Autor: Tanjug

Info
12.09.2017.
21:05 > 21:10
Socijalno - ekonomski savet nije danas prihvatio nacrt Zakona o rodnoj ravnopravnosti, jer smatraju da ima dosta manjkavosti, a i socijalni partneri nisu bili konsultovani pre njegovog donošenja.
  • @Javne kuće

    13.09.2017 09:23
    Malo preterujes ipak, ne znam da li namerno trolujes, ali to nije tema ovde
  • Ns

    13.09.2017 08:40
    Balans mozga
    Ista zastupljenost u rudniku i obdaništu, na građevini i u kabinetima, među vatrogascima i u salonima lepote...
  • deda

    13.09.2017 08:24
    stvarno se preteruje sa tim nazovi korektnostima i laznim ravnopravnostima, sta sad da otpustaju muskarce i zaposle zene -broj nezaposlenih ist,pomak 0, mindej malo, a jos grdje da izmisl poslove dabi zaposlili zene - ko to da plati, poslodavac ma hajd stvarno
  • @ :/

    13.09.2017 08:10
    Zokina vizija
    Nije tacno! Drugarica zoka je dobila direktivu od one Trokrake (ili kako se vec zove) komEsije ciji je clan da mora biti tako i mora! Ima da zene budu i putari i grobari, a 60% muskaraca u kol-centrima (posao koji muskarce izludjuje). Isto tako, moraju i muskarci da radjaju decu!
    Ko nece, izbaciti ga iz kuce, jer krsi rodnu ravnopravnost.
    Buducnost Evrope (osim mozda Poljske i Madjarske) ce odrediti ovi migranti iz Avganistana, Pakistana, Sirije i slicnih zemalja sto tako stidljivo dolaze danas, a sutra ce da uvedu serijat, samo kad ih se dovoljno namnozi. Muskarci u Srbiji nece moci, a verovatno ni hteti da brane zenska prava. Zene nece moci da izadju na ulicu baz muskog pratioca, tako reci vlasnika, o zabrani obrazovanja i genitalnom sakacenju da i ne govorim. To nije prica, nego realnost za ogroman deo muslimanki.
    Zokica ce biti daleko kad se to desi, kao sto se to vidi i iz istorije. Vizantijski car Jovan Kantakuzen mislio je da je napravio dobar posao kad je nagovorio Turke da ga podrze da se odrzi na vlasti. A onda je pao Carigrad...
  • Javne kuće

    13.09.2017 07:59
    Nemačka je 2013 legalizovala prostituciju i prošle godine inkasirala 15milijardi eura.To je šansa i za SRB koja bi nezaposlenost sa 12% mogla da smanji na 8% i inkasira 1,5milijardi ojra.Bila bi i mogućnost da brojne starlete i žene lakog morala legalizuju svoj posao i za to plate državi porez.I ova silna ubistva po kućama bi se smanjila.
  • Pokondirena tikva

    13.09.2017 07:11
    Imali smo u gradu konfekcijsku firmu koja je radila izvoz za Nemačku.Nema boljeg radnika za šivaćom mašinom od žena.Pedantne, precizne, i zato ih je i bilo 90% u firmi.Ista je propala kad su radnice posle godinu dana počele da idu na trudnička bolovanja, a rokovi prema krajnjem kupcu nisu mogli da se ispoštuju.
    Žene su nježniji i lepši pol, dobre majke, domaćice, kuvarice.Ali za rudnike, livnice i kamenolome nisu.A bogami nisu sve dobre ni za rukovodioce ili državnike.Ne mogu sve biti čvrste kao Indira, Tacher ili Merkel koje su postigle izvanredne rezultate za svoje države.Na Primer Kolinda, čista figura koja se gura, kao kod nas ova Zoranahh.
  • - - -

    13.09.2017 01:04
    Ovakva politika je prepolovila americku ekonomiju jer su se privatne industrije, ne zeleci dodatne troskove za dodatna radna mesta, odselile u zemlje treceg sveta, gde takvih zakona nema. Posledica-milioni izgubljenih radnih mesta za oba pola.
  • DonJuan

    12.09.2017 23:15
    Normalno da je nemoguce! Ko ce onda da kuva rucak, pere sudove, brine o deci itd.? Hahahahaha
  • Kaya

    12.09.2017 22:28
    A da neko pita žene, za početak?
  • :/

    12.09.2017 22:00
    -
    Nikada ne moze postojati 100% rodna ravnopravnost na svim poljima.
    Muskarci i zene su fizicki razliciti i kraj. Jedino polje na kojem mora da postoji 100% rodna ravnopravnost su ljudska i gradjanska prava i obaveze, a sve ostalo prema mogucnostima.

    Nije moguce imati 40% zaposlenih zena drvoseca, putara, grobara, kamenorezaca...
    Zapravo, moguce je, ali mislim da se ni same zene ne bi sa time slozile.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna