Autor: Tanjug, Alo

Info
25.10.2017.
10:20 > 11:11
Srpkinje su dužne da rađaju, u najkraćem bi mogla da se sažme izjava patrijarha Irineja.
  • Mi

    02.08.2023 14:51
    Duznost
    Zene nisu nikome duzne da radjaju decu, njihovo pravo je da li ce radjati ili ne. Hocete mozda i u zatvor da saljete zene bez dece (bez obzira da li nisu mogle ili jednostavno nisu htele da rode).
  • JOCO

    29.10.2017 22:22
    SRAMOTNO
    Stidi se g..... kad obraza nemas. To je jedna prelepa izreka u kojoj mogu da se sažmu svi komentari. Poštujem patrijarha i cenim njegovu izjavu sa kojom je hteo da ukaže da gubimo na svim frontovima, nestajemo sa planete zemlje. Da je rekao da trebamo pse i macke da držimo umesto dece sigurno bi imao hiljade lajkova. Kako ste nastali, roda vas je donela na svet? Rizikovaću...možda je vas koji pljujete na ličnost patrijarha bog osudio na samoću i na taj način razmišljanja? LSV- degutantno je pominjati tu licemernu skupinu....
  • Zabrinuti par

    27.10.2017 21:39
    Pitanje za njegovo svestenstvo. Moja zena i ja imamo redovne odnose ali izgleda da je mnogo teze da zatrudni kroz uvo. Sta da radimo?
  • Zvacu djecu! Djecooo

    27.10.2017 21:29
    Kakav moralni gorostas! Tezak zlata kao 3 bajatovica a deckici na cekanju u predvorju i sve to radi za nevidjivog poslodavca.
  • Ana

    27.10.2017 20:50
    Hocu dete
    Moj suprug, pravoslavni vernik proteran iz Bosne '93. I ja, Vojvodjanka gradjanske orijentacije hocemo dete. I zamislite, zdravi, pravi pa ne mozemo da imamo dete, moramo na VTO. Ne krivimo ni boga, ni bombe ni zagadjenu hranu i vodu, ne krivimo ni sebe. Setili smo se u 35. Do tada smo ziveli, radili, studirali, putovali i sada HOCEMO. Ne moramo! Nisam duzna da radjam! Ako i ne rodim ima toliko napustene dece da samo mozemo da spasimo koje usvajanjem. SPC svojim delovanjem samo udaljava narod od crkve, rece ovaj moj vernik za koga nikad ne biste rekli da je vernik jer to cini sam u svoja 4 zida i ne propoveda hriscanske vrednosti nego ih zivi. SPC za pocetak da pomogne duhovno i materijalno svoje parohljane a ne da ih uvetuje. Lako je jesti zlatnom kasikom i sitog stomaka propovedati, ajd ti pope prehrani porodicu sa 30.000-uf, da, ti ne radis, nego varas i krades i to koliko ti je volja.
  • maja

    27.10.2017 20:30
    ...
    Za SPC je sicilijanska mafija obdaniste
  • Orko

    27.10.2017 19:22
    Krelac
    Haha kakva budala!
  • mrva

    27.10.2017 19:06
    fak off bradati lezileboviću i neradniče! Najteža stvar koju je u životu digao je taj pozlaćeni krst. Džiber najobičniji
  • Dragan

    27.10.2017 19:06
    ?
    A popovi su duzni da ih tuku? Mislim ne bi bilo prvi put. Jebala vas sekta SPC i ostala go*na. Vozite se skupim kolima i pis*te po narodu koji hleba nema da jede.
  • neko_iz_mase

    27.10.2017 15:39
    Lucia i Snupi se tuku...
    @Liman Cleaner deluješ mi kao da ti je Kačavenda bio vrlo blizak prijatelj
    @ ponosna VOJVODJANKA nisu svi baš došli niti su svi baš hteli, ne budi hitler.
    @purgerNS Dobro nam došao u vojvodinu. Naučiš prvo ko su autonomaši pa onda bacas te tvoje bombe okolo. Vidi se da nisi došao sa traktorom jer oni koji su došli sa njim su ljudi vredni života.
    @ns ja Kao što ti je Boki rekao idi se leči dok je vreme

    A vi gospodine Irinej naravno da terate žene da rađaju kad vi već ne možete. Što se uopšte trpate kada ste SPC...
  • ns ja

    27.10.2017 12:25
    Ako uopšte imaš čime da osetiš stid, stidi se zbog imena koje nosiš, više bi ti stajalo npr. Hans ili Dajana (doduše, stajem ti na muku, ti se verovatno već stidiš svog srpskog imena ali iz tebi znanih razloga). Nemanjice, niko tebi ne brani da budeš gej i da vodiš ljubav sa svojim dečkom, i da nemaš decu (liman cleaner je to surovo iskreno i lepo objasnio). Koliko god pokušavali tvoj dečko i ti, on ne može tebi da napravi dete, samo žene mogu da budu majke i to jeste njihova sveta dužnost i čast . Čast je pojam koji ti nikada nećeš moći da razumeš, tvoj "urbani" mozak (ima i urbanijih sredina od Limana na svetu, ali hajde dobro..) nikada neće moći da procesuira prave ljudske vrednosti i nacionalnu svest - a da to nije šovinizam ni nacizam. Nemanja, ti upravo jesi vojvođaner mada siroti ti misliš da si Vojvođan, - i to te trpa (pazi reč : )) u koš zajedno sa mnogim - iz tvoje percepcije "nižim" narodima iz BiH koji su prihvatili automaštvo i vojvođanerizam na sebe, pa ste u stvari isti!!! Okani se tema u kojima su srpstvo i SPC, idi bavi se Kandićkom i kroasanima to je tvoj svet (i obuci helanke, napolju je zahladilo!)
  • sosa

    26.10.2017 15:45
    ma nemoj
    Molim doticnog da izvadi / ne tura nos medju moje noge!!
  • Žena

    26.10.2017 15:12
    a država
    Samo bih, da sam na mestu Patrijarha, nastavila rečima: "a država je dužna da obezbedi deci egzistenciju..."
  • Simfonijska poema

    26.10.2017 14:48
    &enddzi
    .... i ne bi se vozikao u jeeeepovima, mercedesima, audijima, bmwima sa personalizovanim registarskim oznakama, živeo u višespratnim kućama, da bi se "arhijereji malo izdvojili od drugih sitnica', dok samohrane majke i porodice sa bebama izbacuju na ulicu. Bestidno crnomantijaško zamlaćivanje uplivisano državnom Strategijom za podsticanje rađanja (http://www.blic.rs/vesti/politika/djukic-dejanovic-preduzeti-sve-mere-za-podsticanje-radanja-u-srbiji/gepqdsj), sa namerom mešanja u rad Saveta http://www.blic.rs/vesti/drustvo/brnabic-bez-uspesnog-rada-saveta-za-populacionu-politiku-srbija-nema-buducnost/bfc5gz6 i oblikovanja Strategije http://www.blic.rs/vesti/drustvo/brnabic-bez-uspesnog-rada-saveta-za-populacionu-politiku-srbija-nema-buducnost/bfc5gz6
  • Nemanja

    26.10.2017 13:26
    @purgerNS

    To da si došao jedne sredine za koju nisi bio pripitompljen smo utvrdili, misterija je zašto si došao u drugu urbanu sredinu, umesto da nađeš nešto adekvatnije svojim zaostalim shvatanjima - onima u koje spada da svako ko je u evolucionoj lestvici iznad tebe mora biti da se šminka. Ima gudura i brda pa se zavuci i mrmljaj svoje gluposti sa sebi sličnim primitivcima, ionako ovde ne smeš da izađeš na ulicu i da ih širiš.
  • purgerNS

    26.10.2017 11:17
    mali Neco..
    ponavljas se sa tim traktorom..nisam dosao na traktoru,dosao sam iz puno vece sredine kojom se ne dicim kao ti,jer niko ne bira gde ce se roditi...
    a sad pitaj tatu da ti da za burek ...nek ti promeni novine u kavezu.ove si uneredio i popravi sminku..na sta to lici
  • Komedija

    26.10.2017 10:21
    @O razvoju zla
    Nauka ne može da bude religija, po definiciji religije. Religija podrazumeva verovanje u natprirodno, što nije slučaj sa naukom. Da li je toliko teško povremeno otvoriti rečnik? Samo si pokazao da ne znaš ni šta je religija ni šta je nauka.
  • Nemanja

    26.10.2017 10:13
    @purgerNS

    Koliko ja vidim, dovoljno smo jaki da, osim ponekog polusenilnog vođe kulta, niko od vas primitivnih klošara ne sme javno da spomene nešto ovako ni u ludilu. Ti sitno zlobiš i gunđaš ovde kad god ti se ukaže prilika, a pokorno si se dovezao na traktoru kad si imao priliku da započneš novi život u nekoj guduri koja više odgovara tvojim senzibilitetima. Liman Cleaner je jak samo sa tatinog i maminog kompjutera, a ovo govno 'ns ja' te priče verovatno može da prosipa kobili kojoj je napravio svoj zli nakot i nikom više. Izađite na ulicu i objasnite svima, a pogotovo ženama oko sebe, koji su vaši stavovi, pa ćete svaki dan do kraja života biti izvrgnuti svemu - od poruge, preko batina do pljuvanja u hranu; sasvim sigurno nećete više nikada spavati sa nečim ljudske rase što ima cele hromozome.
  • boki

    26.10.2017 10:02
    @ns ja
    Idi, leci se, covece... dok jos nije kasno...
  • +

    26.10.2017 09:59
    Jel l' to znači da žene koje nemaju decu (nebitno da li zato što ne mogu ili ne žele) moraju da idu u zatvor? To see dešava kada ne uradiš nešto što si dužan da uradiš, kao na primer kad ne platiš porez.
  • LOL

    26.10.2017 09:41
    Qualis rex talis grex. Sapienti sat!
  • ns ja

    26.10.2017 08:14
    Kakve sve propagande slušamo pa ne zlobujemo ovoliko, od gej premijerke do evrointegracija i o dobroj Americi i lošoj Rusiji itd itd, pa kakve sve Kandićke i Biserko tzv. nvo-e itd, itd, pa zašto da Patrijarh srpski Irinej ne iskaže i mišljenje i stav SPC!? Vi kojima se ne sviđa, kao i vi ateisti, pa preskočite članak, šta je problem?? Devojke-babe, ko li ste, ako vam se ne rađa, a vi platicu i pravac kafić na kaficu, cigaricu i neki dobar (na kredit) telefončić na sto, parfemčić na sebe, krpice na rate.... autić na tatin kredit, u koji sipa tata, a ručkanje kod mame u kuhinji i život o trošku roditelja(oni mogu sa još manjim platama VAS da izdržavaju, a vi morate da putujete-tamo gde oni nikada nisu bili jer su Vas imali - o greške!!) pa u muvanje s nekim frajerom na par dana..jer božemoooj vidi što je krizaa a mi mlade lepe hoćemo da žiiviimo!? Fuj , najgore sebične skotuše bezobrazne - pogrešno vaspitane - i dobro je da vaši roditelji to plaćaju - oni su KRIVI!!! Liman cleaner je kralj - lepo rekao "vojvođaneri" - pravi Vojvođani se na ovaj termin neće uvrediti jer NIJE uperen ka njima, nego baš na gore navedeni poluidiotski kvazi srednji sloj - koji misli da tek sa platom od 500.000rsd/mes može da se rodi dete, jer sve niže je ispod skotušine časti-pa ona je božemooj, završila neki težak fakultet, a ima "samo" npr 50k-60k platu!?
  • БЛОК

    26.10.2017 08:09
    @МНС
    То је тачно, али није та мржња једино што је овде присутно. Проблем је и што се гласови подршке, не ретко (волшебно) појављују као негативни и обрнуто. Проблем су и ценѕуре, јер чим напишеш нешто конкретније то неће бити објављено. Пробајте да споменете папу или хрвате и хрватску. Недај боже да се спомене неко од новинара 021 или сама информативна кућа. Ваљда то онда није цензура? :)
    Тешко је побројати зло које нас окружује.
  • БЛОК

    26.10.2017 08:00
    @МНС
    То је тачно, али није та мржња једино што је овде присутно. Проблем је и што се гласови подршке, не ретко (волшебно) појављују као негативни и обрнуто. Проблем су и ценѕуре, јер чим напишеш нешто конкретније то неће бити објављено. Пробајте да споменете папу или хрвате и хрватску. Недај боже да се спомене неко од новинара 021 или сама информативна кућа. Ваљда то онда није цензура? :)
    Тешко је побројати зло које нас окружује.
  • purgerNS

    25.10.2017 22:27
    ovi autonomaši...
    živa sila na tastaturi,.terminator im nije ravan...al kad treba ponet 300 zastava ...svi junaci nikom ponikoše..i u crnu zemlju pogledaše....
    evo meni neugodno...
  • Srboljub

    25.10.2017 21:56
    AMIN!
  • purgerNS

    25.10.2017 21:13
    molio bi "vojvođane"..
    da ne pišu vojvođanskim jezikom...ništa ih ne razumem...
  • pawlle

    25.10.2017 18:36
    pope, fuck off,plati porez
  • Predragg

    25.10.2017 18:00
    Vladike Kacavenda , Pahomije i Amfilohije pridruzuju se ovim bogougodnim recima naseg Patrijarha....sifra:Deveti Krug Pakla
  • mile

    25.10.2017 17:31
    Ove treba razjuriti pod hitno kako dolikue.
  • Ja

    25.10.2017 17:18
    Verovaću "Njegovoj Svetosti" (službeni naziv) kada uzme USRANU MOTKU u ruku i potera onu bagru iz parova i sa onih farmi !!!

    Do tada neka Ć U T I ! ! ! ! !
  • Carls Tejlor

    25.10.2017 17:15
    srpsku pravoslavnu crkvu treba zabraniti ustavom, izuzetno su stetni po okolinu
  • Branislav

    25.10.2017 16:55
    Ova izjava se odnosi na Srpkinje koje zive ili zele da zive po zapovestima datim u Bibliji...a ne odnosi se na sve zene...
  • Ns

    25.10.2017 16:27
    Popovi i vladike
    Od uvek sam religiozna, dok sam bila mladja cesto sam isla u crkvu, medjutim sa godinama dolazi i malo drugacija pamet pa sam vec odavno shvatila da religija-vera i crkva-popovi-vladike nisu bas uvek na istoj"talasnoj duzini"!
    Odavno vec ne idem u crkvu a za svoj "kontakt sa Bogom" se pobrinem sama bez da mi neko posreduje i debelo to naplati!
  • Zoja

    25.10.2017 16:17
    Irinej je hostapler ko i AV...
  • lepivlade

    25.10.2017 16:14
    Ne lajte
    Nisu svi isti..ljudi kažu da smo najgori narod,ja kažem da bi se Germani do sada pojeli međusobno da su na našem mestu..
    Ko o čemu Zorka o.. Zorka ,Zorka davno si se ti zelenije jabuka najela..
  • Nervirach

    25.10.2017 15:48
    Ponosna Vojvodjanko, imate moj naklon do zemlje i postovanje. Kao da ste mi misli procitali. Sve isto potpisujem. Ja toliko volim ovo parce da necu otici. Za LimanCleaner-a, VOJVODINA!!!
  • srbin

    25.10.2017 15:47
    a vi popovi bi trebalo da prestanete da kradete i da počnete da plaćate porez, i to je vid obnove srbstva kroz jačanje državne ekonomije
  • Vlada

    25.10.2017 15:36
    @Mile

    Pa i da hoće to da kaže, šta se to TEBE tiče, osim što si jadan i tužan što ne učestvuješ?

    Zapamtite, krstoljubci, vaše religiske ograde se tiču samo VAS, i njima možete da merite i ocenjujete samo SEBE - i naravno popove pedofile i bludnike, ali taj deo baš i ne volite.
  • Trt

    25.10.2017 15:21
    @Pavle
    Kamo sreće da je meni takva slepa vera u Boga kakvu ateisti imaju u (nedokazivo) nepostojanje bilo čega "natprirodnog".

    Zar je potreban dodatan komentar na ovo? Naravno, lakše je kad ima tarzanku ili nosli pola kile zlata s krstačom oko vrata, ali ako već mora da dođe do verbalnog kontakta, komentari poput ovog gore su sigurica.
  • Pavle

    25.10.2017 15:01
    Od neobaveštenog do idiota
    " Trt
    25.10.2017 • 12:47
    @@
    'Nauka je samo druga vrsta religije.'

    Kako da najbrže skapiraš idiota u konverzaciji. To i naravno 'i ateisti su vernici'."

    Citat završen, moja replika:

    I ja trenutno skapiram neznalicu u konverzaciji. Prepoznajem se u oba primera, a kad bi ti uporedio definicije i praktične karakteristike religije tj. nauke zapanjuje me kako ne možeš da shvatiš.

    PS
    Kamo sreće da je meni takva slepa vera u Boga kakvu ateisti imaju u (nedokazivo) nepostojanje bilo čega "natprirodnog".

  • MNS

    25.10.2017 14:58
    Ovde mi je gadno da ostavim komentar, obzirom na negativnost ka religiji.
    Da, na ovim prostorima uvek pobedjivalo ono sto je in, zapadno ili pak zen istocno.
    Takvi nikada nece razumeti ono sto je pisano u biti hriscanske vere, ne institucije, vec duhovnog blaga!

  • Krmenadla sa Podbare

    25.10.2017 14:53
    https://pbs.twimg.com/media/CELNtxGVEAE0MQ4.jpg

    :)
  • ne postim a srbin

    25.10.2017 14:45
    uvesti porez nego šta, oni su sva ova sra.a i napravili.Bili smo sa firmom na izletu u okolini Loznice i obišli neke manastire uglavnom sa ženskim monahinjama ali interesantno starešina muško, iznenadili smo se?i u jednoj prostoriji prodaju razne djakonije ali i alkohol(koji je osvešćen),bile eskurzije sa decom od 14 ili 16 godina išta mislite šta su pazarili pa naravno alkohol i to su im te stujardese kako ih ja zovem normalno naplaćivale i nepitajući za godine(10 evra ili 1500 din po litri) pa se pita kako računaju ta cene u dinarima kad je 1 euro 120din znači pljačkaju na svakom koraku brojanice 1 euro ili 150din med 12 evra ili 1800 din ma zgrozili smo se a slikanje u porti nesmeš jedino ako si starešini manastira poklonio 20evrića e onda druga priča ma banda šta reći
  • Ponosna VOJVODJANKA

    25.10.2017 14:41
    za Liman Čistača@
    Nikada ne bih mogla da živim u npr Bosni, pretpostavljam da je tamo grozno jer se toliko njih odselilo odande zauvek. Ali zbog toga, ja ne posećujem bosanske portale niti vredjam gradjane Bosne, kao sto to uporno i na svaku temu radi izvesni LimanCleaner@, koji zajedljivo i frustrirano reaguje na svako pomen slova V. Vojvodina nije za takve, zašto smaraš sebe i svoju okolinu ako ti već nije lepo u okruženju koje si sam izabrao? Pronadji sebi negde mir i odgovarajući habitus.
  • pajo patak

    25.10.2017 14:37
    ko je učiteljica života
    Cela sela u Лици, Даламацији и БИХ nisu nestala jer žene neće da rađauju već zbog ...
  • Što pre

    25.10.2017 14:22
    Iako nema nade
    Bilo bi veoma plemenito da mi, dobronamerni konzumenti sajta 021 organizujemo humanitarno prikupljanje novčane pomoći za lečenje bolesnika koji sebe predstavlja kao Limancleaner, pre nego sto bude uhapsen zbog širenja mežnje prema nama Vojvodjanima.
  • Jovan

    25.10.2017 14:00
    4Liman Cleaner
    Šteta, pa je tvoja majka odlučila da tebe zadrži. Hajde, budi pravi "cleaner" pa se "očisti" sa ovih prostora, molim te. Jak si mi ti Srbin i pravoslavac, a oslovljavaš se sa "CLEANER".
  • haha

    25.10.2017 13:57
    "Mislim da danas nema žene na svetu koja ne želi da ima dete, da ga neguje, gleda i brine o njemu i da se brine o njegovom napretku". Hajde nemoj vise da mislis, i nemoj da nas zene zastupas, bice bolje za sve. Ima itekako zena koje ne zele sve to, i u 21. veku bi trebalo da imaju pravo i slobodu da to naglas i kazu, ako ih vec neko pita. Ovom izjavom nisi nista bolja od bradatih spodoba i njihove zenomrzacke sekte.
  • Brus Vilis

    25.10.2017 13:53
    Popovi, Vulin, lažni doktorati, skupštinski vazduhoplovi, remontirani migovi, neizgradjeni koridori, naduvane statistike, po fasadama svastike... Srbija. Jer uvek može još gore.
  • MATILDA

    25.10.2017 13:52
    majka
    Ja sam Srpkinja udata za Mađara, imamo dvoje dece. Koliko još treba da rodim i šta su moja deca? Trudiću se da od njih napravim ljude, za razliku od nekih koji nemaju taj status.
  • Mile

    25.10.2017 13:41
    @enddzi
    Hoćeš da kažeš da nevolite rađanje, ali volite ređanje?
  • Orwell Vegan

    25.10.2017 13:30
    Istina
    Crkva obozava ateiste. Zato sto ni jedni ni drugi ne veruju u Boga. Njima nisu ateisti problem, vec ozbiljni duhovni ljudi koji slede Hristova originalna ucenja, kao i Hristovu vegansku tradiciju, a koje su oduvek nazivali jereticima, fanaticima, itd, zatim spaljivali, odsecali im jezike i tako dalje. Dakle, crkva se plasi preispitivanja svrhe posrednistva izmedju Boga i coveka i jos mnogih nezgodnih pitanja kao sto je recimo falsifikovanje tekstova apostola, ukidanje zabrane ubijanja zivotinja itd. Da znate istoriju hriscanske crkve mnoge stvari bi vam bile jasnije. Ateisti i crkva su na istoj strani, to je istina.
  • ovdasnji vojvodjanin

    25.10.2017 13:28
    ovaj samo sto ne poziva na silovanje zena.....
    bolestan covek i dodje me sramota sto sam pravoslavac..
    za njega su zene inkubatori...
    gadi mi se !
  • purgerNS

    25.10.2017 13:07
    dve stvari su mi čudne..
    1,Da li to govori patrijarh koji se slika pored premijerke,i da li mu je to ona savetovala...
    2, Količina mržnje prema pravoslavlju i napadi na one koji veruju..to vernici ne rade ateistima to je sloboda izbora

    ko da minus nek mu baba hoda u rikverc
  • Nenaučnik

    25.10.2017 13:01
    @Trt
    Kako da prepoznaš nevaspitanu osobu, skorojevića sklonog FB, biće koje neosnovano misli da je duhovno naprednije od drugog, navodnog evropejca - direktno vređa u komentzarima, a nema argumenata da protiv reči izjavama.
    Da bi utvrdio d ali je neko idiot, moraš imati zavnje i diplomu za to, kao i d aobaviš prgled na licu mesta.
    Inače je to samo uvreda od neškolavane osobe.
  • gaga

    25.10.2017 12:57
    Da,jesmo postradali to je u pravu.Ko je izazvao sve te ratove i ko je imao vece pravo glasa?Zene,verovatno?
    U danasnje vreme ko dobija otkaz na poslu cim zatrudni?Kome ide 60%plate u periodu trudnickog bolovanja?Zasto nasi muzevi nemaju lepe plate,a sve poreze placaju i izdrzavaju decu?
  • Trt

    25.10.2017 12:47
    @@
    'Nauka je samo druga vrsta religije.'

    Kako da najbrže skapiraš idiota u konverzaciji. To i naravno 'i ateisti su vernici'.
  • *****

    25.10.2017 12:26
    *****
    Pas laje vetar nosi!
  • da

    25.10.2017 12:18
    da
    pa da vi imate koga da pljackate...ovako ste ga utanjili
  • Nemanja

    25.10.2017 12:13
    Pa i vi ste dužni da budete smerni i pošteni, inače treba da služite samo za jahanje i čupanje brada... We all had a job to do, buddy.

    A posebno mi se se*e od priče kako se pokojni patrijarh Pavle eto prevrće u grobu, pošto se i za života baš strašno potresao oko popovskih poziva u rat, blagosiljanja tenkova, lopovluka i pedofilije.
  • O razvoju zla

    25.10.2017 12:06
    @Dawkins
    Nauka je samo druga vrsta religije. Takođe - teško, osvedočeno zlo.
    U ime nauke se danas provode teški zločini nad svim bićima, i ostavljaju nepopravljve posledice na Zemlji.
    Naučnici obznanjuju svoju dogmu i napadaju svakog ko je ne sledi.
    Samo je njihova dogma moguća, odbacuju sve drugo.
  • Andrija Šrek

    25.10.2017 12:05
    Patrijarh Pavle se NE prevrće!
    “Mnoge majke, koje nisu želele da imaju više od jednog deteta, danas čupaju kose i gorko ridaju nad izgubljenim sinovima, u ovim ratnim sukobima, proklinjući često Boga i ljude, ali pri tom zaboravljajući da optuže sebe što nisu rodile još dece da im ostanu kao uteha“. (Patrijarh Pavle, u Božićnoj poslanici, 1995.)
    “Pokrivanje glave je simbol pokornosti žena mužu i crkvi; to je znak vlasti muškaraca nad ženama, to je princip uzvišenosti i časti”. (Patrijarh Pavle, Da nam budu jasnija neka pitanja naše vere, Beograd 1998.)
    “Nalažući ženama kao obavezu, bez obzira na sve loše osobine muža, da bude poslušna i da mu čini ustupke, hrišćanstvo vidi u tome sredstvo za ukorenjivanje mira u bračnim odnosima i ponovno uspostavljanje bračne sreće“.
    (Patrijarh Pavle, Da nam budu jasnija neka pitanja naše vere, Beograd 1998.)
    I tako dalje...
  • Aleksandar

    25.10.2017 12:04
    D.o.o. S.P.C. shvata da ce imati problema u poslovanju ako se nastavi egzodus stanovnistva prema zemljama u kojima se moze normalno ziveti, pa pojacava propagandu ali posto se propaganda tesko moze namazati na hleb, rezultati rada ovog privrednog drustva kao dela vladajuce koalicije SNS-SPS-SPC ce se videti na narednom popisu.
  • Maja

    25.10.2017 12:04
    dno dna od izjave
    Sramota ko je zamenio patrijarha Pavla.
    Od takvog me ni ne iznenadjuju takve izjave, zatucane i primitivne.
  • RIZBO

    25.10.2017 11:57
    Bože oprosti im
    jedino rešenje je Otac Makarije - Čudotvorac, jer ovo Pahomije & Kačavenda očigledno pobeđuje!
  • maDDaFakka

    25.10.2017 11:53
    Bravo srpski patrijarše, nadmašio si sam sebe! Glupost je neuništiva..
  • enddzi

    25.10.2017 11:40
    Ne sluzim za priplod
    Nek objasni neko ovom (i ostalim koje misle kao i ovaj) da zene NISU priplodne krave, i da se deca ne radjaju da bi drzava imala veci broj stanovnika, a da ne spominjem glupost o ocuvanju nacije! Crkva, a i drzava (zajedno sa svim svojim aparatima) su tu da sluze narodu, i uvek treba da budu pod budnim okom javnosti, a ne da narod sluzi njima. Ko je ovaj da meni, i svim ostalim zenama odredjuje da li cu da radjam i koliko cu da radjam??? Da ima imalo obraza ne bi bio pred kamerama, i foto aparatima, nego u nekom manastiru ili crkvi...
  • Liman Cleaner

    25.10.2017 11:34
    Sta vam nije jasno, poruka je upucena pravoslavnim vernicima, podrazumeva se da oni vole zivot i decu. Odmah se javlja bulumenta ateisticne vojvodjanerske zgadije koja mrzi sve zivo i nezivo. Ja bih prvi napustio SPC ako bi se ovaj poziv odnosio i na njih. Naravno da zgadija ne treba da se razmnozava, naravno da vam sto vise treba olaksati abortuse.
  • Max

    25.10.2017 11:33
    Biće dece
    Narodu treba posao. Onda se može osnivati porodica i rađati deca. A i muškarci bi mogli da shvate pojam porodice i zajedništva: da to nije ono kada imaju ženu i decu, a nije ih briga gde su, jesu gladni i hladni, već da žive za porodicu i sa porodicom. Dakle, nema majki - bez porodice, jer je samohran roditelj prevelik teret i na kraju krajeva PORODICA TREBA DA BUDE KOMPLETNA!
  • Novosadjanin

    25.10.2017 11:31
    hahahaha
    Je l' nosio patrijarh i majicu ''Ona da radja, on da brani'' uz to? A realno mislim da je neko duzan da placa porez, ali ga ne placa... Nego, ono sto mi je zapalo za oko u ovom clanku je i fakat da jos jedan Vucicev poltron, Zorana Mihajlovic, ima jos jednu funkciju.
  • čekićar

    25.10.2017 11:26
    ccc...
    Naravno da su dužne da rađaju jer jedino one to i mogu. Ali isto tako, pošto one jedino to mogu, onda im treba dati 100% plate na trudničkom, ne smeju da se otpuštaju, moraju da se čuvaju, maze i neguju. A to može samo ako se poslodovac, suprug kod kuće ophode civilizovano prema njima. A da bi ih muž mazio, pazio i čivao od svih ostalih obaveza koje nisu vezane za brigu o detetu, onda i njemu treba dati adekvatnu i civilizovanu platu. Da može svojoj porodici da pruži ne bahato trošenje, već samo prirodno i normalno u svakom normalnom društvu što je. E, tada se može izjaviti da su one dužne, jer imaju sve uslove i razloge da rađaju, a one neodgovorne, pa ne rade to. Apelujte kao crkva da vlast uradi nešto da se standard ljudi popravi i da se ovom narodu vrati samopoštovanje. Ustanite protiv uništavanja kulture i zaglupljivanja naroda rijaliti programima, otvorenim pismima gazde televizija, lažnih doktora i oslobađanju dripaca i ubica iz zatvora, kao i onih koji su ovu državu opljačkali raznim zajmovima, pa se sad sprdaju svojim planovima o velikim projektima.Apelujte na njih da se smiluju i prekinu da nas tlače svojim nametima. Lako će naše žene tad početi da rađaju. Svaka bi porodica imala nekoliko dece. A,da, država onima koji ne mogu da imaju decu treba da pomognu finansijski i da im plaća veštačku oplodnju. To je onda briga vas kao crkve i države za svoj narod.Sve ostalo je, grubo će zvučati ako napišem, licemerno.
  • opetJa

    25.10.2017 11:26
    ...
    opetJa: "Srpska Pravoslavna Crkva treba da placa porez drzavi".
    Misljenja su ko guzice - svako ima svoje...ne moram nuzno da ti je pokazujem, ne mora nuzno da ti se svidja a ponekad je najbolje zadrzati stvari za sebe i ne deliti sa drugima.
  • Hadus

    25.10.2017 11:25
    Obecanje
    Ko crkvi uvede porez ima moj glas...
  • cane

    25.10.2017 11:22
    evo zena i ja hocemo trece dete a da nam crkva daje svaki mesec 200 e kao pomoc za veci natalitet.
  • George Carlin

    25.10.2017 11:19
    Sve rečeno u minutu
    https://youtu.be/vZijLQGH1v0
  • izdrzaobezboga

    25.10.2017 11:17
    Bog ne postoji,
    sjasi nam sa grbace pope.
  • bre

    25.10.2017 11:14
    @ Irinej
    Mislim da se pokojni patrijarh Pavle u grobu prevrce sta ste vi i vase kradike od Crkve uradili! Podsecam vas da je ovo jos uvek sekularna a ne crkvena drzava! Dakle, pobrinite se vi za vase pedofile, siledzije, narkomane i tajkune u mantijama i pustite da o pitanjima sekularne prirode brinu oni koji su za to nadlezni i placeni!
  • Dawkins

    25.10.2017 11:13
    religija = zlo
  • Ta mani se pope

    25.10.2017 10:59
    Neka popovi ostave ljude na miru, neka se zavuku u svoje crkve, pa ko došao - došao, da ih sluša i gleda takve... Ostatak sveta koji misli svojom glavom, želi da živi svoj život na svoj način, i to je jedino ispravno. Ko je on, da govori nekome šta treba da radi i kako da živi svoj život!? On i njemu slični.
  • užasan zahtev

    25.10.2017 10:58
    Šta je... ? Smanjio se natalitet pa imaš manje krštenja? Zafalilo para po fiokama i džepovima? Pa bi sad da tretiraš srpkinje kao rasplodne krave?
    A kako bi bilo da prvo rešimo pedofiliju po crkvama?
  • каћан

    25.10.2017 10:55
    Јадна је држава и народ где се Зорана Михајловић пита о његовом напретку.
    У било ком смислу.
  • Talac

    25.10.2017 10:54
    Zasto se uopste bradatim ljudima u dugackim crnim haljinama daje bilo kakav medijski prostor? Tesko je procitati ovakve budalastine i ostati pristojnog recnika. Zato cu sada stati.
  • Osoba M

    25.10.2017 10:53
    Uvesti porez doticnom preduzecu za versku dogmu, pa od sakupljenih prihoda uvesti dohotke za novorodjenu decu, decije dodatke i sl.
    A vrlo je ironicno da se cuje kuknjava o stradanju srpstva od doticnog preduzeca, posto u mnogo prilika ne samo da nisu smirivali situaciji i sprecavali stradanje, nego su jos dolivali ulje na vatru.
  • Ns

    25.10.2017 10:50
    Zene bi mogle poceti radjati u vecem broju cim se gospoda irinej i amfilohije napismeno obavezu da ce finansijski do punoletstva podrzavati svako dete!
  • marko

    25.10.2017 10:50
    Nije fer
    Stvarno nije fer. Jedno je kad patrijarh izjavi nesto neprimereno 21-om veku, drugo je kad se to izvuce iz konteksta, ali zasto da tu ozjavu komentarise Zorana Mihajlovic i to bez prava na repliku kritikovanog. Ljudi moji, koje ona da se razume u sve od gradjevine, ekonomije do prava zena? Ko je uopste Zorana da joj se pridaje toliki znacaj? Procitajte ponovo vest. Zoranina rec se ne dovodi u pitanje.
  • Dlakavi Balkanac

    25.10.2017 10:38
    Primedba
    Samo jedna primedba.
    Od Balkanca, osvedočenog višestrukog oca, zahvalnog majci te dece.
    Mogu one pokušati da rađaju kad požele. Kad im se svidi.
    Međutim.... biološki neće moći.
    Naučno neće moći.
    Jer postoje nenaučni i naučni zakoni koje ne dozvoljavaju začeće - kad to one požele.
    Kad im se svidi.
    Zato treba čuti i tuđe reči.
    Jer, mnogo je danas ljudi angažovano u svetu, na naučni način, - upravo na tome da one NE RODE.
    Kad požele i kada im se svidi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna