Autor: 021.rs

Info
07.09.2017.
11:11
Svetska šampionka u plivanju Nađa Higl odrekla se nagrade "Počasni građanin Pančeva", koju je dobila upravo zbog uspeha iz Rima 2009. godine.
  • Dragana

    11.11.2017 14:36
    Zaboravljeni ):
    Kod nas je nazalost tako draga moja Nadja i zaista mi je mnogo zao zbog tebe , jer znam kad si pobedila u toj disciplini ja sam od srece plakala i to nikada necu zaboraviti koliko sam u tom trenutku bila ponosna.Ova nasa drzava trenutno pamti sampione, ali kada treba da izadju u susret istima mnogo brzo zaborave sta su oni doprineli ovoj zemlji..., a to je, da zauvek ime Nadje Higl i Srbije bude upisano u istoriji sporta u ovoj disciplini plivanja gde pre toga nismo imali u prosloj istoriji takav uspeh.Ja ti Nadja ovom prilikom zahvaljujem i dalje se ponosim tobom i zelim ti sve najbolje u zivotu..., a za zle komentare nemam reci...
  • skankhunt42

    11.09.2017 10:42
    Pa ionako je ta počast dodeljena zbog populizma koju sport sa sobom nosi (pa i plivanje). Medjutim, i stan je dodeljen iz populizma. Neka, i treba. Ali populizam je očigledno jednosmeran pa počasti ne daju željene rezultate. Napomenuću usput da mnogi univerzitetski profesori (oni pošteniji) decenijama otplaćuju stambene kredite, a vi prosudite čiji doprinos društvu je veći.
  • bez prava na rad

    11.09.2017 09:41
    bez prava na kritiku
    G@ A odakle ti uopšte ideja da živimo u demokratski uredjenoj zemlji?!"?
    P.S .Ako pišeš možda komentare direktno iz Danske, Norveške ili neke civilizovane zemlje onda izvini.
  • 2 brata iz Banata

    11.09.2017 07:25
    G@ promašio si temu, Čanak nije više u prikrivenoj, već u otvorenoj koaliciji sa TVOJIM preCednikom. Sad je i on tvoj......, uz to je i Ličanin. A šovinizam izvoli pripisati svom brdsko-planinskom istomišljeniku (zabag) koji nas u Vojvodjane u svojim komentarima na ovu temu naziva debelim, zadriglim i smrdljivim.
  • G

    10.09.2017 17:41
    @V - a kad vi sebi uzmete ne promil već ceo deo većih prava, građane etiketirate na osnovu porekla i pretite im proterivanjem iz "vaše" Vojvodine, to onda može, onda nisu "ravnopravni građani Srbije i imaju jednaka prava" već vi imate to preko pravo da određujete ko će gde da živi? Po običaju volite da pravite sopstvena pravila koja važe samo onda kada to vama tako odgovara.
    Svidelo se vama ili ne, ON je i njemu i meni i vama predsednik. Može to da vam se ne dopada, možete i treba da ga argumentovano kritikujete kad ne radi posao kako treba, ali ne možete da podrivate ustavni poredak zemlje u kojoj živite a u kojoj je ON izabran na demokratskim izborima isto koliko ne možete da birate šta od ustava ili zakona želite ili ne želite da poštujete jer niste glasali za taj zakon. Imali ste pravo da glasate ili ne na izborima, jedno ili drugo pravo ste iskoristili i dok god živite u demokratski uređenoj zemlji rezultate izbora morate poštovati. Imate puno pravo da koristite dostupne zakonske alate kako za njegov opoziv tako i da radite na tome da ON ne bude izabran ponovo. Na žalost, iako nije neočekivano usled vašeg ranije pokazanog mentalnog stanja, vi lično i vaša grupica šovinista ništa neće promeniti jer ste svesno odlučili da to vršite ogolelim fašizmom i stalnim širenjem mržnje i netrpeljivosti u Vojvodini, te potom frustrirani što vam građani ne poklanjaju poverenje dolazite na ove strane koje koristite kao svoje javno glasilo i prosipate svoj šovinistički otrov.
  • Bačvanin

    10.09.2017 13:39
    Nas Vojvodjane, dodjosi u komentarima (dole) nazivaju zadriglim, debelim, smrdljivim. Setimo se toga kada opet negde zakuvaju pa budu bezali sa svojim zavezljajima sa nekih ognjista.
  • Vreme je

    10.09.2017 12:46
    Pravi covek, taj sam
    Mogu li sad ja da budem pocasni gradjanin Panceva?
  • Stara Vojvodjanka

    10.09.2017 12:15
    Jel kad nabrajas mislis na one likote, bosance i ostale brdsko-planinske "oslobodioce" koji ss nama tVojvodjanima th godina koje si naveo, oduzimali zemlju, oranice, salaše? Jel to tvoja "bratska ljubav"?
  • @Mlada Vojvodjanka

    10.09.2017 11:40
    E, draga gospodjo, Ne znate vi kako je biti Likota, Bosanac, ili pak Djetic. Kletva Bozija. Mrzeti, ubijati, podkradati, one koje zovu "bracom". I 914-te, i 45-te, ... Uvek. Jedan od njih rece, na TV-u, "Malo sam i pobio",...
  • Mlada Vojvodjanka

    10.09.2017 09:34
    lekcija o gostoprimstvu
    Ja licno nikada ni za kakve pare ne bih zivela u Bosni. Ali isto tako, nukada ne posecujem njihove portale kako bih tamo vredjala i njihovo autohtono stanovnistvo nazivala pogrdnim imenima.
  • Zabag

    09.09.2017 18:08
    Osecam opet zadah zadriglih pregojenih internet lalosa nesposobnih ni za sta drugo osim da laprdaju po portalima. Umesto da palacate i znojite se po drugima idite malo u teretanu, plivajte ili stagod....
  • Sava

    09.09.2017 17:22
    @ DS i Cankove funcionalno nepismene botove Odakle vama ideja da ja nisam Vojvodjanin? Ne zelim da uzmem madjarsko drzavljanstvo iako imam pravo kao i vi. Vucic je los predsednik i ja radim na tome da to ne bude vise. Ne glumim snoba, ne m;atim rodnim listom, ne izigravam pametnjakovica, ne bezim od problema i ne prdim da sam poseban. Moj cilj je skinuti ove lopove, a ne dozvoliti bivsim da se vrate. Nadja Higl je svojevoljno usla u partijsku septicku jamu i trebala je da bude spremna na posledice. Mnogo nasih vrhunskih sportista, sampiona, nije sebi dozvolilo da visi po partijskim skupovima. Zasto bi je stedeli? (fasisticke ideje necu da komentarisem, to pada na pamet samo umobolnima)
  • Vojvodjanin

    09.09.2017 13:17
    Stan
    Kada se odrice nagrade neka se odrekne i stana koji cini tu nagradu.Moze takodje da se odrekne i nacionalne penzije od 120000 dinara, pa neka zaradjuje sama.
  • Okuka Dunava

    09.09.2017 11:53
    Razlog
    Nađa Higl jednog dana ćeš shvatiti. Još si mlada. Možda ti roditelji mogu reći u poverenju da niko ne čuje. Ako nisu plašljivi.
  • Mica

    09.09.2017 11:20
    Izgleda da nece da se "popisa na cumez od stana u Pancevu", a ne zanima je ni tvoja ponuda od 40000 godisnje. Pametna devojka. Za razliku od onih koje si vec ocas zaposlio za pristojnu EU platu.
  • @plivač

    09.09.2017 09:32
    Botina
    Koji recnik, koje knstrukcije? Niste vi primarno plivac, kako se potpisujete. Vi ste akademik, u najmanju ruku. Impresionirate svojim intelektom? PS Pozdravi Nadju i reci joj da je vec i suvise para dobila, i to od drzave prepune siretinje.
  • @Likota

    09.09.2017 09:18
    I pored sveg svog razmisljanja, podvio si rep pa bez kod brace Turaka. Sto ne pobeze kod brace Austrijanaca, da sacuvas prkno? Bagro neiskrena.
  • Laloš

    09.09.2017 08:57
    U jee savo. Da samo MI VOJVODJANI imamo pravo na EU drzavljanstvo, tacnije Mi ako su nam bar 2 kolena predaka rodjeni na teritoriji tadasnje Austrougarske, a za vas sto ste 500 godina bili pod Turcima postoji poseban ulaz na granicama i aerodromima sa duuugim redovima. A da ne spominjem nase pravo na rad u zemljama EU.
  • V

    09.09.2017 08:55
    @Sava
    mnogima ON nije predsednik, a vi kao Srbin ne polažete ni promil više prava na Srbiju od jednog lokalnog Mađara, Rumuna, Slovaka koji su ravnopravni građani Srbije i imaju jednaka prava da kritikuju, pa i na portalima, šta god žele. Zapravo, na portalima kritike može pisati i Eskim ako želi, sviđalo se to vama ili ne
  • Trziste

    09.09.2017 08:43
    013@ naravno da Nadja treba da volontira ako DOBIJE bazen na koriscenje, ali ako ga ZAKUPI onda tu nastaju trzisni principi, tako da moze da naplacuje to sto prenosi svoja znanja deci. Jel to znaci da ce za npr utakmice i koncerte po halama u "drustvenoj svojini" biti ubuduce besplatni kao i casovi engleskog i krojacke usluge ako preduzetnik zakupljuje posl.prostor u vlasnistvu drzave ?!
  • ponosni Vojvodjanin

    09.09.2017 07:18
    Savo@ jer to sto predlazes Vasi repriza radikalske akcije proterivanja Madjara, Hrvata i Slovaka iz Vojvodine kao 90-tih?
    Za tvoju info u Ponedeljak 11.sept u Senti se sastaju Orban i Vucic tako da ces biti pokupljen ispred mesnog odbora tvoje sekte i sa sendvicem u rukama ces morati da klices obojici.
  • Vasa

    09.09.2017 06:57
    Savo@ ja sam Srbin iz VOJVODINE, nemam bas nikakve veze sa srbijancima, a veoma cesto odlazim u Madjarsku pa i na njihove portale, za razliku od tebe ja to mogu jer govorim 4 tecno jezika a sluzim se sa jos dva, prevodilac sam.
  • Sava

    09.09.2017 00:08
    @Vasa U je, ti si bas neki poseban. Samo ti iz Vojvodine imas pravo na madjarsko drzavljanstvo, kao da mi ostali nemamo. Ja ga nisam uzeo i ostacu Srbin iz Srbije. Nije mi jasno sto ti kao Madjar, ne uzivas na madjarskim portalima i tapses svom predsedniku, nego ovde tupis o Vucicu i branis istaknutu clanicu DS-a?
  • Jasna

    08.09.2017 21:53
    013
    Bazen u Pancevu jos uvek je drustvena svojina. Nadja Higl ne moze da ima privatnu skolu u prostoru koji nije njeno privatno vlasnistvo i da ima dobit od tudje svojine.
    Znaci, napravi bazen pa naplacuj. Za sada mozes na pancevackom bazenu, samo volonterski da obucavas decu, a to se nije desilo do sada...
  • Vasa

    08.09.2017 21:48
    Savo@ TO moj predsednik nije, ja sam 2012 trazio i dobio Madjarsko (EU) drzavljanstvo, bas da mi ratni huskac ne bi bio predsednik. Posto su mi preci rodjeni na tadasnjoj teritoriji Austrougarske, imao sam na to pravo.
  • Likota

    08.09.2017 21:15
    @bzc
    Ako Tesla ,,nije rođen u Hrvatskoj'' nego u Austriji, onda su i svi moji preci iz Smiljana Austrijanci, Koja stupidna besmislica! Ako nju prihvatimo, onda se Srbijanci pet vekova nisu rađali u Srbiji, već u carevini Turskoj. Tesla i moja lička svojta barem ni iz aviona ne liče na Švabe, ali prouči malo face iz tekuće poplave kičerskih turskih serija: sve naši ljudi, sve Srbenda do Srbende! Tako mi Alaha! - što bi rekli janičari. (O turskim viševekovnim seksualnim orgijama i surovo nametnutim pravima prve bračne noći da se i ne razglaba. Toga kod Austrijanaca nije blo.)
  • NS

    08.09.2017 20:45
    Posto vb to bila skola plivanja za talentovane plivace, naprednjacima to ne odgovara jer im je potrebniji kurs za NEplivace, NEpismene, NEmuzikalne...itd
  • Sava

    08.09.2017 20:28
    @Vasa Tvoj je koliko je i moj. Ja ne pravim razliku medju bagrom Podjednako mi je "draga" stambena komisija i jednih i drugih.
  • Laloš

    08.09.2017 19:56
    Botino@ razumem da ste naviknuti na takvu vrstu "pristojne" konverzacije na vasim naprednim stranackim odborima, ali nama neupodobljenima ne prija vas ton.
  • plivač

    08.09.2017 17:36
    botino@ nivo koverzacije Vam je na kulturološkom nivou gradonaćelnika Subotice zato se najiskrenije izvinjavam, ako sam Vam svojim komentarima poremetio funkcionisanje Vašeg mentalnog sklopa, naviklog na terminologiju režimskih tabloidnih naslova.
    Pojašnjenje (pokušaj 2): Nadja Higl traži samo slobodan termin, koji bi naravno platila - ništa više !!!
  • Botina

    08.09.2017 17:01
    @plivac
    Ne lazi, dzukelo. Da nece mozda samo da plati, a termin joj i ne treba?
  • vasa

    08.09.2017 16:25
    savo@ prvo se zapitaj jel vratio tvoj preCednik stan što je dobio od SVIH NAS za vreme bombardovanja ????
  • Sava

    08.09.2017 13:15
    Je l i vratila stan sto je dobila od DS-a?
  • Panonski mrmot

    08.09.2017 10:16
    Ne mogu da verujem da je još uvek u politici...
  • plivač

    08.09.2017 09:16
    Kratko objašnjenje botovima: Nadja ne traži da joj uzurpatori vlasti poklone bazen ili otvore školu plivanja, već samo traži termin u kom bi ta škola funkcionisala a za koji bi ona plaćala zakup. Ali je očigledno da nama NEupodobljenima, po shvatanju napredne hunte, ne sleduje ni mrvica sa sektaškog stola centralne otadzbinske uprave. Mi po njima jednostavno treba da nestanemo kako bi oni neometano ......!
  • marko

    08.09.2017 07:51
    Izdajnici
    A da probas na farmi...ili nekoj drugoj bolesnoj sns pink svinjariji...to av i njegova banda kriminalaca forsira i pune glavu deci i omladini...starlete i krimosi...a za sportistu i da nesto korisno bude...toga nema
  • Alooo

    08.09.2017 00:51
    Kapitalizam duso
    Otvori sama, ako ti je stalo. Trebace jos dugo godina da ljudi shvate. da je komunizam proslost.
  • Salmonela

    07.09.2017 23:11
    Zato je nasa Ivana S. lepo i otvoreno prodala obraz...
  • Kiki

    07.09.2017 22:32
    Bravo Nadja .... nista nije bolje prosla ni Aleksandra Ivosev
  • Eto

    07.09.2017 20:36
    Kada ti postane jasno da si Vojvodjanka onda ce se biti ok.
  • @ bcz

    07.09.2017 18:29
    Smiljani kraj Gospića, u Lici, je u trenutku rođenja Nikole Tesle bilo selo u Carevini Austriji. Ne kontam šta želiš da kažeš tim silnim nabrajanjem oca i majke, iz svešteničkih porodica, SPC,... To ne dokazuje da nije rođen u Austriji. Državljanin Austrije, podanik austrijskog cara, srpske nacionalni, pravoslavne veroispovesti.
  • V

    07.09.2017 18:19
    konačno
    krajnje je vreme da se poznati i uspešni sportisti malo pobune i odbiju poslušnost i ne trčkaraju kod predsednika i ostalih režimskih funkcionera da ih im posle svojih sportskih uspeha dižu rejting i prestanu da dižu 3 prsta i svoje pobede pretvaraju u nacionalističko divljanje i srbovanje.

    Konačno se neko malo javno pobunio, ako ne konkretno zbog gore navedenog, onda barem zbog toga što je ona navela jer i to je bolest ovog društva
  • Nindža Kornjačleone

    07.09.2017 17:29
    Ne znam da li postoji ikakva svrha dodeljivanja ovakvih prizanja...
    Niti bi ista dobila, niti je ista odbila. Mozda nekome nesto znaci, al koga mi volimo u sadasnjosti, taj je sledeci na listi da ga mrzimo.
    Jos mi i smesno kada vidim nekog tamo koga mi proglasimo za najveceg lika iz Sveta, pa mu damo titulu pocasnog gradjana nekog grada, a on covek u prolazu, ne zna ni di je, niti sta dobija. To mu urucuje neka teleca glava.
  • ?

    07.09.2017 16:34
    Imao sam svoju skolu tenisa u inostranstvu, registrujes se na Internetu kod drzave i platis taksu jednom godisnje ako zaradis preko 10000 Eura, 13 Eura mesecno nacionalno osuguranje i to je to, nikakva diploma nikakva procedura, ako me ljudi hoce platice ako ne nece doci....... Ovo je strasno da devojka sa zlatnom medaljom nemoze raditi slobodno, da je u inostranstvu mogao bi joj naci posao za 30 minuta plata garant 40000 evra godisnje u sportskom centru pa neka se popisa na taj cumez stan u Pancevu
  • Vujosevic Dule

    07.09.2017 16:22
    Bili bi skolica bila besplatna?
  • Vojvosadjan

    07.09.2017 16:20
    @kapitalizam
    To je bas jako lepo sto si autohtoni Vojvodjan mada uopste ne vidim kakve to ima veze s temom, ali ajde ok. Naime nisam primetio tj procitao da je doticna trazila bilo kakva finansijska sredstva vec koliko shvatih infrastrukturnu, administravnu i birokratsku pomoc koja joj je uskracena usled samo jednog razloga. Politicke pripadnosti, sto je vise nego ocigledno. Sto se tice ˝tvog˝ poreza kojim se finansiraju raznorazni sampioni.. slazem se da je tako ali i dalje sam stava da se finansiraju sportisti i kulturni radnici nego megalomansko-pljackaski ˝projekti˝ raznoraznih politikanata, lopova i lazova koji kud i kamo vise sisaju taj tvoj porez od jedne Nadje Higl ili Ivane Spanovic koja je vise nego evidentno slizana s trenutnom politickom falangom. Ako mislis da je novac ulozen u ˝zdrav˝ sport i kulturu losa investicija za jednu drzavu s i ovako losom reputacijom, onda definitivno nemamo iste stavove, ali ok i to cenim. Inace, drzava ne treba da pomaze ni decu ni stare a ni bolesne. U pravim drzavama o takvima brine sistem, sluzbe i institucije koje zive od doprinosa roditelja te bolesne dece, doprinosa tih starih koje su uplacivali dok su bili radno sposobni.. etc etc. Pozdrav.
  • goran

    07.09.2017 16:11
    @kapitalizam i ostali
    ".. ljuta je na grad posto joj nije otvorio privatnu skolu plivanja. "

    Zašto stavljate naglasak na to kada se to nigde iz članka ne vidi! Tako je naređeno,a? Pa posle ceo sendvič :-) aaa mangupi jedni.

    Nađa traži termine na bazenima, a ne da joj neko otvori privatnu školu plivanja. Šta je uopšte potrebno za školu plivanja? 20 šlaufa :-) i šta još? Termini na bazenu se plaćaju ali to se lako isplati od neplivača koji plaćaju da nauče da se ne udave.
  • Zivan

    07.09.2017 16:03
    Nađa ima pravo da se bavi politikom kao i svaka druga osoba. Medalje je sportski osvojila i ovo društvo ju je nagradilo u skladu sa propisima i mogućnostima. Do ove tačke, sve je u redu.
    Međutim, u nas je politika zagospodarila svim segmentima života, a kako bivša plivačica nije član vladajuće stranke pojavljuju se sve veći i veći problemi, koje, inače, nemaju sportski asovi članovi stranke na vlasti.. To je suština, sve ostalo služi da prikrije bitno.
  • Zeka

    07.09.2017 15:20
    A stan?
    A sto stan nisi vratila? I drzavnu penziju? Revoltirana na drzavu I na grad sto joj ne otvore privatnu skolu, pazi molim te!!! Da se ne lazemo, tu medalju je slucajno uzela jer ni pre ni posle togatonije nije bila ni blizu tog rezultata, a lepo je pokupila stan, penziju... Navalite sa "dislajkovima" :)
  • beda življenja

    07.09.2017 15:16
    Apsolutno mi se gade sportisti koji se petljaju u politiku zarad sitnih koristi. Od takvih karaktera mi se pokreće gastritis pogotovo kada sebe pokušavaju da predstave kao žrtve. Ubedjen sam da bi istog momenta ušla u SNS ako joj otvore školicu plivanja. Evo nekih detalja iz njene biografije:
    http://www.blic.rs/vesti/politika/nada-higl-podrzala-ds/0b1mqp3
    http://www.blic.rs/vesti/beograd/i-nada-higl-napustila-demokratsku-stranku/5h47tsh.
    Ovakvi sigurno nemaju problem da podrže i napuste bilo koga.
  • kapitalizam

    07.09.2017 15:04
    @kapitalizam
    Jesi to ti Nebojsa iz Beograda?
    @
    Ne, ja sam autohtoni Vojvodjanin koji celog života živi od svog rada i od čijeg poreza se finaniraju razni "svetski šampioni". Vaspitan sam da zaradim samostalno koliko znam i mogu i da je grebanje o državu i društvo velika sramota. Ko je šampion neka se tako i ponaša a pomoć države je za bolesne, decu i stare.
  • Gradjanin

    07.09.2017 14:52
    Pohlepa
    Kakvu korist su gradjani Srbije imali od njene osvojene medalje pa da se njihovim parama njoj kupuje stan i dodeljuje penzija? Umesto da se pokrije usima i cuti, jos se i buni sto joj ne otvorimo i skolu plivanja.

    Tako je ona starleta Ivana Maksimović iskukala stan za srebrnu medalju i na kraju ga i dobila od Sapića, odnosno opstine Novi Beograd. Videcete da ce tako sad i ova...
  • "počasni građanin"

    07.09.2017 14:51
    Odnos vlasti prema zaslužnim sportistima je nečastan.
    Ministar sporta gleda svoja posla i angažuje se kod tendera i da se ne zameri AV, vlast u Pančevu, isto.
    Sram ih bilo zbog Nađe i svih ostalih zaslužnih sportista koji su u istoj ili sličnoj situaciji.
  • xx

    07.09.2017 14:43
    Dobila je penziju , stan i odbornicku platu , ja razumem da je proplivala u politici ali je malo previse cak i bahato u drzavi gde malo ko sta dobije jos uzimati nekom i zahtevati bazen za posao , bilo bi lepo od nje da napravi jedan bazen pa da napravi skolu , a ne samo kme , kme , daj , daj , nju sigurno nije trenirao svetski prvak ...
  • Tata Ikun

    07.09.2017 14:20
    Nađi svaka čast, ali privatni biznis neka otvori privatno. Mislim da je to pošteno. Nju su za uspeh poprilično "počastili", koliko smo svi upoznati. Ako ćemo tako, koliko sportista prvaka ništa nisu dobili pa se ne žale? Sport je kao i svaki drugi biznis. Gledaš da prodaš svoje sposobnosti za najbolje moguće pare.
    Što se tiče Tesle, pa i Pupina, Milankovića, pisaca kao što su Selimović, Matavulj... Razlika između njih i većine nas Srba danas, je to što su oni bili ponosni što su srpskog porekla, bez obzira gde su živeli i koje su vere bili. Zato ne trpajmo njih u neki naš lični koš, jer ih uopšte nismo dostojni.
  • ex chapman

    07.09.2017 14:10
    daleko bilo
    "truli kapitalistički zapad" će je oberučke prihvatiti. zapravo sve nas koji nešto vredimo. daleko bilo da bih sebe da poredim sa svetskom šampionkom - moja poenta je da ne treba uopšte da je pogađa to što nema podršku u Stradiji. što reče Šojić "ne morate da kupite. ima ko 'oće"
  • Youa

    07.09.2017 14:00
    @@pedja

    Da li ste ljuti ?
  • Vojvosadjan

    07.09.2017 13:26
    @kapitalizam
    Jesi to ti Nebojsa iz Beograda?
  • nezaustavljivo

    07.09.2017 13:14
    Talentovana, dokazana kao ličnost. Nezadovoljna je statusom, i pokazuje to. Treba joj svakako pružti priliku za profesionalno angažovanje. Zaslužuje. Osim toga pozitivna osoba, preslatka je.
  • Kać

    07.09.2017 13:11
    @
    Nisi ti prijatelju to pazljivo procitao, ili verovatnije, nisi razumeo. Nisam ja rekao da Nadja nije za osvojeno zlato dobila nista. Na kraju krajeva sve je to regulisano zakonom i ona je dobila ono sto joj je i pripadalo.
    Ja sam rekao da ovo sto je sada htela da uradi sadasnja vlast nije zbog Nadje, vec zbog sebe.
    I zbog takvih kao sto si ti.
  • EvoOcako

    07.09.2017 12:58
    @@Pedja
    Tesla nema ništa sa Srbijom?
    Čovek je rođen kao Srbin, od roditelja Srba. Celog života se ponosio poreklom, a na kraju života ZAHTEVAO da se sahrani uz Tamo daleko.Austrijanac, Amerikanac kažeš?
    Milanković je rođen izvan Srbije. Pupin takođe.
    Sve su to nesrbi, je l'?
    Kapiram da je Higlovoj dosadilo da nema termina za njenu školu ili da bolje termine dobijaju oni koji nemaju tako dobre rezultate.
    I razumem je što se odriče titule. A stana i peMzije - ne treba da se odrekne. Vrhunski sportista krvavo zaraduje svoj novac. Isto kao i rudar. Na žalost što rudari nemaju veća primanja, ali to je rezultat ponude i potražnje. Svi više žele videti sport na TV-u, nego li rudnik, štalu itd.....
  • bcz

    07.09.2017 12:55
    @ @pedja
    "Nikola Tesla je rođen u Austriji, "

    Nece biti : "Никола Тесла, један од најблиставијих умова човечанства, рођен је 10. јула 1856. у селу Смиљану, крај Госпића у Лици, од мајке Ђуке Тесле, рођ. Мандић и оца Милутина Тесле, свештеника Српске Православне Цркве. Мајка Ђука била је, такође, из свештеничке породице, неписмена, паметна и племенита жена. Имала је срећу да, за разлику од оца Милутина, који је умро док је Никола студирао, доживи сву славу свога сина. Осим Николе имали су још једног сина и три кћери."
    http://tesla.radista.info/biografija.html
  • @ Kać

    07.09.2017 12:32
    Kako to misliš tek sada posle 8 godina dobija priznanje? Stan koji je dobila pre 8 godina ne računaš? Novac od države za osvojeno zlato pre 8 godina ne računaš? Nacionalnu penziju ne računaš? Stan, novac i penzija su za tebe ništa?
  • @ pedja

    07.09.2017 12:28
    Nikola Tesla je rođen u Austriji, imao je austrijsko državljanstvo i u Ameriku je "pobegao" iz Austrije kao Austrijanac. U Ameriku je ušao kao Austrijanac i postao Amerikanac. To što spominješ "odavde" nema vezu sa vezom. Srpski državljanin nikada nije bio, sa državom Srbijom nikakve veze nije imao, u Srbiji nikada nije živeo tako nikako nije ni mogao da pobegne odavde. U Srbiji je bio samo jednom u životu na dan ili dva. Bio je u poseti rodnim Smiljanima u Lici pa je pozvan i da svrati u Beograd i održi predavanje na fakultetu kada je već bio toliko geografski blizu. Po tome kako si ti napisao, ispada da je rođen u Srbiji, da je u Srbiji završio školu, da je u Srbiji probao da nešto ostvari, ali je zbog nerazumevanja sredine odavde pobegao glavom bez obzira. Mi se u stvari kitimo Nikolom Teslom a on sa državom Srbijom nema ama baš nikakve veze sem što je Srbin po nacionalnoj pripadnosti, rođen van Srbije, odrastao van Srbije, školovao se van Sebije, stvarao van Srbije, živeo i umro van Srbije.
  • To je to

    07.09.2017 12:12
    Odličan članak!
  • Kać

    07.09.2017 12:06
    Nije to lokalna samouprava uradila zbog Nadje, vec zbog sebe. Sad, posle 8 godina, dobijes priznanje, to bar nista ne kosta, i sta jos hoces od nas. Bravo Nadja, puno razumevanje i podrska.
  • lala bez pedala

    07.09.2017 12:00
    Očekivano
    Svaka čast na osvojenoj medalji i statusu počasnog građanina al ko te terao da se baviš politikom?
  • Salis se?

    07.09.2017 11:55
    Sta ce biti sa stanom, dobijenim novcanim nagradama (kakve ne postoje u belom svetu) i sa penzijom?
  • komsija

    07.09.2017 11:52
    Skidam kapu Nadji.
    Jbte ima li ovde ista normalno ?
  • Sinan Sakic

    07.09.2017 11:49
    Ponizenje drugoga - bazicna osnova zivota u Srbiji.
  • uzas

    07.09.2017 11:46
    zasu
    ljudi koji nisu za vladajucu stranku nemaju nikakvu podrsku od drzacu cak sta vise samo stete...
  • miki

    07.09.2017 11:42
    Nadja svaka cast , kad je neki fudbaler ili kosarkas ovako nesto uradio ?
  • kapitalizam

    07.09.2017 11:36
    Nezrelo i detinjasto, ljuta je na grad posto joj nije otvorio privatnu skolu plivanja. Sportistima bi bilo korisnije da posle karijere zavrse neku skolu umesto sto ocekuju od drzave da im finansira privatne poslove i obezbedjuje dozivotno izdrzavanje. Za drustvo je daleko vazniji dobar lekar, ucitelj ili privrednik od bilo kakvog sportiste. Neka kao i svi ostali gradjani sopstvenim sredstvima otvore privatne poslove a ako su tako kvalitetni kao prvaci sveta onda ce im se investicija sigurno isplatiti posto ce svi hrliti da uce plivanje kod njih. Drzava ima vaznije izdatke.
  • zbogom pameti

    07.09.2017 11:36
    svaka čast!
    žena je javno rekla šta je muči i tišti jer nije u odabranima.
    nažalost danas za sve treba da si njihov.
  • GerilaC

    07.09.2017 11:32
    Mislim
    Da je ipak veća krivica medija nego ovih mediokriteta na vlasti! Mediji se uglavnom bave "novinarstvom" za stranke na vlasti zaglupljujući i ovako glup narod koji je ovde ostao!
  • gojko

    07.09.2017 11:31
    Bravo Nadja.
    Secam se jedne zene inzenjera koju su mnogi u firmi ponizavali govoreci joj da nema pojma.
    Trpela je koliko je mogla i kad joj je prekipelo otisla je u Kanadu.
    Danas tamo ima svoje dve firme , cenjena je i zivi ko bubreg u loju.
    Zasto su ovde ljudi tako losi ?
  • pera

    07.09.2017 11:18
    bravo Nadja, mlada si sad, a bila jos mladja kad si dobila priznanje i nisi razumela da su to hijene koje zele samo korist za sebe. izvinjavam se hijenama sto ih poredim sa politicarima
  • pedja

    07.09.2017 11:17
    Jos je Nikola Tesla ukapirao da treba bezati odavde.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna