Autor: Beta

Info
05.10.2017.
08:28
Grupa za slobodu medija saopštila je da će večeras u Beogradu organizovati zajedničko okupljanje svih novinara, medija, organizacija civilnog društva i građana spremnih da se bore za slobodu medija u Srbiji.
  • Name

    05.10.2017 15:17
    Kako ne verovati
    Danas, kada možeš kupiti mladog diplomiranog istoričara za par hiljada valute, i lansirati svoju istorijsku istinu, overenu diplomom..... mi pričamo o slobodi medija.
    Danas, kada čitavu medijsku industruju svetskog filma poseduje grupica ljudi, koja u te filmove ubacuje šta ima padne na pamet i deluje ne na milione, već na milijarde ljudi .... mi pričamo o slobodi medija.
    Danas, kada svakog glumca ili glumicu mogu propustiti kroz softver a la Pghotoshop, namenjen za filmove, i dodeliti im krupne oči, ili neki drug detalj na liku sasvim izmenjen, ili im demonizovati lice.... mi pričamo o slobodi medija.
    Nećemo ni pominjati NLP, jer ionako o tome razmišlja manje od 1% populacije.
    Ma, ko bi sve nabrojao...
    Treba se baviti glavama publike, a ne onih koji nešto lansiraju.
    Novinare možda naučiti jedino da prestanu da se bave naslovima, a počnu da se bave tekstom.
    Jer, primetili su verovatno, komentatori počinju da čitaju samo naslove - a tekst preskaču.
    I, ko je za to kriv?
    Treba se baviti workshopovima, radionicama i ostalim nazivima.... - Kako naučiti ljude da ne veruju.
  • u prolazu

    05.10.2017 15:08
    Baš kao 99.!

    Šta je bilo posle?

    Nemoj da ponovimo istu grešku!

    Ko je ono bio ministar informisanja 99.-e i zabranjivao medije?
    Ko danas vlada?
    Pametnom dosta!
  • Nenovinar

    05.10.2017 11:21
    Ne pr*ite
    Nije problem u novinarima već u urednicima portala i novinskih kuća. I u Njemu.
  • always active

    05.10.2017 10:53
    support
    Zanimljivo, videćemo kako će se odvojati. Ovde je akcenat na novinarima i objektivnom izveštavanju. Svaka politička opcija ima svoje medije Ali i građani moraju pokazati hrabrost i inicijativnost, a ne da samo ćute i niušta se ne mešaju. Sve to "oko nas", smo MI, NAŠ ŽIVOT. Inače po defaultu ova borba nikad ne može biti ravnopravna. Ali mnogo se može, sa pravim informacijama, uz analitički pristup, i aktivno gtađanstvo. Znanje je moć, a svaka je vlast smenjiva. To je suština demokratije.
    Puna podrška :):):)
  • Srećno!

    05.10.2017 09:30
    Zašto baš danas, ovo je baksuzan datum, jer smo na ovaj dan prevareni svi mi koji smo duboko verovali da će nam doneti nešto bolje, verovali smo da če naša borba doneti svima bolji i dostojanstveniji život. Kad ono...

    Srećna vam borba za slobodu medija!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna