Autor: Blic

Info
20.11.2017.
15:33 > 15:34
Srbija bi na proleće mogla da dobije Zakon o besplatnoj pravnoj pomoći, o kojem se već više godina vodi javna diskusija, kako bi se utvrdilo ko će biti pružaoci te vrste usluge.
  • Ustav član 67

    20.11.2017 15:53
    Već je u Ustavu utvrdjeno KO pruža pravnu pomoć ( pa i besplatnu). Advokati i Službe pravne pomoći pri opštinama
    Nema šta da se utvrdjuje ko pravnu pomoć pruža.
    Treba da se utvrdi ko može biti KORISNIK.
  • Gradjanin novosadski

    20.11.2017 15:43
    Taj delotvorni pristup pravdi finansiraju advokati o svom trošku godinama unazad.
    Branioce po službenoj dužnosti sudovi plaćaju sa višegodišnjim zakašnjenjima,bez kamate naravno .
    Trenutno je račun Osnovnog suda u Novom Sadu blokiran za iznos preko 1.860.000,00 dinara , jer časni sud ne plaća svoje obaveze prema advokatima koji besplatno brane sirotinju.
    Računi sa kojih se isplaćuju plate zaposlenima i sudijama je VAN BLOKADE odnosno zaštićen od poverilaca bilo koje vrste, pa i advokata - branilaca po službenoj dužnosti ili punomoćnika oštećenih ,koji imaju pravosnažna i izvršna sudska rešenja tog istog časnog suda da im se isplati novac .
    Platiće časni sud, ima kade....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna