle da više nemaju kud...
    Ili možda imaju.......
  • Nislija

    01.08.2017 07:02
    Jedina prava decentralizacije je da se cela država izdeli na regione i to: centralne Srbija ne na nekoliko delova plus grad Bg kao posebna celina i Vojvodina na Srem Banat i Bačku.
    Svaki od tih regiona treba da ima svoje izvore finansiranja i samostalnost u izboru projekata koje želi da finansira.
    Unutrašnji poslovi, vojska i ostali ostaju u nadležnosti centralne države. U organima centralne države treba da budu zastupljeni svi regioni podjednako.

    Sve ostalo je politikanstvo.
  • V

    01.08.2017 05:55
    @G
    nepoštovani "komentatoru" G, bez čitanja vašeg dosadnog zlonamernog komentara, nego samo bacivši pogled i videvši da ste posegnuli za vašim standardnim izvrtanjem, mogu vam reći sledeće:
    Stanovnike Hrtkovaca niko nije pitao da li žele biti u etnički očišćenom Sremu. Ili uopšte u Sremu. Da bi stanovnici Hrtkovaca mogli biti bogati, možda im treba izdvajanje iz Srema (SR/_) i prelazak u Srijem (HR/EU)...
    Evo ovo gore je nivo vaših "komentara" i "argumenata", izvrtanja i gluposti koje ovde plasirate šireći mržnju. Samo to radite selektivno, pa tzv. Republici Srpskoj dajete državnost, Vojvodini uskraćujete autonomiju, Sremu je dajete, a Hrtkovcima npr. opet ne dajete. (doduše Hrtkovci a i mnoga druga mesta u Sremu posle etničkog čišćenja koje je sproveo vaš istomišljenik Šešelj, možda i nisu više dobar primer).
    Ili dajte jednom neki argument bez duplih standarda ili prestanite izvrtati i zloupotrebljavati slobodu govora i odsustvo cenzure na 021.
  • G

    31.07.2017 20:59
    @V - "poštovani" šizofreničaru, hvala vam što po ko zna koji put potvrđujete svoje mentalno stanje i po ko zna koji put ne želite da na sebi primenite svoje sopstvene standarde koje volite da namećete drugima. To je nešto što može da se desi balavcima koji su u poslu izmišljanja istorije, izvrtanja istorijskih događaja i njihovo stavljanje u onakav kontekst kakav im odgovara u datom trenutku dok zatvaraju oči pred svime što im ne odgovara i oko sebe konstruišu imaginaran svet u čije postojanje zaista veruju.
    Da bi građani Banata ili Srema mogli postati sposobni da se obogate i konačno imaju veće prosečne plate od Novog Sada, treba im autonomija. Na tu ideju međutim vi podižete i upirete svoj fašistički prst i suprotnoj strani stavljate svoje reči u usta u nedostatku argumenata, toliko umete da lajete a ne umete da smislite nijedan jedini argument zašto je loš prekid trenda da je Novi Sad isto što i Vojvodina, a što ste toliko puta pokazali dok sam govorio o Vojvodini a vi smatrali da govorim samo o Novom Sadu. Molim vas da se lečite, to je potrebno i neophodno kako vama tako i vašoj okolini.
  • V

    31.07.2017 20:34
    @G
    nepoštovani "komentatoru" G, na vaša izvrtanja više se uopšte ne obazirem, dosadni ste...
    A da bi građani Vojvodine mogli postati sposobni da se obogate, treba im autonomija.
    Bez autonomije, sposobni ili nesposobni, svi su nesposobni (osim retkih bezobraznih, beskrupuloznih skorojevića koji koriste ovakvo stanje)
  • pera

    31.07.2017 15:11
    bivsi simpatizer
    Ajde mrs...
  • G

    31.07.2017 15:07
    @V - "poštovani" šizofreničaru, molim vas da navedete da li ste i kada preispitali ispravnost odluke o tzv. "prisajedinjenju" Srema ostatku Vojvodine? Tzv. "prisajedinjenje" nisu izglasali Sremci sa pravom glasa jer ih niko to nije ni pitao. Izglasali su ga sumnjivi tzv. "predstavnici" naroda i to ne svih naroda, nego samo pobedničkih i probranih.
    Nemojte biti toliko jednostrani i kritikovati nešto samo kad vama odgovara a prećutati puno gore stvari.
    Vojvodina može biti bogata samo ako bi građani u njoj bili sposobni da postanu bogati, a ako ste vi predstavnik takvih sa vašim mišljenjem da treba da imate veća prava na osnovu mesta svog rođenja onda je potpuno jasno zašto je Vojvodina tu gde jeste.
  • ISTORICAR

    31.07.2017 14:46
    Ligasi osim sto su ostali bez clanstva i glasaca, izgleda da su ostali i bez KESHA, pa vele, hajde da talasamo valjda ce neko ubosti lovu, da cutimo !!!!!
  • Zoki021

    31.07.2017 13:36
    autonomija
    Džaba nam sva ta autonomija kad sve što uplaćujemo ide u jednu kasu.A njih niko ne kontroliše koliko nam vraćaju.
  • dzoni

    31.07.2017 13:15
    @wihte power

    Kao što sam rekao možete samo da pretite to je vaš nivo.To što vaše neonacističke triade tolerišu ovde je neka druga priča.
    Da se ne ljubimo.

  • White Power

    31.07.2017 12:45
    @dzoni
    Iz komentara ti se vidi da si zbunjen i smlacen do neprepoznavanja. Tipican produkt vlasti koja juce kolje zardjalim kasikama, danas ne da Kosovo, a sutra prodaje Vojvodinu Arapima.
    I jos te ubede da si jako silan, hrabar i bitan i da se svet vrti oko izmisljene zlatne viljuske kojom su jeli na dvoru nekog nepostojeceg vladara.
    Kada Vojvodina bude okrenuta istinskim vrednostima nece niko nikoga terati.
    Kao i uvek, kukolj ce sam da ode-ili da se osusi.
  • dzoni

    31.07.2017 12:22
    @White Power

    Jel to kod vas Odžićevaca sad Neonacizam najnoviji letnji hit?
    Da nećete možda Srbe terati?
    Ajde izađi na ulicu i reci to glasno ako imaš "cojones" što kažu Španci.
    Ali znamo da ste kukavice i da vam je štelovanje +/- i šaranje fasada kartonskim modlama krajnji domet -da se ne ljubimo :)
  • Србин Бачван(ин)

    31.07.2017 12:20
    ..ето прилике да ЛСВ своју чврсту колаицију са СНС крунише остваривањем пуне и праве аутономије Војводине у Србији..за почетак а биће прилике и за Републику Војводину (кад Вучић обнови свој председнички мандат за 5 година)...с обзиром да Вучић препушта Косово и Метохију а ускоро и југ Србије албанцима..зашто и Војводина не би добила свој део..овакву прилику Војвођански политичари морају да искористе..
  • Mirko

    31.07.2017 10:09
    Vojvodjanska zita
    Prazne price i zamajavanja dok nam iza ledja prodaju oranice! Kad nam rasprodaju resurse, onda cemo, dragi moji Vojvodjani, traziti autonomiju novosadskog asfalta. Mozda tada autonomiju i dobijemo, ali to nece biti nasa bezzemljaska autonomija vec autonomija zemljoposednika koji nece biti Vojvodjani.
  • White Power

    31.07.2017 09:45
    Vojvodina Republika
    @janko
    Svoditi priču o autonomiji Vojvodine na Čanka i njegovu udbašku kliku je isto što i svođenje olimpijskih igara na golf i jedrenje, na primer.
    Autonomija Vojvodine je stvar daleko značajnija, tradicionalnija i kompleksnija od jedne udbaške komune, bez programa, bez znanja i bez kadrova.
    Sa druge strane, ako su srbijanske dahije toliko sigurne da stanovnici Vojvodine ne žele teritorijano otcepljenje od ostatka države, zašto ne raspišu referendum i jednom zauvek stave tačku na to pitanje?!?!
    Suština problema Vojvodine je što ona više nije u stanju da hrani siromašni ostatak države, jer će i sama potpuno propasti. Vojvodina se što pre mora okrenuti sebi i sebi sličnima, a to sasvim sigurno nije siromašni jug. Samo opstanak na principima KOLIKO ZARADIM-TOLIKO I TROŠIM može garantovati boljitak za Vojvodinu. Nikakvi kompromisi na uštrb ekonomskog boljitka Vojvodine.
    I nemojte se zavaravati istorijskim „činjenicama“ i kojekakvim velikosrbijanskim manipulacijama o Vojvodini i „volji građana“, jer je opstanak Vojvodine van Srbije daleko veća istorijska dimenzija od stogodišnjice tog, po Vojvodinu beskrajno nesretnog i kobnog državotvornog bluda, koji preti da joj u potpunosti satre identitet.
  • neko

    31.07.2017 08:38
    Kad vidim da Liga bori za prava Vojvodine dodje mi da se smejem, obicna grupa muljatora kojima je jedino bitno da budu na nekoj funkciji, Vojvodine se sete samo pred izbore. Pa sto svako saopstenje i zahtev saljete medijima ? Pa sedite zajedno sa AV-ovim kadrovima u NS i u brdu drugih opstina, lepo im recite sta hocete. A vi bi malo da budete autonomasi, a da vas finansira i AV
  • sremac

    31.07.2017 06:49
    Vojvodina je nastala po nalogu J.B.Tita 1945 cepanjem teritorija Srema, Backe i Banata od Srbije da bi se obezglavilo srpsko "cudoviste" od kog su zazirali Hrvati, Slovenci i muslimani. A zasto titovi autonomasi nazad sem izgubljene autonomije za njihov projekt izmisljene teritorije ne tarze i Baranju od Hrvata? Eh da, ad se ne bi zamerili svojim politickim sponzorima u Zagrebu.
  • zoran

    30.07.2017 22:09
    Svašta
    Totalno neznanje i malicioznost. Vojvodina nije 1945. godine ušla u sastav Srbije, dakle neznalice prekinite da trujete narod!
  • Marko

    30.07.2017 18:58
    vraćanje pune autonomije Vojvodine posle priznanja Kosova kao i još mnogo toga na šta je AV pristao da bi ostao na vlasti, neće predstavljati nikakav problem.
    Žuti nisu na to pristali pa evo gde su sada
  • Inspektor Višekruna

    30.07.2017 17:45
    Budalaština!
    Kad je u ovoj zemlji ustav bio neka garancija?
  • Boris Kostunica

    30.07.2017 17:28
    Bez obzira na zlurade komentare ja jos uvek verujem gospodinu Canku da i dalje cini uslugu drzavi Srbiji drzeci separatiste pod "psihopatologijskom" kontrolom i redovnim razocaranjima u periodima od 5 do 6 godina kako bi potonji izgubili svaku nadu i povinuli se zloj sudbini poseljacivanja i pljacke u ime patriJotizma. Volimo vas!
  • V

    30.07.2017 16:56
    @Janko Farkazdin
    u svemu što ste rekli, delimično ste u pravu samo u tvrdnji da se vaš komentar odnosi na temu članka.
    No, život i stanje u Vojvodini ne zavise od samo jednog trenutka u istoriji i insistiranje samo na njemu kao da je jedina nelegitimna stvar koja nas je zadesila je jednostrano i zlonamerno.

    Od autonomije se ne živi, nego se živi bolje (i to dokazano). O tome se radi.

    Vrlo ste neozbiljni ako kao merilo podrške autonomiji uzimate broj glasova jedne partije.
    Izbori nisu bili referendum o autonomiji.
    Sem toga, vlast je na izborima osvojila 1/2 glasova izašlih tj. 1/4 ukupnih glasova. Onda recimo da je za ovakvu ili manju autonomiju samo 1/4 glasača, ako ćemo po vašem.
    Da Vojvođani nisu za autonomiju, bila bi ona odavno potpuno ukinuta, umesto što je samo obesmišljena i svedena na formu.
  • bulevarac

    30.07.2017 16:40
    ko o cemu ligasi o autonomiji
    Vi iz LSV mogli bar da izbacite koju izjavu o zakon koji stupa na snagu u septembru, jer kad dodju stranci i pokupuju zemlju dzaba autonomija
  • Janko Farkazdin

    30.07.2017 15:30
    @ V
    Odluke u komunizmu jesu bile legalne. A kako su bile legalne, tako sto se i pre glasanja znao rezultat. Sta bi bilo da je neko glasao suprotno od onoga kako mu je receno da glasa. Ne bi zavrsio na Golom Otoku zato sto je on otvoren 1948 ali sigurno bi lose zavrsio.
    Zasto bi ja preispitivao prisajedinjenje.
    Ovaj tekst je o autonomiji Vojvodine. Ja to komentarisem. Kada bude tekst o prisajedinjenju onda cu i to komentarisati.
    Komentarisacu i Milosevica kada bude tekst o njemu.
    A smesno je i govoriti o autonomiji u Vojvodini kada SNS ima vecinu. A pre njih najvise glasova je imao SRS. Za njih je narod glasao. Ako ljudi hoce autonomiju mogli su da glasaju Canka, ali nisu. Znaci li to da ih autonomija ne zanima?????
    A sto se tice bogatstva reci cu samo da sam ja zemljoradnik i da meni to nista ne znaci. Ja orem zemlju i sa autonomijom i bez nje. Sve te price su sazvakane. Albanci, Hrvati, Slovenci, Crnogorci , autonomije, Evropska Unija.
    Zivi se od rada a ne od autonomije. Samo da imamo autonomiju pa ce krave davati 100l mleka.
    Vremena su se promenila i mora se uhvatiti korak sa vremenom a ne plakati. Nekada je moglo da se lepo zivi od psenice i kukuruza. Danas mora vise da se radi. Sedeti ispred prodavnice, piti pivo i pricati kako bi sve bilo bolje samo da nam AV da autonomiju(a vecina je glasala za njega). hahahahahaha
  • dzoni

    30.07.2017 15:27
    @Perica

    "oprzuj" i otcepljuj u svojoj lijepoj :) da se ne ljubimo.

  • V

    30.07.2017 14:20
    @Janko Farkazdin
    Niko i ne kaže da je u komunizmu bilo nekakve demokratije i volje naroda, ali iako nelegitimne, te i takve odluke su eto bile legalne.
    No čudi me da kad već toliko vodite računa o volji naroda, kako onda niste preispitali ispravnost odluke o tzv. "prisajedinjenju"?
    Tzv. "prisajedinjenje" nisu izglasali Vojvođani sa pravom glasa jer ih niko to nije ni pitao.
    Izglasali su ga sumnjivi tzv. "predstavnici" naroda i to ne svih naroda, nego samo pobedničkih i probranih.
    Drugim rečima, zbog ondašnjeg etničkog sastava (koji je u međuvremenu naglavačke promenjen), odluku o tzv. "prisajedinjenju" je donela manjina. Legitimno?
    Vojvođani takođe nisu pitani ni kada je Milošević državnim udarom protivustavno oduzeo Vojvodini i Kosovu autonomiju te time otpočeo raspad SFRJ. Legitimno?
    Nemojte biti toliko jednostrani i kritikovati nešto samo kad vama odgovara a prećutati puno gore stvari.
    Glavni razlog zašto Ustav treba menjati je da se Vojvodini vrati autonomija kako bi ponovo bila bogata.
  • Perica

    30.07.2017 14:14
    Autonomija
    Kakva bre autonomija . HOCEMO DRZAVU DOSTA VISE OVIH HULIGANA IZ BEOGRADA. nikad nisam bio za ovu opciju ali sad kad vidim sta radi ovaj ime da mu ne spominjem gadi mi se ma OTCEPLJENJE JEDINO RESENJE ZA SPAS. Kazu najvise nelegalnih objekata ( kokosinjaca,svinjaca,cardaka ekonomskih objekata ima u Vojvodini pa da se to oporzuje. Alo bre pa gde da bude nego u Vojvodini gde se jedino i radi , nema sigurno po BG . Mars bre dalje od nas dosta je bilo.
  • Miodrag iz Peći

    30.07.2017 12:56
    Volja Srba...
    Dogodine 25. novembra će biti 100 godina o prisjedinjenju Vojvodine kraljevini Srbiji. To je mnogo važniji jubilej od ovog Čankovog i njegovog pozivanja na antifašizam. Ako je antifašizam proterivanje preko 500.000 vojvođanskih Mađara i Nemaca i ubistvo svakog desetog (50.000) onda aferim. Ta "Autonomija" se sa pravom može nazvati genocidna jer se u periodu od 1945 do čak 1952. god. vršeno raseljavanje domicilnog stanovništva i "Vlakovima bez voznog reda" naseljavali Srbi iz Knina, Banije, sa Velebita. "Etnički čista Vojvodina" je dovršena raseljavanjem Hrvata i naseljavanjem izbeglih Srba iz Hrvatske nakon "Oluje". Šačicom autothonih Slovaka, Rusina, naseljenih Crnogoraca (1939.god.) i Makedonaca (1952.god.) i Mađara, možete samo glumiti multinacionalnost i multikonfesionalnost a o nekoj multikulturalnosti se nažalost može samo sanjati.
  • Badza

    30.07.2017 12:43
    AV kaze-nema autonomije
    Jos malo da rasproda sta ima,pa kad rasproda otici ce ...Vi iz Lsv ste obicne slihtare, veliko razocaranje novosadjana,mala interesna grupa od 5-6 ljudi koji gledaju svoju g....u. Kako ste radili tako ce vam se vratiti...
  • Janko Farkazdin

    30.07.2017 11:01
    Hahahahaha
    Volja naroda. Hahahahaha
    U komunizmu je postojala volja naroda.
    Ispasce da je tada narod glasao za poslanike koji su donosili odluke.
    Glasali su samo clanovi jedne partije koji su zamislite svi glasali isto.
    Mozete da zamislite da je neko podigao ruku i rekao ja mislim da Vojvodina treba da bude nesto drugo.
    Pozivati se na nesto od pre 72 godine ima smisla kao i pozivati se na careve i kraljeve. od pre 300 godina.
  • Ja

    30.07.2017 10:41
    Idem da napravim kokice pa da citam komentare.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna