Autor: Beta

Info
30.09.2017.
10:41 > 11:04
Građani će uskoro prilikom kupovine u trgovinskim objektima uz plaćanje platnom karticom moći istovremeno i da podignu gotov novac, najavila je Narodna banka Srbije (NBS).
  • Eh

    30.09.2017 11:35
    Ima da bude prevara do prevare
    - Bugarski način: kupiš POS, ubaciš memoriju koja snima sve što prolazi i daš sirotom radniku male radnje 500 evra, da ga drži samo jedan dan. Kamere po radnji ionako snimaju kada neko kuca PIN. A kartice se lako proizvode.
    - Vlasnici radnji će biti više pljačkani, jer će morati da drže više gotovine, ako žele privući kupce.
    - Ukinuto na zapadu, prećutno, jer su svi imali problema zbog toga.
  • Deks

    30.09.2017 11:31
    Ukoliko se kod nas omogući ova usluga što bi bilo jako dobro, to bi valjda značilo da i u prodavnicama i na svim bankomatima bez obzira kojoj banci pripada kartica kojom dižete novac, provizija vam se ne naplaćuje. Jer u suprotnom ta usluga ne bi imala smisla. Takođe NBS treba više da uradi da zaživi online kupovina kod nas jer naše maloprodajne firme mahom nemaju svoje internet sajtove za online prodaju niti potrošači, kako domaći tako i strani, imaju mnogo izbora kada se radi o kupovini preko naših sajtova.
  • Filip

    30.09.2017 11:20
    3-10% za uslugu
    I bice 3-10% na uslugu, deo banci, a deo prodavcu. Treba nekako uzeti vise para ljudima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna