Info
22.08.2017.
12:17 > 11:02
Mada se požalio kako će država samo na drastično umanjenom rodu kukuruza izgubiti milijardu evra, predsednik Vučić nije ni pomislio da znatan deo od 530 miliona evra budžetskog suficita ubaci u poljoprivredu.
  • Ema

    22.08.2017 17:10
    Mada država stalno ističe agrokompleks kao šansu, ima i, za naše prilike, popriličan buđetski deficit, ,ipak ne uvećava agrarni budžet, čak i kada suša katastrofalno umanji rod useva. Teško razumljivo i autor je uočio i dobro opisao licemerje vlasti...
  • Pedja

    22.08.2017 14:09
    Susa
    Bavim se poljoprivredom,posle faksa zavrsenog,navodnjavam,povrtarstvo,deo ratarstva,sve povrsine nije moguce navodnjavati,zasto,zato sto su posedi rasparcani na 17 mesta,to nije mogice navodnjavati ,pitate zasto nije sav posed na jednom mestu,zato sto nam poljoprivredu vode ljudi kojo bosi po njivi setali nisu,pojma o istoj nemaju,subvencije u rumuniji 250,madjarskoj 300,hrvatskoj 300 evra po ha,itd,nema nama sa 40 evra po ha buducnosti,kad prvi komsjia kaze,"zasto ti da Doobijas subvencije"???,zato komsija sto moj deda nije rasprodao zemlju kao tvoj,zato sto 6 generacija radi za svaku buducu,zato sto rec -poreklo- ima tezinu,nikada gologuzani nece biti domacini,vec foliranti sa telefonom od 500 evra u dzepu,naocarima za sunce na glavi,u basti nekog kafica,komentarisati kako subvencije sluze da seljak kupi dzip i led tv,da ne nabrajam dalje,poljoprivredu ove zemlje unistava takav stav,subvencije "gospodo" sluze da bi cena krajnjeg proizvoda koji vi jedete bila jeftinija,da vam posle pazara hrane ostane za kafu u basti lokalnog kafica,pozz od dipl ing poljoprivrede,proizvodjaca hrane,mislite realno.
  • Limanac

    22.08.2017 13:51
    Članak nema veze
    Ja ne podnosim Vučića, ali mislim da treba biti realan.

    I Mađarska i Hrvatska IMAJU ODAKLE da daju subvencije seljaku.
    Mađarska ima Industriju a Hrvatska turizam. Srbija nema ništa.

    Priče o šansama za razvoj od poljoprivrede su obična demagogija političara.
    Jedna Holandija na koju se svi pozivaju, ima manje od 3% ukupnog BDP-a od poljoprivrede.


    Ovo je 21, a ne 19 vek.
    Subvencije se i daju jer inače poljoprivreda ne može da ostvari dobit poput IT-ja ili automobilske industrije na primer.
    Onda dolazimo i do drugog pitanja: da li subvencije treba dati svima ili samo nekima?
    Da li Kostiću ili Miškoviću treba dati subvenciju?

    I na kraju, zar autor ne zna metode našeg vrlog dramosera? Imaćemo, kao i svake godine suficit sve do decembra, zato što država zbog njegovog palamud..nja ne plaća svoje obaveze.
    Kada se u decembru sve poisplaćuje, opet ćemo imati deficit od najmanje 4%
  • Nindža Kornjačleone

    22.08.2017 12:22
    Na kraju ce nekako ispasti da nam ide super. Lideri regiona.
  • cobani

    22.08.2017 12:22
    se
    sete oraca,kad nemaju da hrane stoku,idite kuci
  • Mica

    22.08.2017 11:25
    Da li autor zna koliko kosta jutro zemlje? Nek se raspita, pa onda rasudjuje o patnji seljaka. Od koga uzeti, pa dati seljacima (ukljucujuci Matijevica, Kostica,...)? Od lekara? Od radnika cistoce? Kasirki? PS Inace, posto autor veruje u sufici koji imamo, clanak i ne cudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna