Info
30.10.2017.
09:31 > 09:40
Poučeni lošom sezonom svih jarih ratarskih useva, seljaci su pšenicu zasejali čak na preko 580.000 hektara, međutim, fakat da je Kosovo moralo zaštititi lokalno mlinarstvo od dampinške cene izvoznog srpskog brašna ukazuje da će i nadalje biti problema u prodaji žita.
  • Yukatan

    30.10.2017 11:04
    Edew
    Pšenica proizvedena u Vojvodini je nižeg nivoa kvaliteta. Razlozi su svako finansijske prirode. Seje se uglavnom zbog plodoreda. Kvalitet semenskog materjala, agrotehnika, nedostatak državnih podsticaja bitno određuju da je pšenica travuljina koja se poseje nekad i do početka decembra pa šta nikne, niklo je. Nema đubrenja osim malo azota, prskanje samo ako baš mora itd itd. Rezultat toga je brašno veoma niskog kvaliteta ali i preniske cene jer i nema ko da plati. U hleb se ubacuju turski aditivi upitnog kvaliteta jer nacionalna laboratorija zbog mlekarsko uvozničkog lobija ne radi. Jedemo, ne znamo ni šta jedemo. Ljudi se najviše razboljevaju od zagađene hrane i vode. Sve je to jedan začarani krug bedne i siromašne države ali koja još uvek nije gladna zbog božijih blagodeti al kako se ponašamo ne znam na šta će da izađe
  • Ema

    30.10.2017 10:33
    Odlično objašnjeno šta su problemi u uzgoju pšenice, ali i zašto seljaci redovno seju ovaj usev uprkos minimalnoj zaradi. Zanimljiv prilog.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna