Autor: RTS, 021

Info
14.08.2017.
18:26 > 09:58
Skupština Srbije je pre osam godina usvojila Zakon o genetski modifikovanim organizmima, koji ima nultu toleranciju za trgovinu tim proizvodima, međutim nepreciznost jedne odredbe dozvoljava upravo suprotno.
  • Jeftini političari

    14.08.2017 16:13
    Da, da, slučajno je to...
    Ma, slučajno je to. Jadni oni, ne znaju da donesu zakon. Nisu to kupovali kad su uzimali diplome.
    A voće se na sav glas dere da nije GMO. A tek grašak.... mogao bi se kao municija koristiti.
  • Čučuk Stana

    14.08.2017 15:46
    @Lol
    Prvo proveri kako se šta piše, nije dali (nisi dao) već- da li (nešto pitaš)!!
  • lol

    14.08.2017 12:54
    Za Milosa
    Tolko o tome koliko si obavesten, mani se demonizovanjem uvoznih proizvoda kad su nasi domaci isti a u nekim slucajevima jos i gori sto se tice kvaliteta. Ovo sto sam napisao je proverena informacija. Zaista je sve jedno dali konzumirate Pionir ili Mars obe sadrze gmo kukuruzni sirup. Dali jedete Pionir tvrde bombone ili uvozne Haribo opet sadrze kukuruzni sirup. Nemacka kobasica ili domaci kulen opet isto......
  • Bucko

    14.08.2017 12:39
    Hibridni kukuruz
    Bitno je da se uvozi rusko radioaktivno djubrivo od koga nam njive svetle nocu, a zbog njega cemo svi biti genetski modifikovani uskoro. Ali nema veze, vazno je da je rusko.
  • pera

    14.08.2017 11:50
    ..
    Pa sta i ako udje? Ne postoji ni jedan naucni dokaz da su GMO stetni.
  • Miloš

    14.08.2017 11:39
    Kupujte domaće!
    GMO proizvodi se uvelio uvoze kod nas. Postoji čitava lista GMO proizvoda kao što su: Snikers, Mars, Twis čokoladice, Uncle Bens grašak, Lipton čajevi, Ferrero proizvodi, Nestle čokolada, Coca-Cola, Sprite, Fanta, Pepsi, Knorr supe, Heinz začini, Milka čokolada, Jacobs kafa, Mc Donals mreža restorana brze hrane, Danone jogurt ....... Kupujmo domaće!
  • lol

    14.08.2017 10:48
    Gmo hrana je na nasim policama preko 20 godina. Nemam nista protiv gmo hrane jer nije nigde jos potvrdjeno da je ona stetna na spram ne gmo proizvoda koji se tretiraju insekticidima, pesticidima i herbicidima koji su i tek kako dokazano stetni.Bilo bi fer da ako se gmo proizvodi pocnu oznacavati da se oznace i voce povrce,meso koji su tretirani hemijom, antibioticima itd.Ali na stranu to ko je za ko je protiv i sto, bilo bi ok da se to ipak istakne na proizvodima pa da oni koji izricito ne zele da koriste gmo produkte imaju izbora. A na zalost nemaju jer se Gmo produkti nalaze skoro u svemu. Primera radi kukuruzni sirup je zasladjivac i konzervans koji se dobija iskljucivo od gmo kukuruza. Kukuruzni sirup mozemo naci u skoro svim konditorskim proizvodima. Pekarska industrija ga takodje koristi posto peciva duze ostaju sveza. Poslasticari ga koriste u proizvodnji fondana , sladoleda .Takodje se koristi u proizvodnji suhomesnatih proizvoda i preradjevina od mesa kulen, kobasice, cajna, budimska.....
  • Vojvodina

    14.08.2017 10:36
    Podrzavam GMO u Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna