Autor: Novosti

Info
07.08.2017.
07:52 > 08:10
Primena odredbe Zakona o PIO kojim je predviđeno da se majkama sa jednim, dvoje ili troje dece prizna poseban staž za konačan obračun visine penzije, odložena je do 2032. godine.
  • Damen Kapriz

    08.08.2017 12:05
    Života ti shimmy, pa cela je priroda sklopljena, majčinstvo, znači odgoj dece. U celom svetu kuća stoji na ženi.
    Usamljni primeri koje navodiš, bez značaja su exepciones.
  • umetnik

    08.08.2017 07:27
    glupost
    Neznam kome je ovo palo na pamet ,ako vec hocete pomoci majkama pomozite dok izvode na put i negujuu decu a ne posle
  • Shimmy

    07.08.2017 15:24
    @Zla...
    Iz vaseg komentara, mozda ishitreno, ali zakljucujem jedino da Vas otac nije ravnopravno ucestvovao u vasem detinjstvu, sto jeste tuzno, ali nije opste pravilo!

    Moji roditelji (zivi i zdravi), dele jedan racun u banci, jednu serpu na stolu, jedan bracni krevet, jedno prezime i podjednako su ucestvovali u mom vaspitanju i odgajanju! Kada se rodilo prvo dete (moja sestra), otac je u firmi dobio komentar "niko nije castio TOLIKO za ZENSKO dete", na sta se covek toliko naljutio (mozda i previse), da pojedini clanovi radnog kolektiva vise nisu bili dobrodosli u nasoj kuci. Na roditeljske isao iskljucivo otac, a pelene menjali skoro pa podjednako.

    A na Vas komentar ". I sto neko rece, kad bude bioloske ravnopravnosti, onda znak jednakosti! ", samo cu istaci da su upravo takve reci razlog zasto srecom jos uvek cak i vecina zena ne daje svoju podrsku neo-feministickom pokretu koji je degradirajuci za muskarce, mada ovako glupavi zakoni i dalje prolaze. A da ne kazem koliko je jezivo sto ne vidite da je upravo takvom argumentacijom zenama bilo zabranjeno pravo glasa na osnovu argumenta "mozda nemamo matericu, ali imamo mishice, pa ce biti kako mi kazemo".

    Tretiranjem muskaraca kao "rasplodnih bikova" ili "donatora sperme" nece nista dobro doneti, ja verujem/ocekujem da zbog sve veceg pravnog jaza u oblasti braka i roditeljstva, kao i ovakvih odredbi gde se nagradjuje/favorizuje samo zena, brakova zapravo biti sve manje, kao i dece. A razlike izmedju polova sve vece!
  • xx

    07.08.2017 14:18
    Zbog ovakvih prava postacu peder.
  • Zla...

    07.08.2017 12:49
    @shimmy
    'leba ti, pitaj svoju majku i oca (pretpostavljam da su, hvala Bogu, zivi) kome je bilo teze u tvom radjanju, odrastanju, vaspitavanju......Ko je imao vise neprospavanih noci zbog tvoje temperature, menjao ti pelene,hranio,uspavljivao i citao knjige, ko je cesce isao na roditeljske..... I sto neko rece, kad bude bioloske ravnopravnosti, onda znak jednakosti!
    A majkama zelim da u zdravlju docekaju tu 2032. godinu, uinat!
  • Nella

    07.08.2017 11:20
    Čista glupost
    Ne vidim nikakvu vezu između dece i posla! Osim ako se ne začnu na poslu???
    Treba drugim merama pomoći roditeljima da dete odgoje do 20-te godine, a davati "podsticaje" u 60+ je čista glupost. Žene su rođene da rađaju i "nagrada" posle 30 godina ničemu ne vodi!
  • Aleksandra

    07.08.2017 10:54
    Ne lipši magarče do zelene trave!
  • Shimmy

    07.08.2017 10:40
    @@Shimmy
    "Zasto je neko prevarant(kinja) ako se razveo?! Alimentacija je namenjena troskovima zivota dece, ne znam da li imate predstavu koliki su... Za prosecne gradjane neizvodljivo od jedne plate. Ili mislite da ako se razveo, drugi roditelj nema vise nikakvu odgovornost, to nisu vise njegova/njena deca?"

    Zato sto se pod okriljem jednakosti favorizuje iskljucivo jedan pol sa alibijem "zrtve". Iako finansiranje samohranih majki jeste favorizovanje takvog stila zivota, nije problem sto se neko razveo, vec sto taj "neko", u 99% slucajeva dobija pravo na roditeljstvo i starateljstvo nad decom, dok muskarac dobije priliku da deli te zaista ogromne troskove na pola, uz priliku da dete vidi mozda jednom nedeljno (nema sta, "posteno"). Dakle nije problem alimentacija, vec pravo na jednako roditeljstvo. Kao i pravo na podjednako odlucivanje u slucaju nezeljene/neplanirane trudnoce! Odgovornost bi trebala da je tolika kolika su i prava na odlucivanje o potomstvu u slucaju neplanirane trudnoce, pravu na roditeljstvo i pravom na period provedenim sa decom.

    Od mojih para (porez placamo svi), ne zelim da finansiram bilo ciju majku, samohranu ili ne.
    Zasto finansiranje ne bi bilo 50-50 ocevi i majke? Ili samo mama ume sa parama? A guramo poruku da oceve boli uvo?

    Potomstvo je licna stvar, ko mi danas bude finansirao radjanje MOJE dece, sutra ce dati sebi za pravo da radi sta hoce sa NJIHOVIM zivotima! Dakle, hvala, ali NE HVALA!
  • @Shimmy

    07.08.2017 09:56
    Zasto je neko prevarant(kinja) ako se razveo?! Alimentacija je namenjena troskovima zivota dece, ne znam da li imate predstavu koliki su... Za prosecne gradjane neizvodljivo od jedne plate. Ili mislite da ako se razveo, drugi roditelj nema vise nikakvu odgovornost, to nisu vise njegova/njena deca? A o "pravoj" jednakosti cemo pricati kada budemo imali i biolosku jednakost, kada budu mogli muskarci da budu trudni, poradjaju se, doje, ne dobiju posao jer "ima jedno malo dete, htece i drugo, a onda stalno bolovanja". Dakle - nikad.
  • Koriolan

    07.08.2017 09:52
    Jednog dana biće sve tvoje
    Tako kažu roditelji-cicije svojoj deci dok se ova zlopate podižući svoj podmladak. Dajte im sada kad im je najteže, manite penziju uvećanu za 10% (jednog dana). Dečji dodatak za svako dete do punoletstva - jedini ispravan i pošten oblik brige za porodicu. Rastavite od novca Tomu, Dačića, Cicu Tabaković, Zorannah Mihajlović, Kneževića, Bajatovića, "Cecu, Mecu i ostalu decu, što ni cvonjka u porez ne meću" i eto para za naše majke.
  • Nije baš tako

    07.08.2017 09:23
    Za treće dete postoji odavno dve godine staža, još od osamdesetih godina.
  • Perica

    07.08.2017 09:13
    I tad ???
    problemom nataliteta će se baviti kad izumremo.
  • ...

    07.08.2017 08:44
    Tumačenje
    "Srbima dajte sve kao u Evropi, samo mnogo, mnogo kasnije...." Potrebno je prorediti i raseliti prostor Balkana, za naše planove."
  • Shimmy

    07.08.2017 08:44
    "Jednakosti polova"
    Da, da, to su te jednakosti polova. Bracni par lepo ima decu, pa se razvedu i svako na svoju stranu. Njemu aliemntacija i prazan dom, a njoj deca dok odrastaju i povecana penzija u starosti i to jos prevremena u odnosu na muskarca. Bravo za feminizam i "jednakost". Sta ispadne takva zena po povelji za "rodnu ravnopravnost"? Prevarant ili prevarantkinja?
  • Titanik

    07.08.2017 08:32
    Narod za odstrel, ili narod na odstrelu pravilnije... koja strasna osveta, pogledajte ko, kako i kuda gura drzavu.
  • Branislav

    07.08.2017 08:31
    Sta reci...sramno...tek 2032...
  • Cole

    07.08.2017 08:24
    Zašto se žuri sa primenom bolje bi bilo da se krene negde oko 2099. godine. Raduje me što je ipak napravljen korak u napred sada smo pravi naprednjaci, nema više biće za dve, tri godine imamo rast na dvadeset, trideset.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna