Autor: Tanjug

Info
22.08.2017.
17:06 > 20:19
Nacrt Zakona o platama službenika i nameštenika u organima autonomne pokrajine i jedinice lokalne samouprave razmatran je na sednici Socijalno-ekonomskog saveta.
  • Чиновник

    23.08.2017 10:22
    Ко ће контролисати контролоре?
    Мораће сви запослени да, осим свог редовног посла, воде и сталну евиденцију шта су одрадили, јер ко ће да се сети на крају рада шта је све урадио. Колико су предмета примили, послали, колико телефонских позива су имали, колико странака су примили итд. За сваки посао ће бити предвиђено неко време (сабираће бабе и жабе, јер не праве се шрафови па да се зна време по комаду) па кад се све сабере видеће се учинак. У ствари, нико не контролише шта се уписује у евиденцију рада. Можеш да напишеш било шта. Шефови реално немају могућности да прате и бележе шта је ко урадио. Поготово у већим службама, тако да...
  • cccccccc

    23.08.2017 00:24
    partijski razredi
    To će moći da mere tek kad i počasni članovi partije počnu da dolaze na posao. Do tada, platni razredi se formiraju prema angažovanju u stranci, skupljanju harača od članova i sl. Tako se i napreduje. Ko je više glasova doneo taj može i za šefa. Nema veze da li je nešto nekad radio i da li nešto zna. Jel se ovi to prave ludi? Kao ne znaju to a po firmama svi zaposleni i njihovi šefovi znaju kako se nagrađuju partijske vrednice.
  • caki

    22.08.2017 20:27
    O cemu vi pricate???Naj manji koeficient imaju zene u higfijeni(Pok.Vlada)i to je 7.00 a bilo koji od pomocnika koji su dosli posle izbora je 45.00 a vreme provode u gondoli kao i oni pre njih.Minimalac u izvrsnom vecu je 21.500din i svaki mesec se doplacuje do minimalca oko 1000din,tu je naravno topli obrok i regres uracunat!!!!!Pa koliko je minimalac??!!!Po mojoj racunici oko 14,300din a ostalo je regres i topli obrok.....
  • Orwell Vegan

    22.08.2017 20:27
    Istina
    Predlazem 021 kao i svima da posalju neko pitanje u neku javnu upravu, gradsku ili u neko ministarstvo, ili jos bolje da trazite neke podatke o potrosenim parama poreskih obveznika na razne gluposti. Umesto odgovora dobicete lofas.
  • Nik

    22.08.2017 19:51
    Još da vidimo ujednačavanje plata u Narodnoj banci Srbije, EPS-u, Srbijagasu, Transnafti i sličnim ustanovama, sa platama u prosveti, zdravstvu, vojsci, policiji itd
  • Serbus

    22.08.2017 19:43
    Bice sve isto, zasto bi neki direktor dao povisicu nekom ko se zalaze a nema puno veze sa strankom pa nije mu duzan kao matici svojoj..
  • Knight

    22.08.2017 19:18
    "Evo vidite kako sređujemo državu, evo u planu je baš nešto fer i popularno, pa čak i pročitano u komentarima na internetu."

    Autor: Tanjug

    Hajdemo realno:
    Da li će, eto tek tako, baš nakon izbora za BG (moguće i još nekih), da se magično rasplete klupko partijskog zapošljavanja?
    Da li će da se svi ti ljudi, koji su se snalazili za državne poslove odjednom da budu efikasni?
    Da li će svi oni koji imaju kupljene diplome, a nikakvo znanje, odjednom da znaju da rade?
    Da li će oni koji su se borili i glasali za partiju, odjednom da trpe sankcije i kazne i da ponovo glasaju i podrže partiju sa celom svojom porodicom?!
    Da li će svi oni koji su višak zaposlenih u EPS-u, Vodovodu i drugim velikim preduzećima odjednom da rade nešto?
    Da li će ti što ili ne rade ili čak ne dolaze na posao da dobiju 0 dinara?

    Pa diplomatija se sastoji od gomile devojaka, u kratkim suknjama, sa kupljenom diplomom. A onda recimo ekipa "savetnika za Kinu i Rusiju", što su nedavno dobili posao jer su ortaci Tomislava Nikolića, šta sa njima?

    Upravo je ovo problem remek dela - "Božanstvena gangsterska komedija" - A.V.
    Sve je velika fiktivna laž. Sada, gde god se okreneš, šta god bi da središ da ne bude prljavo, da ne bude haos i lopovluk...sada nemaš manevarski prostor. Sve si gazio, grabio, pokrao... ostavio tragove. Svi su u nekom "dilu", talu, dogovoru, ortakluku... ko će da popije kaznu?

    Biće mnogo besnih i razočaranih članova partije i ortaka. A to ne može da se završi dobro
  • Nervirach

    22.08.2017 19:17
    A zavisice od clanske karte.
  • DonJuan

    22.08.2017 18:30
    Ko se vise angazuje U STRANCI, bice nagradjen...
  • dr

    22.08.2017 18:07
    metod
    Na osnovu kog metoda i načina će vrednovati neki rad. Kako će se vršiti ocena nekog rada, Opet će bolje da prođu poltroni i ulizice a oni koji ne umeju da se uližu bolje da odmah napuste državnu službu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna