Autor: Beta

Info
30.08.2017.
19:38 > 20:22
Portparolka Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost" Vesna Vojvodić Mitrović ocenila je da uvođenje elektronskih dnevnika predstavlja dodatno opterećenje za prosvetne radnike bez adekvatnih pisanih instrukcija za njegovo korišćenje.
  • Inženjer

    24.10.2018 17:19
    Ex prosvetar
    Kad ti je bilo toliko dobro u proveti, što ne ostade tamo?
  • Milica

    31.08.2017 14:47
    Eks prosvetar
    Svaka cast!
    Covek sve lepo objasnio!
    P.S. Kome je tesko, promeni posao. Zameni prosvetu privredom, poljoprivredom.....
  • Rape

    31.08.2017 12:27
    E-dnevnik ima smisla jedino ako potpuno zameni svoju papirnu verziju. Da bi se to desilo potrebno je obezbediti prethodne uslove: dobru internet vezu u celoj školi i uređaje za svakog nastavnika, što sada nije slučaj pa se pribegava, kao i u mnogim drugim oblastima, improvizaciji. Spominje se 200 škola koje Ministarstvo nije na vreme tehnički osposobilo kako bi u potpunosti prešle na ovaj dnevnik, u kojima će nastavnici naknadno posle časova ukucavati podatke što potpuno obesmišljava celu ideju, a da ne pričamo o pravilu da se ocene moraju upisivati pred učenkom? Ovaj dnevnik nije prvi koji se pojavio u dosadašnjim brojnim kvazi reformama školstva. Ni jedan do sada nije zaživeo, što nije krivica nastavnika koji su svoj deo posla u "novim projektima" uvek besplatno odrađivali, za razliku od svih ostalih uključenih u lanac. Bolje bi bilo da je u startu osposobljena barem jedna škola i da se u njoj u potpunosti prešlo sa papira na internet. Malo po malo bi ljudi uvideli prednosti ovakvog načina rada. Ovako, ništa od posla.
  • ex chapman

    31.08.2017 11:04
    promene
    to je kao onaj vic o dva dilera (iz "veselih 90-hi") - važno je samo da se pare obrću. tako isto i sa reformama - bitno je da se svake godine sprovode reforme, da se vidi da "nadležni" nešto rade. nebitno je to što se stalnim drnadanjem uništava i ono malo što je ostalo od obrazovnog sistema. ovde gde sam ja, obrazovni sistem se nije drastično menjao zadnjih 800 godina pa smo i dalje jedna od najprestižnijih naučno-obrazovnih institucija na svetu. ako je sistem dobar i zdrav, on se sam evoluciono prilagođava promenama u društvu. a ako sistem ne valja, nikakva "kozmetika" tu ne pomaže. šta ćete sa tim elektronskim dnevnicima kad nastavnici nemaju nikakav autoritet? kad je nasilje u školi od incidenta postalo pravilo; kad je znanje izgubilo vrednost; kad čak ni diplomu više niko ne ceni jer svi znaju da se i doktorat može kupiti za siću!? ajd, sad svi obucite uniforme, elektronski dnevnik u šake i svi na svoje radne zadatke
  • Terješkova

    30.08.2017 23:23
    Mladi lavovi tj.hakeri
    Ja sam za živi susret nastavnika, ocena i mene! Kakav bre elektronski dnevnik a i brzo će to klinci srediti!!
  • Mama

    30.08.2017 22:55
    Joj, bre, sve im tesko!
    A nijedan nastavnik ne radi 40 sati nedeljno!
  • Eks prosvetar

    30.08.2017 22:44
    Siroti mali hrčki
    Radio sam u prosveti dve godine, predavao srednjoškolcima i zaista mislim da je to jedno lepo i odgovorno zanimanje ali... Da se razumemo sa punom normom imao sam 20 časova nedeljno što je, jel da, 15 sati, sa svom pripremom, ocenjivanjem, pregledanjem i svim ostalim nisam nikad ali nikad dobacio 25 radnih sati nedeljno. Sa druge strane na sadašnjem poslu mi je minimum 40 sati kao i ogromnoj većini naših građana tako da i iz svog iskustva a i znajući kako to zaista izgleda ne vidim razlog da se nedeljno ne potroši dodatnih sat vremena da se ažurira i sredi elektonski dnevnik i niko me ne može ubediti u suprotno. Jun, jul i avgust su takođe posebna priča o kojioj većina može samo da mašta.
  • Slavka dikić

    30.08.2017 22:16
    Idite u penziju matore izlapele babetine, i pustite mlade sa biroa da rade. Deca bi bolje učila i više volela školu pre svega!
  • Kolega iz RS

    30.08.2017 22:00
    Podrška profesoru
    To uopšte nije loša ideja, uvođenje el.dnevnika, jer bi se poboljšao način ocjenjivanja, izbacili datumi, razne zagrade, crte i crtice pored ocjena, a i kalkulacije kom učeniku treba koja ocjena, kao i dopisivanje ocjena na kraju polugodišta ili školske godine. I to je sve dobro.
    Loše je ako se zadrži papirologija koja "ubija" nastavnika, posebno ako je još i razredni starješina. Vrijeme je da svi u Ministarvstvu obrazovanja i raznim RPZ-ima i sličnim institucijama shvate da je osnovni zadataka nastavnika da kod učenika razvija vještinu razmišljanja, odnosno učenja. A to nastavnik u sadašnjem načinu vođenja školske dokumentacije teško može da uradi ili ne može uspješno kao što bi trebalo.
    Podrška i veliko DA el.dnevniku koji sadrži jasne smjernice šta se i kako unosi u isti, uz obavezan uslov ukidanja ili minimalizovanja papirologije u vođenju evidencije nastave.
  • deda

    30.08.2017 21:39
    pa necete aplikacije razvijati, treba da ukucas 5 ili 10 brojeva u odgovarajuce polje, mislim da nije preveliko opterecenje, drugo zavrsili ste sa roditeljima, koga interesuje gledace koga ne mindedj vama, davno su trebali biti uvedeni
  • Rade

    30.08.2017 20:43
    A da malo radite svoj posao za promenu nebi imali vremena za filosofiju
  • profesor

    30.08.2017 20:40
    Može
    Može elektronski dnevnik kad izbacite papirnu dokumentaciju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna